UNT > Nyheter

Saturday, 16 January, 19:38

UNT - I förrgår: 11:30

Livstid för mord utanför BjurholmEn 44-årig man döms av Umeå tingsrätt till livstids fängelse för ett mord i Bjurholms kommun i Västerbotten i augusti förra året..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Bjurholm, Umeå, Bjurholms, Västerbotten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Livstidför , mordutanför , Bjurholm
PI - 05 mar 11 kl. 14:10

Exmaken fick livstid för mordet på Carla Saddo

Musa Kara Carla Saado MORD PI har tidigare rapporterat om det brutala mordet på den unga invandrarkvinnan Carla Saado. Hennes exmake, Musa Kara har i polisförhör erkänt själva gärningen men bestrider mord. Nu har han dömts för dådet.

Alingsås tidning - 08 dec 15 kl. 06:56

Morddom överklagas – ”livstid enda riktiga”

Åklagaren överklagar nu domen mot 24-åringen, som fällts för mord på en ung kvinna i Vårgårda i augusti. Åklagaren anser att livstids fängelse är det enda riktiga straffet. Mannen dömdes av tingsrätten till fängelse i 18 år.

BT - 30 aug 13 kl. 10:19

Ask vill döma fler till livstid

Justitieminister Beatrice Ask vill att fler döms till livstids fängelse för mord. Vid en presskonferens i dag presenterade hon en promemoria med förslaget att "användningen av livstidsstraffet bör öka väsentligt och utgöra normalstraff i den bemärkelsen att det förutses dömas ut i en majoritet av fallen". - Att ta livet av någon är den mest klandervärda handling man kan utföra och det finns ett behov av att markera hur allvarligt samhället ser på detta, säger Beatrice Ask.

BT - 07 mar 14 kl. 13:20

Mördade sina barn - döms till livstid

Den 40-årige pappan som dödade sina barn döms till livstids fängelse för mord, försök till mord och grov mordbrand. Södertörns tingsrätt skriver i ett pressmeddelande att man särskilt vill peka på att "brotten varit riktade mot hans skyddslösa barn och att sönerna – som vaknat under branden men inte kunnat ta sig ut – utsatts för ett svårt lidande". Mannen döms förutom till fängelse också att betala skadestånd på drygt en miljon kronor till bland andra det barn som överlevde, barnens mamma och ett försäkringsbolag.

GöteborgsPosten - 18 aug 20 kl. 21:43

Man hittad död i Bjurholm – misstänkt mord

En man i 50-årsåldern har hittats död i Bjurholm i Västerbotten, skriver polisen på sin hemsida. Omständigheterna gör att polisen misstänker att någon tagit mannens liv och har därför inlett en förundersökning om mord..

BT - 21 sep 12 kl. 07:29

Hovrätten sänker straffen i Långaredsmålet från livstid till 15 år

Hovrätten ändrar rejält i sin dom mot de båda männen som dömdes till livstids fängelse för det brutala mordet på Inger och Torgny Antby i Långared. Båda döms visserligen för mord, liksom i tingsrätten, men bara när det gäller Inger. Och straffet sänks från livstid till 15 års fängelse.

Dalarnas tidningar - 20 sep 17 kl. 07:03

Åklagaren yrkar på livstid för mord: "Det finns inga omständigheter som gör att det inte ska vara mord"

Rättegången mot den 50-årige man som misstänks för mord vid Stensjön i slutet av maj återupptogs på onsdagen.
Åklagaren Gun-Britt Ström menar att det inte finns några omständigheter som gör att det inte ska vara mord och yrkar på livstid..

Nyheter 24 - 21 feb 12 kl. 13:27

"Han har dömt oss till en livstid av minnen och ilska"


Nu hoppas familjen till den mördade trebarnspappan på att den 36-årige Hells Angels-prospecten får sitt straff skärpt med ytterligare fem år. JÖNKÖPING. ?

Barometern - 31 jan 14 kl. 07:56

Fler mord förtjänar livstid

”Något slags anpassning till SD” var ett av de kritiska omdömena om regeringens förslag till straffskärpning på torsdagen.
Närmare bestämt menar regeringen i en lagrådsremiss att det oftare än i dag ska utdömas livstids fängelsestraff för mord.
Men när man tar del av de försvårande omständigheter som ska leda till livstidsstraff, framstår straffskärpningen som ganska naturlig.

Barometern - 31 jan 14 kl. 07:56

Fler mord förtjänar livstid

”Något slags anpassning till SD” var ett av de kritiska omdömena om regeringens förslag till straffskärpning på torsdagen.
Närmare bestämt menar regeringen i en lagrådsremiss att det oftare än i dag ska utdömas livstids fängelsestraff för mord.
Men när man tar del av de försvårande omständigheter som ska leda till livstidsstraff, framstår straffskärpningen som ganska naturlig.

BT - 08 feb 14 kl. 15:03

Åklagare kräver livstid för mordåtalad boråsare

Åklagaren krävde livstid när rättegången avslutades mot den 28-årige boråsare som dödade sin exflickvän i Malmö med 27 knivhugg. Det finns inga förmildrande omständigheter, har kammaråklagare Mikael Pihl tidigare förklarat i BT och han gick på samma linje i fredagens slutplädering i Malmö tingsrätt: Dådet var planerat och mannen köpte en kniv på Claes Ohlson i Knalleland innan han tog bussen till Malmö. Dessutom var våldet oerhört kraftigt och utdraget, enligt åklagaren.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.