YLE > Finland

Monday, 18 January, 01:25

YLE - 14 jan 21 kl. 10:09

Två nya främmande fiskarter har upptäckts i Egentliga Finland: "Att oövervakat plantera främmande arter är att spela rysk roulette med Finlands natur"Naturresursinstitutet tror att arterna spridits olagligt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Egentliga Finland, Att, Finlands

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tvånya , främmande, fiskarterhar , upptäcktsi , Egentliga, Finland, quot;Att oövervakat plantera främmande arter är att spela rysk roulette med Finlands natur"
SR - 21 mar 17 kl. 17:46

Fler förfalskade svenska sedlar upptäckts

Det är även fler förfalskade svenska sedlar som upptäckts. I morse berättade Ekot om att ärendena med falska euroseedlar växer i Sverige. Just nu byts sedelserier i Sverige det kan vara en orsak till att även fler falska svenska sedlar upptäckts..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ajdå! Bi som gör sina offer till zombies har upptäckts

I Mekong-regionen i Indonesien har massor av nya arter upptäcks, skriver Världsnaturfonden i en ny rapport. LÄS MER: Vilda djur ser sig själva i spegeln för första gången och det är fettOch arterna som upptäckts är riktigt sjuka. Bland annat finns ett bi som gör sina offer till zombies, genom att spruta in ett gift i dem.

Expressen - 26 jan 16 kl. 23:33

Ett fall av zikavirus har upptäckts i Sverige

Hittills har ett fall av zikavirus upptäckts i Sverige, rapporterar TV4-nyheterna. En resenär bar på viruset men sjukdomen, som upptäcktes på ett laboratorium i Sverige var helt okomplicerad..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 20 kl. 22:38

Åtta massgravar tros ha upptäckts i Libyen

FN reagerar starkt på uppgifter om att minst åtta massgravar har upptäckts i ett område som tidigare hölls av krigsherren khalifa Haftar och hans styrkor. FN-gruppen Unsmil i Libyen skriver på Twitter att den "noterar med förskräckelse rapporter om uppt.

YLE - 01 aug 12 kl. 15:09

Listeria har upptäckts på Vasa stads sjukhus

Listeria har upptäckts hos febriga diarrépatienter på avdelning 9 på Vasa stads sjukhus. Två patienters blododling har visat positivt för Listeria monocytogenes och hos åtta patienter har man funnit bakteringen i avföringsodling. Alla patienter har fått vård och är på bättringsvägen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Diamant större än jorden har upptäckts

En ny planet har upptäckts av ett franskt-amerikanskt forskarlag - och har en yta bestående av diamant och grafit, det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.Planeten, som har fått namnet "55 Cancri e", är större än jorden. Forskarna tror att cirka en tredjedel av ytan består av diamanter.

VBL - 01 nov 12 kl. 11:34

Flera nya svamparter har upptäckts

Tiotals nya svamparter har upptäckts i Finland, uppger Helsingfors universitet. Forskare Tuula Niskanen vid bio- och miljövetenskapliga fakulteten säger att vetenskapen inte känt en del av dem tidigare..

Jönköpingsnytt - 27 feb 13 kl. 05:10

Multiresistent bakterie har upptäckts på Ryhov

Den multiresistenta tarmbakterien ESBL carba har upptäckts hos en patient på Länssjukhuset Ryhov. - Jag ser allvarligt på att vi har fått in den hit. Det är det första fallet i länet, säger Peter Iveroth, smittskyddsläkare på Länssjukhuset Ryhov..

GT - 26 jan 15 kl. 00:56

Stort utsläpp av olja i hamn har upptäckts

Ett utsläpp av en större mängd olja har upptäckts i Skarvikshamnen i Göteborg på söndagskvällen. Räddningstjänsten fick larm via SOS klockan 22.40.

Expressen - 21 feb 15 kl. 06:07

"En stor tumör som inte upptäckts förut"

Rennes Philipp Hosiner var på väg att bli utlånad till FC Köln under transferfönstrets sista dag. Men övergången stoppades efter att en tumör upptäckts i hans njure. Nu är Ola Toivonens lagkamrat på väg tillbaka..

Expressen - 10 nov 15 kl. 16:05

Viruset duvpest har upptäckts i Falköping

Virussjukdomen duvpest har upptäckts hos vilda duvor i Falköping..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.