News55 > Nyheter

Sunday, 17 January, 01:47

News55 - I förrgår: 09:25

Här är musikern som bygger seniorboendeKänd svensk musiker planerar att bygga ett seniorboende. Det skriver Kvällsposten..
Läs mer på News55
Läs mer om:
Kvällsposten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är musikernsom , bygger, seniorboende
Barometern - 01 okt 13 kl. 08:29

Planer på nytt seniorboende

Ett helt nytt seniorboende med lägenheter kan komma att byggas på Parkgatan i centrala Mönsterås. Att det framtida boendet är av stort intresse stod klart när kommunen bjöd in allmänheten till en föreläsning om boende på äldre dagar på måndagen.
Ett 60-tal personer kom, vilket var långt över för­väntan.

YLE - 25 mar 13 kl. 04:54

Nytt seniorboende byggs i Jakobstad

Föreningen Jakobstads åldringsvänner bygger nytt seniorboende men vill ha hjälp av staden Jakobstad.
Föreningen har köpt den Carpelanska fastigheten och tomten i centrum av Jakobstad men önskar att staden betalar inköpspriset, 210 000 euro i nästa års budget. Under vårens lopp kommer föreningen att lämna in en anhållan om investeringsbidrag till Penningautomatföreningen (PAF), förhoppningen är att en tredjedel av investeringen kunde fås i form av stöd från PAF.

Barometern - 22 jan 18 kl. 23:35

Här bygger grannarna sitt seniorboende tillsammans

Nu bygger 20 blivande grannar ett seniorboende tillsammans i centrala Borgholm. Gemenskapen lockar. Nästa år är det dags för inflyttning..

YLE - 10 maj 16 kl. 15:05

Kristinestad avvaktar med seniorboende

Kristinestad bygger inget nytt seniorboende i brådrasket. Förslag finns om att bygga en fastighet med ett 30-tal platser, men stadsstyrelsen beslöt avvakta till hösten. Förslaget från Vård- och omsorgscentralens arbetsgrupp var att staden tillsammans med Kristinestads bostäder planerar ett lätt serviceboende i närheten av sjukhusbacken.

News55 - 01 jul 19 kl. 17:10

Seniorboende bland palmer och olivträd

  Företaget bakom konceptet heter Bovieran, med huvudkontor i Göteborg. Den här veckan visar de upp sin verksamhet i News 55:s tält i Almedalen, och deltar också i åtta seminarium om bland annat seniorboende och  hur man åldras i gemenskap. Konceptet har vuxit rekordsnabbt.

Nya Wermlands Tidningen - 23 maj 12 kl. 07:30

Byggs om till seniorboende

Statens bostadsomvandling köper Sunnmans väg 25?29 av Munkforsbostäder för en krona och bygger om till seniorboende som sedan hyrs tillbaka av kommunen, enligt det avtalsförslag som kommunfullmäktige ska ta ställning till..

Skånskan - 03 jan 19 kl. 15:00

Slopat statsstöd ger dyrare seniorboende

ESLÖV När investeringsstödet för nya bostäder slopas i den statliga M-KD-budgeten betyder det att det inte blir några subventionerade bostäder för äldre i kvarteret Gåsen i Eslöv. Seniorlägenheterna byggs, men ska nu hyras ut till marknadsmässiga priser. Det stoppade stödet betyder vidare att Ebo tvingas hyra ut nyproduktion i Marieholm med förlust – och det finns risk att det kommunala bostadsföretagets sex planerade bostäder i Billinge skola läggs på is.

HBL - 24 okt 13 kl. 05:32

Grankulla bygger nytt för att slippa bullriga dagis

Grankulla satsar på barn och åldringar under den kommande treårsperioden. Villa Breda ska byggas ut och bli ett campus för äldre. Byggstarten för ett nytt finskt centraldagis, Sansåkers daghem, sker inom de närmaste dagarna.

Kristianstadsbladet - 20 jun 14 kl. 10:00

Seniorboende börjar byggas

Foto: Tom Wall
Det planerade trygghetsboendet vid Vänhems vårdcentral blir inte av. I stället väljer Jacob Karlssons K-fastigheter att bygga ett seniorboende med 17 lägenheter.
– Det blir ett seniorboende som riktar sig till de som är 55 plus.

SmålandsPosten - 13 sep 13 kl. 06:42

Kyrkligt seniorboende i Växjö

När vi blir äldre kanske vi vill bo på ett kyrkligt seniorboende.
På äldre dar vill många människor bo i en omgivning som de känner sig hemma i. Vi är övertygande om att det finns en efterfrågan på seniorboende med en kyrklig profil.

Nyan - 28 jan 19 kl. 08:00

Lemland vill erbjuda tomt för seniorboende

Ett kommunalt område på Bergö, Järsö skulle kunna upplåtas för seniorboende. Det tycker socialnämnden i Lemland. På senaste nämndsmöte konstaterade man att ”seniorboende är per definition baserat på ett privat eller ideellt initiativ” emedan ”serviceboende är en boendeform som kommunen tillhandahåller”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.