Aftonbladet > Nyheter

Saturday, 23 January, 09:33

Aftonbladet - 14 jan 21 kl. 06:00

Vaccinsamordnaren: ”Vi tvingar ingen att vaccinera sig”▸ Vaccinationer i full fart på Skånes äldreboenden ✓ Samordnaren: Viktigt att känna sig trygg.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Skånes

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VaccinsamordnarenVi , tvingaringen att , vaccinerasig
SR - 3 timmar sedan

Så vill partierna övertyga vårdpersonal att vaccinera sig

De politiska partierna i Sverige är oeniga om hur man ska övertyga all vård- och omsorgspersonal att vaccinera sig mot covid-19. Oppositionen vill se informationskampanjer, men det är inte aktuellt just nu, säger socialminister Lena Hallengren till Ekot. Moderaterna vill också att vårdanställda som inte vill vaccinera sig bör få andra arbetsuppgifter och Liberalerna vill på sikt att de som jobbar nära svårt sjuka ska ha tagit alla relevanta vaccinationer..

Expressen - 08 aug 20 kl. 07:12

Vaccinsamordnaren: Jag tror på ett vaccin i januari

Ett vaccin mot coronaviruset kommer i början av nästa år, kanske redan i januari, tror vaccinsamordnaren Richard Bergström.Men frågan är hur effektivt detta vaccin blir och om det måste kompletteras med andra vacciner..

Nyteknik - 10 aug 20 kl. 07:43

Vaccinsamordnaren: ”alltid avvägning mellan nytta och risk”

Ett vaccin mot coronaviruset kommer i början av nästa år, kanske redan i januari. Det tror vaccinsamordnaren Richard Bergström. Men frågan är hur effektivt detta vaccin blir och om det måste kompletteras med andra vacciner..

YLE - 31 mar 17 kl. 03:57

Risk för mässling också i Finland - "oansvarigt att inte vaccinera sina barn"

Över 500 fall av mässling upptäcktes i Europa i januari i år och det tros finnas minst lika många insjuknade i februari, men de exakta uppgifterna är inte klarställda. Immuniteten mot mässling i Europa har minskat och det kan även finnas risk för en mässlingsepidemi i Finland. I Finland är MPR-vaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund en rekommendation för alla och målet är att 95 procent av befolkningen skulle vara vaccinerade mot mässling.

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 07:00

Många vill vaccinera sig på CSK

Foto: Bosse Nilsson
Det är många som vill vaccinera sig mot den annalkande influensan. Nu är det bara två chanser kvar för riskgrupperna att vaccinera sig gratis hos infektionskliniken på CSK.
Där har man under hösten öppet hus vid fem tillfällen, för att ge gratis vaccineringar åt dem som verksamheten anser bör vaccinera sig: personer över 65 år, gravida samt personer med vissa sjukdomar som klassas som riskgrupper.

YLE - 26 jan 16 kl. 04:02

Inte ännu för sent att vaccinera sig mot influensan

På Institutet för hälsa och väldfärd THL är man rädd för att hundratusentals doser influensavaccin blir oanvända också i år. Myndigheten påpekar att många finländare inte inser att de har rätt att vaccinera sig gratis. Det behöver inte heller vara för sent att ta vaccinet fastän svininfluensan redan har börjat sprida sig.

YLE - 09 jan 13 kl. 10:01

Säsongsinfluensa knackar på dörren, få vill vaccinera sig

Säsongsinfluensa har inte ännu slagit till i Finland som den gjort i Norge, men influensafallen ökar för varje vecka. Det är en tidsfråga innan den årliga influensaepidemin är här, varnar Institutet för hälsa och välfärd, THL. Enligt THL anländer influensavågen till Finland ännu i januari.

YLE - 09 jan 13 kl. 11:34

Säsongsinfluensan knackar på dörren, få vill vaccinera sig

Säsongsinfluensan har inte ännu slagit till i Finland som den gjort i Norge, men influensafallen ökar för varje vecka. Det är en tidsfråga innan den årliga influensaepidemin är här, varnar Institutet för hälsa och välfärd, THL. Enligt THL anländer influensavågen till Finland redan i januari.

YLE - 01 dec 16 kl. 05:31

THL: Vågspel att inte vaccinera sina barn

Att inte vaccinera sina barn är att spela hasard, säger Ulpu Elonsalo som är sakkunnig läkare på THL. På tisdag besökte Elonsalo Malmska i Jakobstad för ett möte med vårdpersonalen. Stora grupper barn i Jakobstadsområdet står utan vaccinationsskydd.

YLE - 01 dec 16 kl. 05:31

THL i Jakobstad: Vågspel att inte vaccinera sina barn

Att inte vaccinera sina barn är att spela hasard, säger Ulpu Elonsalo som är sakkunnig läkare på THL. På tisdag besökte Elonsalo Malmska i Jakobstad för ett möte med vårdpersonalen. Stora grupper barn i Jakobstadsområdet står utan vaccinationsskydd.

Sydsvenskan - 12 jul 11 kl. 23:31

38?000 scouter uppmanas att vaccinera sig

Foto: Thomas Löfqvist
Utbrott av mässling största hotet mot World Scout Jamboree utanför Kristianstad.
??Eftersom det är en av de mest smittsamma sjuk­domar som finns är det en självklar uppmaning, säger Anna Elmerfeldt-Wallinder, en av de ansvariga för sjukvårdsberedskapen under det tolv dagar långa världsscoutlägret.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.