DN > Nyheter

Monday, 25 January, 23:36

DN - 14 jan 21 kl. 09:20

Mattias Svensson: I diktaturen är ingen fri att sköta sina egna affärerJack Mas försvinnande senaste exemplet på att företagande i diktaturer alltid är en riskabel affär..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Svensson, Mas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mattias, SvenssonI , diktaturenär ingen , friatt , sköta, sina egna affärer
Supermiljöbloggen - 14 nov 16 kl. 21:59

Mattias Svensson: Arrogansen bäddade för Trump

KRÖNIKA: ”Om vi bara vore Kina för en dag!” suckade den firade kolumnisten Thomas Friedman i sin bok Hot, flat and crowded från 2008. Upplysta despoter var heta under ett par år kring och efter finanskrisen, inte minst i de kretsar av global samhällselit som Friedman brukar luncha med och återspegla.

Supermiljöbloggen - 25 jul 16 kl. 12:03

Mattias Svensson: Dumheten döljer framsteget

KRÖNIKA: När de amerikanska Republikanerna nominerade Donald Trump som sin presidentkandidat tog de också en valplattform. Där kallade de bland annat kol för en ren energikälla. Det enda rena i detta sammanhang är dumheten.

Supermiljöbloggen - 15 aug 16 kl. 12:07

Mattias Svensson: Grön politik är ingen garant för bättre miljö

KRÖNIKA: En statsledd grön samhällsomställning – med stora statliga investeringar i miljöteknik som ska ge jobb, tillväxt och minskade utsläpp – har varit en dröm för många i den mer moderna gröna rörelsen. En ”green new deal” var exempelvis De grönas slogan i Europaparlamentsvalet 2009. Gustav Fridolin och Ulf Bodach Söderström lanserade liknande tankar i den närmast industriromantiska boken Maskiner och människor.

Supermiljöbloggen - 17 okt 16 kl. 15:48

Mattias Svensson: En solskenshistoria i höstmörkret

KRÖNIKA: Så var sommaren slutligen över för den här gången och höstmörkret breder ut sig. Var det inte alldeles för få riktigt solvarma sommardagar i år också? Det kan förstås tyckas så på våra breddgrader, men globalt sett är 2016 så här långt det varmaste året sedan globala temperaturmätningarna startade år 1880.

Supermiljöbloggen - 05 feb 14 kl. 10:00

Mattias Svensson, Neo: Blått är det nya gröna

Det kommer som en bekännelse i en parentes: ”(Men jag måste medge att jag också stöder bensinskatt på europeisk nivå. Höj den till 2 dollar per gallon tycker jag.)” Matthew E Kahns bok Climatopolis är intressant på sina egna meriter.

Supermiljöbloggen - 14 jul 16 kl. 14:01

Mattias Svensson blir ny SMB-krönikör

Mattias Svensson är den omvände klimatskeptikern. Från att ha avfärdat klimathotet som något osant kämpar han nu tappert för en mer blågrön politik. Han frilansar, syns i otaliga debatter och ligger bakom boken ”Miljöpolitik för moderater”.

Kristianstadsbladet - 08 feb 17 kl. 18:00

Mattias Svensson (KD): släpp prestigen

Mattias Svensson (KD), ledamot i omsorgsnämnden, välkomnar Kommunals önskan att heltidsprojektet i omsorgen ska pausas..

SvD - 30 apr 17 kl. 17:00

Mattias Svensson: ”Inget stötande med surrogatmödraskap”

I en artikel i SvD skriver Johan Wennström att surrogatmoderskap har en negativ inverkan på samhället och att Moderaterna övergivit sina idéer om den lilla världens integritet. Men båda resonemangen haltar, menar skribenten Mattias Svensson. .

Supermiljöbloggen - 20 dec 16 kl. 14:34

Mattias Svensson: Räkna inte bort ekonomerna

KRÖNIKA:: Ekonomerna kan ofta ses med skepsis av miljöintresserade, men det är oförtjänt. De har gjort mycket viktigt miljöarbete och är samtidigt en nykter röst i omställningen, skriver Mattias Svensson..

Dagen - 14 dec 11 kl. 11:08

Sara Svensson släpps fri

Barnflickan från Knutbydramat, Sara Svensson, släpps fri. I dag kom beskedet från Förvaltningsrätten i Linköping.

Artikel kommer inom kort.

Expressen - 14 dec 11 kl. 11:10

Sara Svensson är fri

Den morddömda barnflickan, Sara Svensson, 34, släpps fri. Det beslutade förvaltningsrätten i Linköping i dag. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.