Vimmerby Tidning > Nyheter

Friday, 22 January, 04:28

Vimmerby Tidning - 14 jan 21 kl. 08:54

Entreprenören överklagar domen om bergtäktenAvslaget i mark- och miljödomstolen för en stor bergtäkt mellan Vimmerby och Frödinge överklagas. Det är exploatören som vill att domen hävs och att täkttillstånd medges..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Vimmerby, Frödinge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Entreprenören, överklagar, domenom , bergtäkten
LV - 04 feb 17 kl. 18:25

Entreprenören: "Det är väldigt emotionella reaktioner"

Även Krossteknik i Linköping AB som planerar för den stora bergtäkten känner till en del av de farhågor som finns bland boende i Södra Vi-trakten. - Vi har fått en del synpunkter. De flesta är väldigt emotionella, och det verkar som att många är rädda i sin okunskap, säger Steve Jansson på Krossteknik AB till Vimmerby Tidning..

BT - 14 apr 14 kl. 08:41

Är ursäkten allvarligt menad?

Slutreplik. Svar till Reimar Westerlind, BT 2/4. Tack Reimar Westerlind för din ursäkt, men är den allvarligt menad?

YA - 10 jan 14 kl. 14:01

"Skandal att det får gå till så här"

Foto: Sprisse Nilsson
Polisen, Skurups kommun och betong- och grusföretaget Swerock AB har alla sagt ja till att sänka hastigheten från 70 kilometer i timmen till 50 genom Rydsgårds gods. Trots det ser länsstyrelsen och Transportstyrelsen ingen anledning att gå de boende till mötes.
– Det är en skandal att det får gå till på det här viset, säger Elisabeth Brodin, boende i den lilla byn, och får stöd av inspektorn på godset, Johan Karlzén.

Skånskan - 28 jun 18 kl. 14:00

Viktig historia på väg bort

SVALÖV Per Bondesson var under mitten av 1800-talet och fram till en bit in på 1900-talet en stor profil och ledande person i Svalöv.
Hans insatser innebar att samhället sattes på kartan, men nu är all historik på väg att skingras.Gården där lantbrukaren Per Bondesson verkade är sedan flera år såld och det museum som finns där ska plockas ner.

Entreprenör24 - 18 dec 13 kl. 10:19

Köp klappar – stöd Barncancerfonden

Istället för att tjäna pengar ville entreprenörer Maths Ohlsson hjälpa till. Därför lanserade han Önskelistan.se där du kan du klicka hem klapparna och samtidigt stödja Barncancerfonden.

Supermiljöbloggen - 11 aug 15 kl. 12:44

Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen: ”Kalkbrott en kortsiktig lösning”

Framtiden för det natursköna området Bästeträsk med dess exceptionella naturvärden på norra Gotland ska snart avgöras. Ska här bli nationalpark? Eller ska området totalförstöras genom ett jättelikt kalkbrott?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.