GlobeNewswire > Ekonomi

Sunday, 24 January, 09:55

GlobeNewswire - 14 jan 21 kl. 09:00

Kinnevik deltar i finansieringsgrunda i Budbee ledd av AMFKinnevik AB (publ) (“Kinnevik”) meddelade idag att bolaget investerar 105 MSEK i en finansieringsrunda om totalt 525 MSEK i Budbee, den svenska logistikplattformen som tillhandahåller hållbara sista milen-leveranser för e-handel. Finansieringsrundan leds av AMF som är ett av de ledande pensionsbolagen i Sverige, en av de största ägarna på Nasdaq Stockholm och en av Kinneviks största aktieägare.
Budbee är marknadsledande inom hemleveranser i Sverige och även verksamma i Finland, Danmark och Nederländerna. Budbee har löst den logistiska utmaningen kring sista milen-leveranser genom en specialbyggd teknikplattform som erbjuder en enkel, bekväm och hållbar lösning för e-handelskunder. För de e-handlare som erbjuder Budbees leveranstjänst som standard har kunderna
Läs mer på GlobeNewswire
Läs mer om:
Budbee, AMF, AB, MSEK, Sverige, Nasdaq Stockholm, Kinneviks, Finland, Nederländerna, Budbees, ASOS, Fredrik Hamilton, Kinnevik, Stena Sessan, MatHem, Budbee Boxes, Georgi Ganev, Litzén, IR, Telefon, Email, Europa, Norden, USA, Stenbeck, Horn, Nasdaq Stockholms, KINV

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinnevik, deltari , finansieringsgrundai , Budbee, leddav , AMF
GlobeNewswire - 08 jul 20 kl. 14:15

Kinnevik deltar i VillageMDs finansieringsrunda om 275 MUSD ledd av Walgreens Boots Alliance, Inc.

Kinnevik AB (publ) (“Kinnevik), meddelade idag att bolaget har investerat ytterligare 25 MUSD i VillageMD, en ledande aktör inom primärvård i USA, som del av en finansieringsrunda på 275 MUSD ledd av Walgreens Boots Alliance, Inc (”WBA”), en av bolagets nuvarande aktieägare. Medräknat denna investering kommer WBA investera totalt 1 MdUSD under de kommande tre åren för att finansiera ett fördjupat samarbete med VillageMD. Med hänsyn till samarbetet och dess inverkan på VillageMDs framtidsutsikter, avser Kinnevik att värdera sin investering i VillageMD, exklusive den nya investeringen om 25 MUSD, till 2,4 Mdkr i den kommande kvartalsrapporten för det andra kvartalet 2020.

DI - 26 apr 18 kl. 09:05

Kinnevik köper storpost i hemleveransbolag

Kinnevik har förvärvat 20 procent av aktierna i hemleveransbolaget Budbee. Andelen kostade 80 miljoner kronor.  Det framgår av investmentbolagets rapport för det första kvartalet.

VA - 03 apr 19 kl. 15:13

H&M och Kinnevik pytsar in fler miljoner i leveransbolaget

Leveransbolaget Budbee mottar ytterligare en investering från H&M och Kinnevik. .

DI - 30 mar 16 kl. 06:30

H&M:s vd backar budtjänsten Budbee

Transporttjänsten Budbee får in 10 miljoner kronor i ny finansiering. Bland bolagets ägare finns nu såväl H&M:s vd Karl-Johan Persson som Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski..

GlobeNewswire - 13 jul 20 kl. 08:00

Kallelse till extra bolagsstämma i Kinnevik för att besluta om en extra kontant värdeöverföring om 7,00 kr per aktie

Aktieägarna i Kinnevik AB (publ) (”Kinnevik”) kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 19 augusti 2020 kl. 10.00, på Convendum, Regeringsgatan 30 i Stockholm.

GlobeNewswire - 05 aug 20 kl. 12:13

Kinnevik stödjer den föreslagna fusionen mellan Teladoc Health och Livongo och kommer att bli ägare av 4,5 procent i det kombinerade bolaget samt erhålla 143 miljoner USD i kontantvederlag

Kinnevik AB (publ) (“Kinnevik”) meddelade idag att bolaget stödjer den föreslagna fusionen mellan Teladoc Health, Inc. (NYSE: TDOC) (“Teladoc Health”), den ledande globala aktören inom digital vård, och Livongo Health, Inc. (Nasdaq: LVGO) (“Livongo”), det ledande bolaget inom Applied Health Signals, vilket skapar den enda konsumentcentrerade digitala vårdplattformen som täcker ett brett spektrum av vårdbehov.

GlobeNewswire - 31 aug 20 kl. 08:00

Tillfälligt ökat antal aktier och röster i Kinnevik

Kinnevik AB (publ) ("Kinnevik") meddelade idag att per den 31 augusti 2020 uppgår det totala antalet aktier i bolaget till 556.242.088, och det totala antalet röster i bolaget uppgår till 1.

Dagens PS - 13 jun 19 kl. 08:41

Sparekonomen attackerar Kinnevik: ”Oseriöst”

”Det man undrar är om Kinnevik klarar av sitt uppdrag utan Cristina Stenbeck”, säger han. Joakim Bornold, tidigare sparekonom på Nordnet, i dag sparekonom på Söderberg & Partners, är inte nådig i sin kritik mot Kinnevik efter beskedet att investmentbolaget drar tillbaka försäljningen av Millicom. Dagens PS berättade i början av juni att Kinnevik skulle sälja 11 miljoner av sitt totala innehav på 38 miljoner aktier i Millicom.

PrivataAffärer - 17 sep 19 kl. 16:06

”Bra beslut men nu ökar kraven på Kinnevik”

Läs också: Kinnevik delar ut innehavet i Millicom På tisdagseftermiddagen meddelade Kinnevik först att bolaget delar hela sitt innehav i Millicom, sedan kom beskedet att bolaget kommer att upphöra med ordinarie kontantutdelningar och i stället ”betala ut överskottskapital som genereras från investeringsverksamheten i form av extra utdelningar”. Tillsammans med minskninge

GlobeNewswire - 19 aug 20 kl. 11:15

Kinnevik: Extra bolagsstämma 2020

Kinnevik AB (publ) ("Kinnevik") har idag hållit en extra bolagsstämma. Den extra bolagsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om en extra kontant värdeöverföring om 7,00 kr per aktie till sina aktieägare genom ett aktieinlösenprogram.
Extra bolagsstämman beslutade om en extra kontant värdeöverföring till Kinneviks stamaktieägare (d.

Dagens PS - 04 jun 19 kl. 08:36

”Monumental dag för Kinnevik”

Kinneviks vd kommenterar investmentbolagets historiska dumpning, som är dagens största affärsnyhet. Kinnevik säljer 11 miljoner av sitt totala innehav på 38 miljoner aktier i Millicom. Det sker genom ett publikt erbjudande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.