Realtid > Ekonomi

Tuesday, 19 January, 04:11

Realtid - 14 jan 21 kl. 08:15

Skandias fossilfria fond får fem stjärnorDen aktivt förvaltade aktiefonden Skandia Sverige Hållbar har fått högsta betyg av det globala fondratinginstitutet Morningstar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Skandia Sverige Hållbar, Morningstar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skandias, fossilfria, fondfår , fem, stjärnor
DI - 19 aug 19 kl. 16:30

Våra lastbilar i storstäderna ska vara fossilfria om fem år

DEBATT. Ica och Apotek Hjärtat antog nyligen Fossilfritt Sveriges så kallade transportutmaning. När ett stort företag tar ett helhetsgrepp kring bränsle och transporter ger det….

DI - 22 jan 20 kl. 20:41

Varutransporterna ska vara fossilfria om fem år

Varutransporter måste snabbt bli grönare om Sverige ska nå målet att minska utsläppen från dem med 70 procent till 2030….

Realtid - 15 jun 20 kl. 09:18

Skandia lanserar USA-fond med hållbart fokus

Skandias lanserar en USA-fond med hållbart fokus.  Under sommaren lanseras även Skandia Världen Sverige.  .

Realtid - 12 apr 19 kl. 10:37

Skandias pensionsförvaltning sjönk 2018

Totalavkastningen i Skandias traditionella förvaltning föll till 2,6 procent under 2018, jämfört med 6,6 procent under 2017. Det är lägre även jämfört med de senaste fem årens genomsnittliga avkastning på 7,2 procent, framgår det av Skandias årsredovisning för 2018..

Realtid - 28 aug 15 kl. 10:40

Skandia lanserar egen PE-fond

Öppnar upp för externa investerare att haka på Skandias placeringar i utköpsfonder..

Supermiljöbloggen - 15 sep 15 kl. 15:23

Löfven: ”Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer”

Stort fokus på miljöfrågorna när statsministern läste upp regeringsförklaringen. I somras lät Supermiljöbloggen ett stort antal aktörer tycka till om det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp nyligen, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige. Denna är av global betydelse, eftersom vi är ett så viktigt föredöme för många länder i världen.

Dagensanalys.se - 28 nov 16 kl. 10:45

Är du Skandias nya Content Manager?

Vill du jobba med spännande digitalt innehåll på en av nordens största kundägda bank- och försäkringskoncerner? Då är detta tjänsten för dig! Academic Work söker för Skandias räkning en Content Manager.

PrivataAffärer - 27 mar 20 kl. 11:25

Hernhag: Fem köpvärda preffar efter raset

Joakim: Tjenare! Tänkte starta en portfölj med bara preffar som ett experiment. Kan du ge tips på fem köpvärda nu efter raset?

Supermiljöbloggen - 13 apr 15 kl. 21:08

Ny analys: bäst avkastning för fossilfria fonder

Att strunta i kol, olja och gas ger 1,2 procent mer avkastning per år än pengarna man tjänar på att behålla investeringar i fossilfria bränslen. The Guardian rapporterar om analysen som gjorts av världsledande börsindexföretag MSCI, vars globala index används av mer än 6000 pensions- och hedgefonder. De fann att investerare som divesterat från fossila bränslen fick en genomsnittlig avkastning på 13 procent per år sedan 2010, jämfört med 11,8 procents avkastning för de som fortfarande stödde olje-, kol- och gasföretag.

PrivataAffärer - 25 apr 19 kl. 13:06

Ny fond fokuserar på försvars- och säkerhetsindustrin

Både försvars- och säkerhetssektorerna har haft god avkastning sedan millennieskiftet. Båda sektorerna har också historiskt visat sig ha låg korrelation med andra sektorer, och, framför allt, de påverkas mindre av den generella ekonomiska konjunkturen, enligt Henrik Sundin, vd i fondbolaget Finserve Nordic som startat fonden. Den avgörande drivkraften inom de båda sektorerna är säkerhetspolitiken och storlekarna på olika länders försvarsbudgetar i kombination med teknologisk utveckling.

PrivataAffärer - 26 maj 20 kl. 07:15

Hemberg startar datadriven ”Buffett”-fond

Fonden finns tillgänglig hos bland andra SEB, Carnegie, Avanza och Nordnet. Det skriver Claes Hemberg, partner i Neox, i ett mail till Fonder Direkt. ”Att vi väljer att i första fonden fokusera på Europa, beror på att här finns många bra bolag som svenskarna mest har missat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.