SR > Nyheter

Wednesday, 27 January, 05:16

SR - 14 jan 21 kl. 08:25

Så ska regionerna lösa massvaccineringenFlera regioner tittar just nu på lösningar för att organisera den kommande massvaccineringen i Sverige då upp emot en kvarts miljon Svenskar i veckan ska vaccineras. Några planerar att sätta upp vaccinationscenter och flera pensionerade sjuksköterskor planeras att hyras in. "Man behöver en vältrimmad logistik för att få det här att fungera", säger Emma Spak på SKR..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Svenskar, Emma Spak, SKR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , regionerna, lösa, massvaccineringen

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ökad frånvaro i skolan kostar miljarder

En ny forskningsrapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering IFAU visar att konsekvenserna för samhället på sikt kommer att bli stora på grund av den ökade frånvaron i förskolan och skolan under coronapandemin. Enligt studien har frånvaron bland barn och personal ökat med mellan 50 och 70 procent och när effekten av det räknas samman i form av minskade livsinkomster för barnen så uppskattas kostnaden för samhällsekonomin till över 10 miljarder kronor. "Man kan satsa ganska mycket resurser på att försöka hjälpa de elever som har hamnat efter i skolan", säger Björn Öckert som är en av forskarna..

SR - 2 timmar sedan

Fotbollsfans bildar medborgargarden i Nederländerna

Efter flera nätter med våldsamma protester mot coronarestriktioner och utegångsförbud i Nederländerna har fotbollssupportrar börjat patrullera gatorna i flera städer för att hålla ordning. Vissa tycker det är bra att fansen vill hjälpa till, andra befarar att det ska leda till ännu mer våld. "Det gör mig rädd", säger Sanne som bor i Tilburg..

SR - 6 timmar sedan

Astra Zeneca kritiserat av utskott i EU-parlamentet

Europaparlamentets utskott för folkhälsa frågade ut den europeiska läkemedelsmyndighetens chef på tisdagskvällen. Kritiken mot Astra Zeneca dominerade bland frågorna..

SR - 7 timmar sedan

Biden och Putin i telefon för första gången

USA:s nye president Joe Biden pratade på tisdagen för första gången i telefon med Rysslands president Vladimir Putin sedan Bidens tillträde. Samtalet ska enligt Kreml ha tagit upp Start-avtalet, som reglerar USA:s och Rysslands kärnvapen. Förra veckan föreslog Biden att avtalet skulle förlängas, något som Ryssland har ställt sig positivt till..

SR - 9 timmar sedan

Pfizers vaccin blir dyrare per flaska

Tidigare i januari minskade Pfizer/Biontech sina leveranser tillfälligt, och förklaringen var problem i leveranser av råmaterial. Från början antog Pfizer/Biontech att deras flaska med vaccin skulle räcka till 5 doser, men senare insåg man att en flaska kan räcka till 6 doser. Nu vill företaget ta mer betalt för samma flaska.

SR - 11 timmar sedan

Estlands nya regering tillträder - Kaja Kallas är första kvinnan någonsin på posten

Estland har fått en ny regering. Premiärminister Kaja Kallas är den första kvinnan någonsin på posten. Kallas ska försöka vända den negativa utvecklingen i och med pandemin.

SR - 12 timmar sedan

Osäkerhet om svensk pendling till Finland

Vid midnatt skärper Finland gränsrestriktionerna mot Sverige och det innebär bland annat att färre svenskar väntas få arbetspendla till grannlandet. Endast så kallat nödvändig pendling ska tillåtas, och företagaren Hanna Kunnari är osäker på om hon får åka till jobbet i morgon bitti. Finland, med låg smittspridning, skärper gränsrestriktionerna för att stoppa det muterade coronaviruset..

SR - 12 timmar sedan

Våldsamma Coronaprotester i Nederländerna: ”Det är galet”

I Nederländerna har kravallpolis drabbat samman med demonstranter som protesterar mot utegångsförbudet som införts för att bromsa coronasmittan. De flesta Ekot pratar med står dock bakom de strikta restriktionerna och de är chockade över våldet. ”Det är galet”, säger Rens Mulder i Eindhoven där våldsamma protester ägde rum i helgen..

SR - 12 timmar sedan

SEB spår stark återhämtning

Sveriges BNP tros öka med närmare tre procent i år och med nästan fem procent nästa år. Även flertalet andra utvecklade ekonomier väntas få en stark tillväxt. Men det finns en risk att utvecklingen blir mer dämpad om coronavaccineringen inte blir så framgångsrik som många räknar med..

SR - 13 timmar sedan

Poeten och författaren Lars Norén är död

Dramatikern, poeten och författaren Lars Norén är död. Lars Norén var en av Sveriges mest internationellt framgångsrika dramatiker och skrev under 60 år både poesi, skönlitteratur och dramatik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.