GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 18 January, 14:22

GöteborgsPosten - 13 jan 21 kl. 18:28

Hultqvist åkte på nyårsresa till FinlandInför julhelgerna var Folkhälsomyndighetens besked tydligt: Undvik att resa. Trots det åkte försvarsminister Peter Hultqvist (S) på en privat nyårsresa till Finland, skriver.
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Finland, Folkhälsomyndighetens, Peter Hultqvist

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hultqvist, åkte, nyårsresatill , Finland
SR - 12 jan 15 kl. 17:16

Hultqvist om samarbetet med Finland: "Vi menar allvar"

Sverige och Finland tar ett steg närmare en försvarsallians i och med ett djupare samarbete mellan länderna. Försvarsminister Peter Hultqvist säger i dag att han gärna ser att arbetet fördjupas väldigt djupt och väldigt långt..

Dalarnas tidningar - 27 nov 15 kl. 06:09

Vad kan Hultqvist lära av Finland?

Ska vi oroa oss för krig i Finland? Det var rubriken på en artikel från finska YLE i början av augusti..

YLE - 30 jan 18 kl. 15:42

Klart färre sökte asyl i Finland i fjol - siffran lägre än före toppåret 2015

Antalet personer som sökte asyl för första gången i Finland var klart mindre under fjolåret än året innan..

YLE - 23 jan 18 kl. 04:31

Ali var barn när han sökte asyl i Finland - nu tvingas han lämna landet

År 2015 kom ett rekordantal ensamma asylsökande barn till Finland. En av dem var sjuttonåriga Ali som hade flytt från Irak där han säger sig vara förföljd och hotad till livet. I dag, efter gymnasiestudier, fotbollskontrakt och flera negativa asylbeslut är alla dörrar stängda för honom i Finland och endast en återresa till Irak återstår..

YLE - 07 aug 16 kl. 08:47

Människomurar och demonstrationer – så har Finland hanterat flyktingkrisen

Rasistiska medborgargarden, människomurar i Torneå, Sipiläs hus i Kempele och kritiserade utvisningar har dryftats i bevakningen av Finlands flykting- och immigrationspolitik det senaste året. Svenska Yle har sammanställt några av de viktigaste händelserna. Vid regeringsförhandlingarna i maj 2015 kom regeringspartierna Centern, Samlingspartiet och Sannfinländarna överens om att inte göra några desto större förändringar i Finlands invandringspolitik.

YLE - 07 okt 15 kl. 04:10

Belgien stoppade irakierna - många valde Finland i stället

Belgiens migrationsmyndighet beslöt i början av september att inte bevilja asyl till irakier som kommer från Bagdad. Beslutet har haft följder för Finland. I september minskade antalet irakiska asylsökande i Belgien.

YLE - 18 aug 16 kl. 11:07

Skohandlare sålde sin butik efter utrensningar i Turkiet och flög till Finland

En grupp turkiska män, kvinnor och barn har samlats i ett stort vardagsrum i östra Helsingfors. De har sökt om asyl i Finland men ser inte ut som vanliga flyktingar. De har kommit hit med visum och bor i vanliga hyreslägenheter.

SvD - 16 mar 16 kl. 00:15

Natodebatten: Är det dags att säga hejdå, Finland?

De rödgrönas försvarsminister Hultqvist har varit i Finland. Det föranleder en fråga om inte klyftan mellan våra Natodebatter borde resultera i att vi önskar Finland lycka till på egen hand, trots en gemensam motståndare..

YLE - 28 jun 15 kl. 08:00

”Finland kan inte blunda för sitt ansvar”

Finland kan inte blunda för sitt ansvar i flyktingfrågan, säger riksdagsledamoten Nasima Razmyar (SDP). I en intervju för Svenska Yle berättar hon om sin syn på regeringsbasen, socialdemokraternas sits och flyktingpolitiken, som hon beskriver som ansvarslös. Razmyar berättar att hennes värsta farhågor besannades då det stod klart att regeringen kommer att skära i utlandsbiståndet och se över flyktingkvoten.

YLE - 14 aug 15 kl. 05:51

Finland följer Danmarks invandringsmissnöje?

Behandlingen av flyktingar och invandringspolitiken blir en allt viktigare fråga. Samtidigt som behoven ökar, får de invandringskritiska partierna i Norden mer makt. Många jämför nu Finland och Danmark.

HBL - 15 dec 14 kl. 05:18

Historiska avtryck: Finland tar plats i FN

När fredsfördraget i Paris hade undertecknats i februari 1947 fick Finland samtidigt möjligheten att bli medlem i Förenta nationerna. Utrikesminister Carl Enckell skickade prompt in en ansökan – som avslogs. Finland skulle få vänta i över åtta långa år innan platsen i FN:s generalförsamling äntligen beviljades.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.