Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Sunday, 17 January, 03:32

Vestmanlands Läns Tidning - I förrgår: 08:06

Dödsfall – här är de som lämnat ossPersoner som avlidit i Hallstahammar, Kolbäck, Skultuna, Virsbo och Västerås under perioden 24....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning
Läs mer om:
Hallstahammar, Västerås

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dödsfallhär är de som lämnat oss
Ekonomistas - 21 mar 20 kl. 08:32

Värdering av coronavirusets dödsfall

Det här är ett gästinlägg av Mats Bergman, professor i nationalekonomi vid Södertörns högskola. En specifik människas liv kan inte värderas i pengar, men för att vi ska kunna fatta rimliga policybeslut behöver vi ha en uppfattning om värdet av ett statistiskt liv. De vanliga metoder som brukar användas för att värdera statistiska liv kan bidra till beslutsunderlaget när våra politiker och andra beslutsfattare ska välja strategi för att bekämpa coronaviruset.

Nyan - 02 mar 17 kl. 13:25

Droger misstänks bakom fler dödsfall

Polisen uppskattar att fem personer dog av drogrelaterade orsaker 2016.

Det är fler än tidigare år.
Narkotika finns med i bilden i allt fler dödsfall i Europa visar en rapport från Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk, ECNN, i Lissabon.

Cornucopia - 17 maj 19 kl. 11:02

Dödsfall per kWh för olika energislag

Som vanligt är allmänheten mest rädda för det de inte förstår. Därför är det viktigt att när okunniga ministrar som socialförsäkringsminister Strandhäll (S) går ut och sprider felaktigheter om kärnkraft, påtala att kärnkraft tillsammans med vindkraft är de absolut säkraste energislagen, med minst dödsfall per kWh.
Dödsfall för olika energislag per PWh (petawattimme).

Cornucopia - 20 jun 15 kl. 16:04

Fakta vs anekdoter: Medellivslängd och dödsfall

Ständigt stöter man i olika sammanhang på människor som baserar sin verklighetsuppfattning på anekdoter istället för fakta. Man blandar helt enkelt ihop begreppet generellt, som beskriver verkligheten som helhet, med begreppet individuellt, som handlar om enskilda anekdoter. En utmärkt illustration av detta är att titta på medellivslängden och dödsfallsdata, där det vanligaste utfallet är att inte bli medellivslängden gammal.

Cornucopia - 16 okt 13 kl. 13:47

Allt färre mord - eller allt sämre granskning av dödsfall?

Media rapporterar idag att antalet mord halverats sedan 90-talet, trots medias ständiga krigsrubriker om det ena mordet efter det andra (Bonnier/DN). Statistiken från Socialstyrelsens dösorsaksdatabas bekräftar siffrorna, men väcker samtidigt en del frågetecken om antalet minskande "mord" i själva verket beror på att granskningen och utredningen av dödsfall har försämrats. Trots allt är inte alla mord helt självklara.

Skånskan - 09 aug 16 kl. 06:00

Antalet dödsfall har ökat kraftigt – ”Befogat med en varning”

SKÅNE Sedan slutet av april har det inträffat 20 dödsfall i landet där akrylfentanyl har funnits med i bilden.
I åtta av dessa fall har akrylfentanyl varit dödsorsaken.Siffrorna kommer från Rättsmedicinalverket i Linköping.

Nyan - 02 jul 20 kl. 10:00

Få dödsfall på Åland i vår

Åland är en av de regioner i Europa som har haft minst antal dödsfall under våren. Regionen har även lägst antal dödsfall i Finland, -15 procent av det normala. Det visar statistik som Svenska Yle har tagit fram tillsammans med analysföretaget Newsworthy.

YLE - 13 jun 13 kl. 08:22

Bayer försäkrar: Inga fler p-pillerrelaterade dödsfall

Läkemedelstillverkaren Bayer tror inte att det blir fråga om fler dödsfall med anledning av stormen kring p-pillren av märket Yaz och Yasmin. I Yles Morgontv säger bolagets medicinska chef Christer Strömberg att målet är att kartlägga skadeverkningarna innan preparaten kommer ut. Ansvaret för eventuella skadeverkningar överförs inte på användaren om denna följer läkarens instruktioner, säger Strömberg.

YLE - 19 jul 13 kl. 12:17

Dödsfall på grund av hjärt- och kärlsjukdomar har minskat

I många europeiska länder har dödsfall som beror på på hjärt- kärlsjukdomar halverats, jämfört med 1980-talet. Det visar en ny studie. Studien är gjord av universitetet i Oxford.

Sydsvenskan - 01 okt 15 kl. 09:42

Våg av dödsfall inom amerikansk skolidrott

På tre veckor har tre highschool-spelare i amerikansk fotboll har avlidit på grund av skador som de har fått när de spelat. Enligt ett amerikanskt center för svåra idrottsskador (NCCSIR) passar de tragiska dödsfallen in i ett större mönster.De senaste 20 åren har 77 studenter avlidit av skador som de fått under matcher med highschool-lag.

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 15 kl. 09:42

Våg av dödsfall inom amerikansk skolidrott

På tre veckor har tre highschool-spelare i amerikansk fotboll har avlidit på grund av skador som de har fått när de spelat. Enligt ett amerikanskt center för svåra idrottsskador (NCCSIR) passar de tragiska dödsfallen in i ett större mönster.De senaste 20 åren har 77 studenter avlidit av skador som de fått under matcher med highschool-lag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.