Länstidningen i Jämtland > Nyheter

Sunday, 24 January, 19:17

Länstidningen i Jämtland - 14 jan 21 kl. 08:00

Debatt: Skola utomhus bra för inlärningenFör oss är naturen det självklara klassrummet, där är hela kroppen i rörelse och alla sinnen....
Läs mer på Länstidningen i Jämtland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Skola, utomhus, braför , inlärningen
Dalarnas tidningar - 29 okt 13 kl. 16:18

Skolning utomhus bra för vissa elever

Under höstlovets första dag fick 30-talet lärarpedagoger sätta sig i skolbänken. Lokalen var annorlunda. Det var en fortbildning som ägde rum utomhus.

DalaDemokraten - 06 aug 14 kl. 14:36

Debatt: Ålderdomen en bra del av livet – om jag får bestämma

Att bli äldre innebär att en del saker i livet ändras, medan andra är sig lika. Pensionering innebär för många att man slutar arbeta för lön, men att man fortsätter arbeta ideellt. Många äldre är idag friskare och piggare än tidigare, samtidigt är också ålderdomen en tid då många drabbas av sjukdom.

Dalarnas tidningar - 24 nov 15 kl. 12:43

Vika skola inte bra nog

För- och grundskolenämnden, FoG, skulle ha fattat beslut i oktober om förändringen av Vika skola, men då ärendet var dåligt förberett återremitterades det. Nu återkommer det, kompletterat med ett möte med föräldrar och svar på en del frågor, men med samma förslag till beslut. Årskurs fyra-sex ska splittras och flyttas till andra skolor..

DalaDemokraten - 24 nov 15 kl. 12:43

Vika skola inte bra nog

För- och grundskolenämnden, FoG, skulle ha fattat beslut i oktober om förändringen av Vika skola, men då ärendet var dåligt förberett återremitterades det. Nu återkommer det, kompletterat med ett möte med föräldrar och svar på en del frågor, men med samma förslag till beslut. Årskurs fyra-sex ska splittras och flyttas till andra skolor..

DI - 01 feb 11 kl. 11:07

Debatt: ?Det är bra om fler politiker får styrelseposter

Nio av tio svenskar tycker att det är bra med kontakter mellan politik och näringsliv. Men bara var sjunde tycker att politiker ska ha styrelseuppdrag i bolagsstyrelser, skriver Lars-Erik Forsgårdh, Öjvind Norborg och Suzanne Sandler, Styrelseakademien..

SVT Debatt - 25 mar 14 kl. 14:12

Bra att regeringen accepterar SD:s betygsförslag

SKOLAN Vi inom Sverigedemokraterna har sedan länge krävt införande av betyg redan från årskurs fyra. Vi stöttar också återförstatligande av skolan och en ordentlig satsning på lärarkåren, för att komma till rätta med problemen inom skolan. Regeringspartierna la igår på DN Debatt fram en rad förslag med syftet att förbättra svensk skola, förslag som Sverigedemokraterna med dagens utformning kan ställa sig bakom.

Skånskan - 13 jun 18 kl. 05:00

Vemod på Tjörnarps skola efter tuff vår

tjörnarp Skolavslutningar brukar vara en glädjens tid. På Tjörnarps skola är det en annorlunda vår eftersom politikerna beslutat att flytta mellanstadiet till Höör. Elever och personal har fortfarande svårt att förstå beslutet.

YLE - 27 sep 13 kl. 09:29

Öppna dörrar på Hem och skola-dagen i Yttermalax

På Hem och skola - dagen håller skolorna öppet hus och föräldrar får ta sig en närmare titt på hur det är i barnets skola. Vid Yttermalax skola är man med på den nationella Hem och skola - dagen för första gången i år. Föräldern Hanna Strandberg, Hem och skola ordförande Linda Styring och klasslärare Ulrica Hägen är förväntansfulla inför dagen.

SVT Debatt - 02 jul 13 kl. 15:44

Folket vill ha en statlig skola

SKOLAN Friskolereformen och kommunaliseringen av den svenska skolan har haft många negativa konsekvenser. Idag vill en majoritet av svenskarna vill att vi återgår till en statlig skola, och politikerna borde lyssna på deras önskemål, skriver Bo Jansson, ordförande för Lärarnas Riksförbund. Svenska folket vill se en annan styrning av skolan, man vill se en mer nationell skola.

SmålandsPosten - 13 feb 14 kl. 08:21

Mycket i den svenska skolan är bra

Den 27 respektive 29 feb­ruari skriver Monica ­Haider/Clas-Göran Carlsson och Ibrahim Baylan/Tomas Eneroth, samtliga S, om hur de vill förändra skolan. Det är lätt att dela deras oro för att unga männi­skor inte ges möjlighet att skaffa sig de goda kunskaper de behöver för att forma sina liv som de önskar. Samtidigt är det viktigt att säga att mycket i svensk skola är bra.

SVT Debatt - 12 dec 13 kl. 16:21

Därför har vi kommentarsfält på SVT Debatt

Sveriges television vill främja den fria debatten, och har därför valt att ha kommentarsfält efter artiklar på SVT Debatt. Vi vill främja en god samtalston. Därför framgår det tydligt och klart vilka regler och villkor som gäller för alla som vill skriva och tycka hos oss.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.