SR > Vetenskap

Sunday, 17 January, 04:13

SR - I förrgår: 07:28

Därför är vissa flugor extra snabba på att flyga ivägSlå två flugor i en smäll brukar det ju heta. Men det är lättare sagt än gjort eftersom flugor är väldigt kvicka. Nu har forskare tagit reda på varför en del flugor är extra snabba på att flyga iväg..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför är vissa, flugorextra , snabbapå att , flyga, iväg
Västerbottens Folkblad - 10 okt 16 kl. 13:33

Smutsiga lokaler och döda flugor på äldreboende

Smutsiga besticklådor och döda flugor upptäcktes vid en inspektion på det kommunala äldreboendet. Under besöket på äldreboendet i Skellefteå kommun lade miljöinspektören märke till att städningen var dålig i flera av köken och i vissa förråd. Besticklådor, golv och väggar ska ha varit smutsiga och inne i lysrören hittade man döda flugor.

YLE - 28 aug 17 kl. 19:13

Farmområdesgrannar i Jakobstad har fått nog: "Man kan inte sitta ute och äta med tusentals flugor"

Miljö-och byggnadsnämnden i Jakobstad får i mitten av september ta ställning till grannarnas besvär. Ombudsman Steven Frostdahl vid Österbottens svenska pälsodlarförening anser att farmarna följer bestämmelserna. Flugproblemet kommer också att behandlas i slutet september av farmarna själva när de diskuterar de åtgärder som krävs för att komma till rätta med reningen av ytvatten från farmområdet som är ett annat stort problem.

Nyheter 24 - 16 mar 12 kl. 20:55

Nobbade flugor tar till flaskan


Manliga flugor som inte får till det med tjejer söker sig till spriten för att dränka sitt misslyckande. Precis som människor har flugor ett känsloliv. Manliga flugor som försöker få till det och misslyckas drabbas av förnedring.

Nyheter 24 - 12 jul 12 kl. 16:55

Festveckorna ger Båstad snabba cash


Att Båstads tennisveckor är en guldgruva för det lilla samhället är väl ingen hemlighet, men när Båstads kommun mäter vad kommunen omsätter under tennisveckorna ser det ut som att staden gör väldigt snabba cash under tennisen. BÅSTAD. Pepe's Bodega drar in halva sin omsättning under veckorna 28 ?

Kristianstadsbladet - 21 jun 13 kl. 08:00

Invasion av flugor på Åhus krogar

Foto: Scanpix
Den senaste flugan i Åhus ? är just flugor. De små insekterna tycks ha blivit storbesökare på restauranger och krogar.

YA - 12 feb 14 kl. 06:30

Flygklubbar vill flyga fritt

Foto: Sprisse Nilsson
”Otydligt och ogenomtänkt.” Så tycker de fyra flygklubbarna vid Sövde flygfält om länsstyrelsens förslag på ett förbud mot lågflygningar över naturområden. Klubbarna ska nu skicka en gemensam skrivelse till regeringen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nytt Cimber fortsätter flyga åt SAS

Efter konkursen nyligen har det danska flygbolaget Cimber Sterling nu styckats i två delar. Flygverksamheten tas över av den tidigare ledningen, som ska driva den under namnet Cimber. Detta bolag ska i huvudsak ägna sig åt kontraktflygningar, skriver Reuters.

BT - 16 maj 14 kl. 10:48

Hon gör konst av döda flugor

En tom skola och en grupp konststudenter från Akademien Valand. Resultatet – 13 helt olika konstverk som alla förhåller sig till Kalv på något sätt. I helgen visas A Temporary Roof för allmänheten.

Politikerbloggen - 15 jan 13 kl. 18:58

SSU drar för snabba och enkla slutsatser


REPLIK. SSU drar för snabba och enkla slutsatser när man hävdar att borgerliga bara vill tjäna pengar genom krigsmaterielexport. Vi ser det som ansvarsfullt att den materiel som gemensamt köpts in för skattebetalarna pengar också kan ge något i gengäld.

Dagensanalys.se - 30 maj 18 kl. 10:43

4 Snabba tips hur du får bättre SEO

Att inte jobba med sin SEO-strategi är som att inte vilja svara på frågor från dina potentiella kunder. När man vill ha något söker man oftast på Google för att hitta det man är ute efter. Dyker man inte upp på träffarna finns man helt enkelt inte, det är istället dina konkurrenter som kammar hem affären.

Dalarnas tidningar - 01 jul 13 kl. 05:53

Flugor i år igen

Förra sommaren hade äldreboendet Stenudden, på Saxnäs, besvär med flugor. Nu är det dags igen. Flugor har dykt upp en av lägenheterna..

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 08:15

100 bolag dominerar verksamheten i haven

Av den ekonomiska vinst som världens hav ger går den största delen till bara 100 bolag. De fick tillsammans 60 procent av den totala vinsten 2018..

SR - Igår: 07:06

Rötter som struntar i etylen kan växa i kompakt jord

När jorden blir för kompakt slutar växternas rötter att växa. Men inte för att jorden blir för hård, enligt en artikel i tidskriften Science..

SR - Igår: 06:05

Allvarlig följd av corona hos barn mycket sällsynt

En del barn med covid-19 kan några veckor efter infektionen drabbas av ett hyperinflammatoriskt tillstånd som kallas MIS-C..

SR - Igår: 06:00

Kollektivtrafiken hotas av pandemin

Kollektivtrafiken har påverkats kraftigt av coronapandemin. Troligen kommer det märkas under lång tid framöver, menar experter på kollektivtrafik..

SR - I förrgår: 07:30

Jättevargen var inte så nära släkt med dagens varg som man trott

Jättevargen var ett av de vanligaste stora rovdjuren i Nordamerika fram tills att den dog ut för drygt 10 000 år sedan..

SR - I förrgår: 06:11

Bättre hantering av "big data" hjälper forskare att förstå naturen

Tidigare var problemet att det fanns för lite information om arter och ekosystem. Nu är problemet istället att det inte alltid finns datorsystem som klarar av att hantera den stora mängden information. Men forskare arbetar för att utveckla fler system..

SR - I förrgår: 06:00

Sällsynta allergiska reaktioner av coronavaccin från alldagligt ämne

De godkända coronavaccinen har i ett fåtal fall skapa kraftiga allergiska reaktioner. Än så länge vet inte forskarna varför. men det finns en huvudmisstänkt: PEG..

SR - 13 jan 21 kl. 10:34

Laxodling exponeras för Norska havets höga vågor

Ett norskt laxodlingsföretag har nu, som första företag, ansökt om licens för att odla lax ute i det öppna havet, skriver Salmon Business..

SR - 13 jan 21 kl. 08:32

Ryssland ska modernisera sina forskningsfartyg

Ryssland har behov av att modernisera sin flotta av forskningsfartyg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.