SR > Nyheter

Sunday, 24 January, 09:53

SR - 14 jan 21 kl. 06:00

Över hälften av Sveriges regioner räknar med en ökning av covid-patienter13‌ av 21 ‌regioner‌ ‌uppger‌ ‌för‌ ‌Ekot‌ ‌att‌ ‌de ‌räknar‌ ‌med‌ ‌att‌ ‌antalet‌ ‌som‌ ‌behöver‌ covid-vård ‌kommer‌‌ ‌att öka‌ ‌inom‌ ‌de‌ ‌närmaste‌ ‌veckorna.‌ ‌ Bland de regionerna finns ‌Blekinge,‌ ‌Jämtland‌ ‌Härjedalen‌ ‌och‌ ‌Norrbotten. "Vi är ju i en situation där smittspridningen ökar hela tiden‌", säger Kjell Ivarsson hälso- och sjukvårdsdirektör i region Blekinge..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges, Kjell Ivarsson, Blekinge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över hälftenav Sveriges , regioner, räknarmed en , ökning, av covid-patienter
Vestmanlands Läns Tidning - 28 feb 20 kl. 16:46

CORONAVIRUSET: 30 personer har testats i Västerås: ”Alla regioner räknar med att smittan dyker upp”

Cirka 30 patienter i länet har testats för coronaviruset. Men ingen har hittills visat sig vara....

Skånskan - 20 jun 16 kl. 17:32

Viss ökning av betygen i Malmös grundskolor

Malmö Det genomsnittliga meritvärdet bland niorna i Malmös kommunala grundskolor ökar något.
Ökar gör också andelen elever med gymnasiebehörighet, om man inte räknar nyanlända elever.Den nationella definitionen av nyanlända är de elever som kommit till Sverige de senaste fyra åren, men Malmö kommun kan inte ta fram statistik från föregående år som tar hänsyn till detta.

YLE - 24 nov 16 kl. 06:26

Guggenheim räknar med att alla betalar - på andra Helsingforsmuseer betalar hälften

550 000 besökare och 6,5 miljoner i biljettintäkter ska Guggenheimmuseet i Helsingfors kamma in. Då räknar man med att alla besökare betalar för sin biljett. De andra stora museerna i Helsingfors har ändå bara mellan 43 och 64 procent betalande besökare.

SR - 21 jul 20 kl. 17:47

Regioner: Riktlinjer för kollektivtrafiken otydliga

Närmare hälften av Sveriges regioner tycker inte att Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska smittspridningen i kollektivtrafiken varit tillräckligt tydliga. Det visar en enkätundersökning som Ekot gjort..

Dagensanalys.se - 08 okt 18 kl. 16:14

Nätbutikerna missar vad kunderna vill ha enligt ny undersökning

Tre av fyra nätshoppare får inte produktrekommendationer som intresserar dem enligt en ny global undersökning från SAP. I studien deltog över 20 000 konsumenter i 24 länder och resultatet visar att det finns stora möjligheter för de nätbutiker som lyckas koppla samman kundbeteenden och de egna leveranskedjorna. – I dag har alla varumärken möjlighet att erbjuda anpassade kundupplevelser på nätet, men fortfarande ser jag enorma skillnader mellan nätbutikerna.

Skånskan - 31 maj 19 kl. 16:28

Dom dröjer till efter psykundersökning

HÄSSLEHOLM Tingsrätten fattade under fredagen beslut om att den 21-åring som åtalas för HTS-attentatet ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.
21-åringen får därför fortsätta sitta häktad.H Rättspsykiatrisk undersökningDen som begått brott kan dömas till rättspsykiatrisk vård om personen hade en allvarlig psykisk störning när brottet begicks och har behov av rättspsykiatrisk vård.

YLE - 17 jan 16 kl. 05:02

Undersökning: Hälften tror att vårdreformen blir bra

Skepsisen mot den omfattande reformen av vård och omsorg minskar, visar en enkät som stiftelsen för kommunal utveckling Kunnallisalan kehittämissäätiö låtit göra. Ungefär hälften av finländarna tror att reformen antingen förbättrar eller inte nämnvärt påverkar servicens kvalitet, mängd och tillgänglighet eller hur systemet fungerar. Förtroendet för reformen har ökat under det senaste året, i december trodde 31 procent av de tillfrågade att tillgängligheten ökar medan motsvarande siffra ett år tidigare var 8 procent.

Cornucopia - 10 mar 16 kl. 07:57

Landets kommande sex regioner

Så var det klart med hur landets sex nya regioner ska se ut. Utfallet kommer förstås bli helt katastrofalt, och utvecklingen inom t ex Västra Götalandsregionen kommer inte räcka som varnande exempel.Svärige.

YLE - 31 maj 15 kl. 13:28

Unga ger rökning och tobaksförsäljning tummen ner

På söndag firas den internationella tobaksfria dagen. Över hälften av finländarna skulle vara redo att helt slopa försäljningen av cigaretter. Det visar en utredning som Diabetesförbundet, Hjärtförbundet och Hjärnförbundet har låtit göra inom ramen för sitt hälsofrämjande projekt Ett liv.

Barometern - 24 apr 14 kl. 07:18

Vad hände med ?hälften kvar??

En skatt på miljoninkomster ska betala en skattesänkning för pensionärer, löd Socialdemokraternas besked på påskafton. Man kan undra om det uppmärksammade kunskapsfallet i matematik bland studenterna på landets tekniska högskolor har en parallell i den ekonomiska politiken. När påsksmällen briserat visade det sig handla om en skatteökning på inkomster över 60 000 kronor i månaden.

Barometern - 24 apr 14 kl. 07:18

Vad hände med ?hälften kvar??

En skatt på miljoninkomster ska betala en skattesänkning för pensionärer, löd Socialdemokraternas besked på påskafton. Man kan undra om det uppmärksammade kunskapsfallet i matematik bland studenterna på landets tekniska högskolor har en parallell i den ekonomiska politiken. När påsksmällen briserat visade det sig handla om en skatteökning på inkomster över 60 000 kronor i månaden.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Åtal för dödshot mot kongressledamot

I USA har en man som tros ha deltagit i stormningen av Kapitolium den 6 januari, åtalas för bland annat dödshot mot den demokratiska kongress-ledamoten Alexandria Ocasio-Cortez. Som bevis finns en mängd inlägg på sociala medier, bland annat ska han ha skrivit "nästa gång tar vi med oss vapen". Ocasio-Cortez har efter stormningen sagt att hon var rädd att någon skulle försöka kidnappa eller skada henne..

SR - 1 timme sedan

Ny dom: Staten ska betala dröjsmålsränta

I framtiden kan det bli lättare att få kompensation när en myndighet dröjer med att betala ut pengar, det efter en ny dom i Svea Hovrätt. Domen handlar om en person som ville ha dröjsmålsränta när det tog ett halvår för Kronofogdemyndigheten att betala ut en halv miljon kronor de var skyldiga, men myndigheten ville inte betala ränta på pengarna. Men nu har hovrätten slagit fast att dröjsmålsränta ska betalas.

SR - 2 timmar sedan

Misstänkt knarkboss gripen i Amsterdam

Den misstänkte ledaren för Asiens största brottssyndikat och en av världens mest eftersökta män har gripits i Nederländerna. Australiska myndigheter försöker nu få honom utlämnad för att ställa honom inför rätta i Australien. Enligt FN:s kontor för bekämpning av narkotika och kriminalitet (UNODC) misstänks han leda en kartell som kallas Sam Gor, som producerar och distribuerar stora mängder metamfetamin..

SR - 3 timmar sedan

En räddad efter gruvolycka i Kina

I Kina har en av de arbetare som suttit fast i en gruva i två veckor nu räddats, rapporterar det statliga tv-bolaget CCTV. Mannen uppges vara i "svagt fysiskt tillstånd". En explosion i gruvan orsakade ett ras tidigare i januari och det drog med sig 22 gruvarbetare flera hundra meter under markytan.

SR - 3 timmar sedan

Jordbävning vid Antarktis

En kraftig jordbävning har inträffat utanför Antarktis kust, söder om Sydamerika. Jordbävningen har uppmätts till magnitud 7.0.

SR - 3 timmar sedan

Nya Zeeland utreder ett misstänkt fall av coronavirus

Om uppgifterna bekräftas är det landets första fall på flera månader, rapporterar reuters. Nya Zeeland beskrivs som en av de länder som lyckats bäst att kontrollera pandemin. Senaste bekräftade coronafallet var den 18 november, enligt landets hälsomyndighet..

SR - 4 timmar sedan

Nya Zeeland och Australien väntar med massvaccinering

Nya Zeeland och Australien väntar med att skaffa vaccin till hela sin befolkning. Länderna har så här långt klarat pandemin relativt bra, Nya Zeeland var det första landet som förklarade sig covid-19-fritt. Både Australien och Nya Zeeland kommer fortsättningsvis ha hårda inreseregler för att stoppa spridningen av viruset i de båda ö-nationerna..

SR - 8 timmar sedan

Miljardärerna flyr New York

Allt fler ultra-rika amerikaner lämnar New York för att istället flytta till Florida och andra delstater med noll inkomstskatt. ”Det driver utflyttningen från delstater som New York och Kalifornien”, säger Carl Wattrang, skatterådgivare på PWC i veckans Ekonomiekot Extra. För New York innebär flyttandet en katastrof i ett läge då kostnaderna för pandemin är enorma.

SR - 9 timmar sedan

FHM: Inför inreseförbud från Norge

Folkhälsomyndigheten har skickat en begäran till regeringen om att skyndsamt införa inreseförbud från Norge, med undantag för transporter och arbetspendling. Anledningen är den brittiska muterade varianten av coronaviruset som spridits i Oslo och dess gränskommuner. Enligt Sveriges inrikesminister Mikael Dambergs pressekreterare överväger regeringen att stänga gränsen mot Norge..

SR - 13 timmar sedan

Thomas Mattsson hyllar döde tv-profilen Larry King

Den amerikanske journalisten och tv-personligheten Larry King är död, vilket bekräftas via hans eget Twitterkonto. Han har sedan nyårsafton vårdats för covid-19 och utöver det har han brottats med flera andra sjukdomar. King ledde CNN-programmet "Larry King live" i 25 år, fram till 2010.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.