Corren > Nyheter

Friday, 22 January, 06:41

Corren - 14 jan 21 kl. 07:10

Ostlänken – för komplicerat och dyrt
Läs mer på Corren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ostlänkenför , kompliceratoch , dyrt
Alliansfritt Sverige - 13 jan 13 kl. 11:51

Ostlänken: Robust olönsam när Borg bygger den

SNABBTÅG. Följetongen med bygget av Ostlänken för snabbare tåg fortsätter vara en jobbig fråga för regeringen. Ostlänken riskerar att bli olönsam om man inte bygger högstastighetståg, rapporterar Svenska Dagbladet och hänvisar till en mycket kritisk rapport från Riksrevisionen [pdf].

SN - 20 feb 16 kl. 08:00

Är Sörmland redo för Ostlänken?

Än en gång sträckte jag upp handen i luften och sa: Yes! Jag vet inte för vilken gång i ordningen, när det handlat om järnväg, men många gånger har det blivit vid det här laget. I början av februari kom Sverigeförhandlingens bud till kommunerna utmed de nya stambanorna.

SN - 09 apr 14 kl. 07:02

2,5 miljard till Ostlänken

Regeringen sa ja till Ostlänken på tisdagen och spädde på med ytterligare 2,5 miljarder kronor. Därmed talar mycket för att snabbjärnvägen Ostlänken kommer att passera Nyköping och Skavsta senast 2028..

SN - 13 jan 16 kl. 16:56

Fastighetskatt kan betala Ostlänken

Den framtida höghastighetsjärnvägen, där Ostlänken är första etappen, riskerar att kosta drygt 300 miljarder kronor. En del av kostnaderna kan täckas med höjda fastighetsskatter, enligt Sverigeförhandlingen som nu lämnat en rapport till regeringen. – Ökade fastighetsvärden och banavgifter kan kan finansiera cirka fem till tio procent av höghastighetsjärnvägen.

SN - 04 mar 16 kl. 06:56

Trots Ostlänken-kritik: Planerna ligger fast

I dag, fredag, inleds förhandlingarna om Ostlänken med Trosa och Nyköping. Efter all kritik mot att höghastighetsbanan blir för dyr poängterar också Trafikverkets projektchef att uppdraget är oförändrat och att Ostlänken ska börja byggas nästa år..

Regeringen - 02 mar 17 kl. 08:31

Karolina Skog besöker Nyköping för att ta del av arbetet med Ostlänken

Fredag 3 mars besöker miljöminister Karolina Skog Nyköping. Där träffar hon företrädare för arbetet med Ostlänken. Ostlänken är Sveriges största samhällsbyggnadsprojekt och den första delen av en ny stambana för höghastighetståg..

SN - 02 apr 14 kl. 16:16

Ostlänken kan bli jackpott för företagen

Ostlänken blir inte klar förrän om 14 år, men företagen bör börja tänka på hur de kan dra nytta av snabbjärnvägen redan nu. Det tycker Ostlänkens projektchef Ali Sadeghi, som besökte Nyköping på onsdagsmorgonen..

SN - 19 maj 16 kl. 08:49

Tuffa förhandlingar om Skavsta och Ostlänken

Skavsta flygplats kommer att få en tågstation för Ostlänken. – Regeringen har inte gett Trafikverket något ändrat uppdrag och planeringsarbetet pågår, säger Christian Udin, ansvarig för Ostlänkenprojektet i Nyköpings kommun..

SN - 02 nov 16 kl. 11:14

Han blir ny vd för Ostlänken

Den förre statssekreteraren Sten Olsson blir ny vd för Nyköping-Östgötalänken, bolaget bakom den kommande snabbjärnvägen Ostlänken..

SN - 02 nov 16 kl. 11:14

Han blir viktig pjäs för Ostlänken

Den förre statssekreteraren Sten Olsson blir ny vd för Nyköping-Östgötalänken AB, bolaget bakom den kommande snabbjärnvägen Ostlänken..

NT - 15 aug 12 kl. 08:52

Satsning på tågtrafik väcker Ostlänken till liv

Kanske får pendlare mellan Linköping och Norrköping slippa tågkaoset i framtiden. Regeringen verkar nämligen satsa på Ostlänken i höstbudgeten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.