NT > Nyheter

Thursday, 21 January, 16:14

NT - 14 jan 21 kl. 06:45

"Jag ville ersätta alla som inte fanns längre"Hennes föräldrar överlevde nazisternas utrotningsläger – men förlorade sina familjer. Livet igenom har journalisten Margit Silberstein burit deras smärta. Nu skriver hon om hur Förintelsen fortsätter att sippra ned till nya generationer..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Margit Silberstein, Förintelsen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag ville ersättaalla som inte , fannslängre
Skånskan - 13 jul 16 kl. 19:50

Gustavsson redo att ersätta storstjärnan

handboll När det stod klart att Ystads IF tappade Lukas Nilsson till Kiel tog det inte lång tid innan man hittade landslagsstjärnans ersättare.
Jesper Gustavsson är mannen som ska fylla ”Legolas” skor, och visst känner han sig redo för utmaningen.– Lukas är ju ett underbarn men vi är två olika spelare och individer.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Linda vill ersätta ordet våldtäkt genom tävlingFör dig som har blivit utsattFör dig som känner någon som har blivit utsatt

SVERIGE. Linda Holmgren har utlyst en nationell tävling där syftet är att skapa ett nytt ord för ordet "våldtäkt". Tanken är att ta bort otydligheten och ersätta ordet "våldtäkt" med ett annat ord så att det blir glasklart om vad ett sexuellt övergrepp innebär.

YLE - 16 mar 16 kl. 15:42

Ex-mästaren: Ricciardo borde ersätta Räikkönen

Kimi Räikkönen kommer även den här säsongen att köra för Ferrari men efter det är allt fortfarande öppet. Den tidigare världsmästaren Alan Jones hoppas Daniel Ricciardo får ta över från och med 2017. Kimi Räikkönens vara eller inte vara i Ferrari var en het potatis förra säsongen.

BT - 14 maj 13 kl. 20:07

"Sociala medier kommer aldrig att ersätta känslan av en varm kram"

? Sociala medier är inte ett 100-meterslopp, det är ett marathon, säger Joakim Jardenberg, expert på sociala medier. För sitt engagemang och nytänkande vann han också Sparbanksstiftelsen Sjuhärads sociala medier-pris i går.

SR - 17 maj 18 kl. 19:27

Provet som skulle ersätta läckt nationellt prov fanns på nätet

Även det nationella prov i matte, som skulle ersätta det prov som tidigare läckt ut i förväg, visade sig vara tillgängligt i förväg..

HBL - 13 dec 13 kl. 18:43

Elbolaget måste ersätta vid längre elavbrott

Om bär och innerfiléer i frysen förstörts efter ett elavbrott kan konsumenterna själv välja om de ansöker om ersättningar från elbolaget eller försäkringsbolaget. Konsumenttvistenämnden anser att elbolagen kan åläggas att ersätta hela skadan och, till skillnad från hemförsäkringarna, utan någon självrisk.Elbolagen råder ofta sina kunder att ansöka om ersättningar från sina hemförsäkringar trots att ersättningen då blir mindre.

YLE - 26 jun 14 kl. 10:31

HD: Staten ska ersätta mobbad tjänsteman

Högsta domstolen har ålagt Finansministeriet att ersätta en tidigare tjänsteman i ett mobbningsfall. Staten ska ersätta den mobbade tjänstemannen för förlorade inkomster och utgifter för läkemedel, sjukvård och rättegångar. Totalt stiger ersättningarna nästan 23 000 euro.

Nyan - 13 feb 17 kl. 15:52

Havsvidden tvingas ersätta tidigare hotelldirektör

Havsvidden Ab måste betala 6 120 euro i semesterersättning, 1 674,42 euro för lön för väntedagar och delvis ersätta rättegångskostnaderna för bolagets tidigare hotelldirektör Katarina Stylander. Det avgjorde Ålands tingsrätt i dag.

Stylander yrkade också på 2 716,98 euro i ersättning för JP-dagar, vilket är en ersättning för arbete under vissa helger, vilket tingsrätten förkastade.

Dagensanalys.se - 23 sep 19 kl. 07:59

Facebooks hemliga plan är att den här prylen ska ersätta din mobil

Eftersom Facebook inte satsat på hårdvara har de hamnat på efterkälken jämfört med Apple, Amazon och Google. Och så kan det ju inte fortsätta, så den här prylen vill Facebook ska ersätta din mobil. I ett superhemligt projekt jobbar Facebook på att skapa ett par smarta glassögon (ja, vi är där igen).

Cornucopia - 06 feb 19 kl. 08:15

Utbyggd snabbjärnväg kan inte ersätta svenskt flyg till kontinenten - max 25% av flygandet

En utbyggt järnvägsförbindelse till Hamburg skulle maximalt klara av 5 000 svenska passagerare per dygn. Detta kan jämföras med att svenskt flyg idag hanterar 20 000 personer till kontinenten varje dag, oräknat de som flyger från Kastrup i Köpenhamn. Planerad utbyggnad av Fehrmarn Bält-förbindelsen, som 2035 ska sänka tågtiden Stockholm - Hamburg till fem timmar inklusive JÖK-regeringens 300 miljarder kronor snabbtåg planeras bara ta 1 200 svenskar om dagen och Trafikverket tror att 3 000 är möjligt.

Dagensanalys.se - 20 sep 19 kl. 10:44

Onlinejätten som försöker ersätta kakor med digitala identifierare

MailOnline har börjat experimentera med att ersätta kakor med en ny typ av digital identifierare. Efter att både Apple och Firefox satt stopp för att kunna mäta, spåra och följa användare med hjälp av tredjepartskakor har både mät- och annonsbranschen fått panik. Helt plötsligt går det inte att följa eller spåra.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Kulturen återanvänder reglar och färgskvättar

Kungliga Operan, Liljevalchs konsthall och Dramaten är tre av de kulturinstitutioner som nu ska samla byggmaterial och annan rekvisita i ett gemensamt magasin. Tanken är att utrustningen ska återanvändas av flera..

NT - 15 minuter sedan

Årets trendväxter är pampiga och taggiga

Pampiga golvväxter, stora blad och kaktusar dominerar trenderna för våra inomhusväxter under 2021, spår Plantagen..

NT - 15 minuter sedan

Beskedet: Viss undervisning kan återgå till klassrummet

Från nästa vecka kan viss undervisning vara tillbaka i lektionssalarna i Norrköpings gymnasieskolor. "Vi förbereder för att gradvis kunna återuppta undervisning på plats", säger utbildningsdirektör Sofie Lindén..

NT - 45 minuter sedan

Hög smäll fick många att reagera – här är förklaringen

Strax efter lunchtid på torsdagen hördes en hög smäll över hela Norrköping. Förklaringen? Vädret!.

NT - 45 minuter sedan

Halka ställer till det - soporna töms inte som planerat

På grund av halkan fick flera soptömningar ställas in i kommunen under torsdagen, eftersom det inte gick att garantera chaufförernas säkerhet..

NT - 45 minuter sedan

London Marathon planerar för 50 000 löpare

London Marathon planerar för att slå deltagarrekord i årets tävling när cirka 50 000 löpare förväntas springa den klassiska rundan längs Londons gator..

NT - 30 minuter sedan

Brand i ukrainskt äldreboende – många döda

En brand som brutit ut i ett äldreboende i Charkiv i östra Ukraina har krävt minst 15 liv..

NT - 30 minuter sedan

Djurgården plockar in succéspelare

Djurgården fortsätter att möblera om i truppen inför kommande allsvenska fotbollssäsong. På tisdagen gjorde klubben klart med 21-årige Albion Ademi från finländska IFK Mariehamn..

NT - 45 minuter sedan

Misstanken: Nytt coronafall i Vita Hästen

Feber, halsont och sängliggande. Vita Hästen kan ha åkt på ytterligare ett coronafall..

NT - 45 minuter sedan

Man till sjukhus – hittad skadad i trapphus

En man har förts till sjukhus sedan han hittats med stickskador i ett trapphus i Stockholmsförorten Vårberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.