NT > Nyheter

Saturday, 23 January, 02:39

NT - 14 jan 21 kl. 07:05

Räknemiss: Svenska barn blir inte 110 årÅrets nyfödda svenskar kan inte förvänta sig att bli 110 år gamla, utan "bara" 93 år. Ett räknefel gav "överoptimistiska" siffror, enligt Unicef..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Unicef

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RäknemissSvenska , barnblir inte , 110, år
SmålandsPosten - 06 maj 14 kl. 06:38

Barn kan inte föra sin egen talan

Kommentar till Gustav Kalin, den 28 april. Håller helt med. Barn mår bättre hos en dag­mamma där behovet av bekräftelse och lugn tillfredsställs.

Uppsalanyheter.se - 30 dec 14 kl. 23:36

Sexåtalade prästen dömd för våldtäkt mot barn

Den sexåtalade prästen från Uppsala döms av Uppsala Tingsrätt till två år och sex månaders fängelse samt skadestånd på 110 000 kronor för våldtäkt mot barn.Den sexåtalade prästen från Uppsala döms av Uppsala Tingsrätt till två år och sex månaders fängelse samt skadestånd på 110 000 kronor för våldtäkt mot barn.   Den 29-årige prästen ska enligt åtalet ha haft en sexuell relation med en konfirmand som vid första tillfället var 14 år och nio månader.

YA - 22 jul 19 kl. 20:00

Sparkrav i skolor efter räknefel – V: ”Barn ska inte behöva ta smällen för att vuxna räknat fel”

En av orsakerna till sparkraven i skolor och förskolor är att det saknas 4 miljoner kronor för 2019, på grund av en räknemiss i fjor – en felräkning som slank igenom den politiska processen oupptäckt. – Tomelillas barn ska inte behöva ta smällen för att vuxna räknat fel, säger Linda Ekelund (V), en av politikerna som drev igenom återremiss av sparkraven vid senaste mötet i familjenämnden..

YLE - 10 jan 17 kl. 07:46

IL: Sipilä lobbade i Indien - barnens företag får bygga bioraffinaderi för 110 miljoner

Statsminister Juha Sipilä (C) ska under Team Finlands resa till Indien ifjol ha varit med om att lobba för ett företag som delvis ägs av hans barn, skriver tidningen Iltalehti. Barnens företag, Chempolis, lyckades under resan kamma hem en miljonaffär i Indien. Det var i februari ifjol som Statsminister Sipilä ledde Team Finland-nätverkets resa till Indien med målet att bana väg för finländska företag i landet.

YA - 06 jul 17 kl. 00:01

Räknemiss på 3 000 Ystadsbor

Istället för 500 bostäder kan hamnstaden få upp till 2 000 bostäder. – Nån har räknat väldigt väldigt försiktigt, säger Sofia Öreberg, samhällsbyggnadschef, om kommunens räknemiss..

Nyan - 19 apr 18 kl. 09:01

Tehy: Räknemiss hot mot lönerättvisa

Orsaken till att förhandlingarna mellan landskapet och Tehy inte framskrider är en räknemiss i arbetsutvärderingen, uppger Tehy i en insändare i dag.
Vårdfacket Tehy har lämnat in ett korrigeringsförslag till landskapet, men enligt fackförbundet har landskapet ännu inte gett ett ordentligt svar i frågan. Facket vill att landskapet så snabbt som möjligt ska ge in sitt förslag till hur felet ska korrigeras.

ÖstersundsPosten - 07 feb 20 kl. 12:42

Massiv räknemiss på miljoner i Östersunds kommun – ligger bakom de ständiga underskotten i skolan

Östersunds kommun betalar skolskjutsar två gånger i stället för en och antalet barn i skolor och....

Sydsvenskan - 24 apr 14 kl. 21:47

110 000 danska barn fick deklarationer

Det danska skatteverket SKAT har på grund av ett misstag skickat ut deklarationsblanketter till 110 000 barn. Vissa av barnen har dessutom krävts på struntsummor i storleksordningen en eller två kronor i restskatt..

Kristianstadsbladet - 29 nov 13 kl. 06:48

Stor ökning av barn som dör i aids


Allt fler barn mellan 10 och 19 år dör i aids. Under de senaste åren har dödsfallen ökat kraftigt, 2005 dog 71 000 barn, sju år senare var den siffran uppe i 110 000, visar en ny rapport från Unicef.Däremot har mödravården förbättras och det är färre barn som smittas av hiv vid födseln.

BT - 29 nov 13 kl. 06:49

Stor ökning av barn som dör i aids

Allt fler barn mellan 10 och 19 år dör i aids. Under de senaste åren har dödsfallen ökat kraftigt, 2005 dog 71 000 barn, sju år senare var den siffran uppe i 110 000, visar en ny rapport från Unicef. Däremot har mödravården förbättras och det är färre barn som smittas av hiv vid födseln.

HBL - 24 dec 14 kl. 10:06

Det föds färre barn under julen

I december föds det betydligt färre barn än under de andra månaderna, framgår det av statistik från Institutet för hälsa och välfärd (THL).Under de senaste åren har det fötts omkring 140 barn om dagen i december medan det under sommaren som mest föds nästan 170 barn om dagen. På julaftonen i fjol föddes det 110 barn och på juldagen 112.

Fler nyheter från NT

NT - 10 minuter sedan

Valborgsfirandet i Uppsala ställs in

Det blir inget traditionellt valborgsfirande i Uppsala i år heller. Det meddelade Uppsala kommun under fredagen..

NT - 30 minuter sedan

Svenskduon klarade kvalgränsen i La Quinta

Henrik Norlander spelade upp sig under andra dagen av PGA-tävlingen i La Quinta, Kalifornien..

NT - 30 minuter sedan

Delar av Hongkong har stängts ner

Tusentals Hongkongbor sitter sedan natten mot lördag i karantän och har beordrats att hålla sig hemma under två dagar i stadens första nedstängning under pandemin..

NT - 1 timme sedan

Bil sladdade ner för slänt

En trafikolycka inträffade under fredagsnatten på Gamla Övägen i Vilbergen Norrköping,.

NT - 1 timme sedan

Minst 150 nationalgardister coronasmittade

Mellan 150 och 200 personer ur nationalgardet, som deltog i säkerhetsarbetet i Washington DC i samband med Joe Bidens presidentinstallation tidigare i veckan, har bekräftats covidsmittade, uppger amerikanska myndigheter..

NT - 1 timme sedan

En gripen efter biljakt i Örebro

Polisen i Örebro skulle under fredagskvällen stoppa en bil som man letat efter och lokaliserat. Men föraren ville inte stanna..

NT - 1 timme sedan

Rio ställer in karnevalen

Det kommer inte att hållas någon karneval i Rio de Janeiro i år..

NT - 1 timme sedan

Schumer: Riksrätt i gång i februari

Riksrätten mot USA:s ex-president Donald Trump drar i gång andra veckan i februari säger senatens majoritetsledare, demokraten Chuck Schumer..

NT - 2 timmar sedan

En gripen efter våldsbrott i Karlskoga

Polisen larmades strax före klockan 19 på fredagskvällen om ett grovt våldsbrott på busstationen i Karlskoga..

NT - 2 timmar sedan

Godisbutik utsatt för rånförsök

En man i 19-årsåldern greps av polisen i Norrköping under fredagskvällen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.