SR > Kultur

Sunday, 24 January, 16:21

SR - 14 jan 21 kl. 07:00

Fängslande om tyskarna, terrorn och den egna ungdomenEva Mattson var journalist och författare, hon gav ut 14 romaner och novellsamlingar innan hon dog sjuttiotvå år gammal 2012. Förra året kom en ny bok ut postumt. Den heter "Mina vänner tyskarna - en undersökning". En rik bok om en mycket tysk historia, tycker Gunnar Bolin..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Mattson, Mina, Gunnar Bolin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fängslandeom , tyskarna, terrornoch den , egna, ungdomen
SvD - 24 jul 16 kl. 07:35

Tankens kraft stoppar inte terrorn

Det har varit en hemsk sommar. För en dryg månad sedan sörjde vi med Orlando, för en vecka sedan var våra tankar i Nice, sedan Turkiet. I fredags sköts nio personer ihjäl och 27 skadades i München.

Sydsvenskan - 07 aug 15 kl. 04:00

Tyskarna och hatet mot flyktingar

Det löper dubbla stängsel runt området. Vid ingången finns en vaktkur som är bemannad dygnet runt. Flyktingboendet i Buch i norra Berlins -ytterområde är satt under ständig bevakning.

YA - 12 maj 14 kl. 06:30

Fängslande matte med bråk

Foto: Anette Sjöstrand
När undervisningsmaterialet i matematik inte fyllde sin funktion för häktesläraren David Waller tog han saken i egna händer. Nu lanserar han en unik app för alla matematikintresserade som bryter ner komplicerad algebra i sina minsta beståndsdelar.
– Jag tycker själv att jag har byggt något riktigt bra och häftigt som inte finns någon annanstans.

Sydsvenskan - 08 okt 13 kl. 06:30

Terrornätverk sprider skräck

De attackerar skolor, ölbarer och polisstationer, kidnappar västerlänningar och fritar fångar, mördar präster och politiker.Terrornätverket Boko Haram har framkallat ett lågskaligt inbördeskrig i Nigeria. Gruppen har på tre år genomfört ett femtiotal spektakulära attacker som krävt hundratals dödsoffer.

Nya Wermlands Tidningen - 17 nov 15 kl. 15:40

Stå enade mot terrorn

Vänster, höger eller mitten. De vore bättre om svenska debattörer lade mer krut på att ta kraftigare avstånd från terrorn än att placera in organisationerna, helst så långt som möjligt från den egna ståndpunkten..

Dalarnas tidningar - 24 jul 13 kl. 15:45

Fängslande historia om Våmhuskullor

På tisdagen var det årsmöte för samfundet Karl Lärkas vänner. Kvällens stjärna var dock inte en Solleröbo, utan Våmhus egna hårkulla Sara Sjöberg. På tisdagskvällen, utanför Karl Lärkas hem, höll Sara ett svepande föredrag om hårkullor från Våmhus och deras livsöden.

GöteborgsPosten - 15 dec 16 kl. 11:55

Välskriven och fängslande självbiografi

Det är angeläget att Sture Bergwall med egna ord får formulera sig ur ett subjektivt perspektiv, skriver Johan Werkmäster som tycker att de insprängda tillbakablickarna om hans barndom och uppväxt i Falun är mer intressanta än de väldokumenterade skandalerna.

Nya Wermlands Tidningen - 28 aug 17 kl. 09:49

Per gjorde spännande upptäckt i egna källaren

Fängslande hus bjuder ägaren på överraskningar.

Cornucopia - 29 apr 16 kl. 10:50

Tyskarna tycker allt bättre om ryssar - men mindre om Putin och Kreml

"Det är varje lands rätt att besluta formerna för sin säkerhet [dvs gå med i NATO]" - Rysslands utrikesminister LavrovMedan Bonnier/DN intervjuat Rysslands utrikesminister Lavrov, som talar om "russofobi" och upprepar militära hot mot Sverige om vi går med i NATO, så visar det sig att russofobin minskar i Tyskland. Däremot är tyskarna allt mer skeptiska till Putin och Kreml, som inte representerar det ryska folket utan maktgalna och korrumperade despoter.

Intervjun med Lavrov är intressant.

Sydsvenskan - 15 nov 15 kl. 19:51

Terrorn måste mötas med fasthet och samarbete – men också eftertanke.

Hela den civiliserade världen sörjer med Frankrike. Fredagens terrorattentat är en mardröm. Men sorg räcker inte – svaret på terrorn måste också det vara gemensamt.

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 15 kl. 19:51

Terrorn måste mötas med fasthet och samarbete – men också eftertanke.

Hela den civiliserade världen sörjer med Frankrike. Fredagens terrorattentat är en mardröm. Men sorg räcker inte – svaret på terrorn måste också det vara gemensamt.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 14:32

Tv-profilen Larry King död

• Den amerikanske journalisten och tv-personligheten Larry King är död, vilket bekräftas via hans eget Twitterkonto. • Han har sedan nyårsafton vårdats för covid-19 och utöver det har han brottats med flera andra sjukdomar. • King ledde CNN-programmet "Larry King live" i 25 år, fram till 2010.

SR - Igår: 16:48

”Kulturljudzon” ska öka kulturlivets förutsättningar i Malmö

Stadsbyggnadsnämnden i Malmö stad föreslår nu en särskild så kallad ”kulturljudzon” för att öka förutsättningarna för bland annat kulturlivet i Sofielunds verksamhetsområde i Malmö..

SR - I förrgår: 15:54

Upprop för att rädda Björlingmuseet sprids globalt

Uppropet att bevara Jussi Björlingmuseet i Borlänge sprids nu över världen och många stora, internationella sångare har redan skrivit på protestlistan, initierad av Jussi Björlingsällskapet..

SR - I förrgår: 15:50

Kraftfullt möte i "One night in Miami"

Filmen "One night in Miami" visas nu på streamingtjänsten Amazon Prime Video. Det är långfilmsdebut för regissören Regina King och filmen är baserad på en pjäs av Kemp Powers..

SR - I förrgår: 13:13

Bernie Sanders vantar blev stora samtalsämnet

En lite oväntad följd av installationen av Joe Biden som USA:s president i onsdags är att alla plötsligt pratar om vantar..

SR - I förrgår: 10:07

Breaking blir ny OS-gren – beslutet delar dansarna

Breaking, en dansstil som ofta associeras med att snurra på huvudet och ryggen, föddes på New Yorks gator under 70-talet. Men sen dess har dansstilen gått till att ha egna internationella tävlingar och att nu bli en egen OS-gren..

SR - I förrgår: 08:38

Uppskjuten premiär igen för nya James Bondfilmen

James Bond-filmen "No time to die" är den 25:e Bond-filmen i ordningen och skulle haft premiär i april förra året, men har skjutits upp två gånger redan på grund av pandemin..

SR - I förrgår: 06:00

"It's a sin" - relevant om kärlek och aids

Det är tidigt 80-tal i London och unga homosexuella killar börjar få konstiga sjukdomssymtom. Så börjar den brittiska dramakomediserien "It's a sin"..

SR - I förrgår: 05:30

Karl Ove Knausgård planerar ny bokserie

Karl Ove Knausgård är snart aktuell på svenska med nya romanen "Morgonstjärnan". Nu avslöjar han att berättelsen inte är avslutad, utan att det kommer flera böcker..

SR - I förrgår: 16:29

Glastonburyfestivalen ställer in igen

Den brittiska jättefestivalen Glastonbury ställer in sommarens festival, det meddelar festivalen på Twitter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.