Corren > Nyheter

Wednesday, 20 January, 23:28

Corren - 14 jan 21 kl. 07:00

Skamlöst tvinga Kommunal att varsla om strejkEn strejk är alltid en sista utväg, skriver Kommunal Östs avdelningsordförande Catarina Eriksson om strejkvarslet för Kommunals medlemmar inom privata sektorn..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Kommunal, Kommunal Östs, Catarina Eriksson, Kommunals

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skamlöst, tvinga, Kommunalatt , varslaom , strejk
Sydsvenskan - 02 jun 15 kl. 10:45

Fördomsfullt klaga på valkiga och blekgula ben

Min första reaktion på Linus Reinhags insändare ”Tvinga inte på oss dina skamlöst blottade ben” var att jag skrattade hejdlöst. Men efter att ha läst hela texten tystnar skrattet. Åsikterna förefaller vara grundade i extrem fåfänga och fördomsfullhet.

Sydsvenskan - 13 mar 16 kl. 04:00

"Vad vill du bli? Föräldralös."

Journalisten Kenan Aliyev börjar sitt anförande med en suck: ”Jag hoppas att ni har druckit mycket kaffe så ni inte somnar av min presentation.”Det hade han inte behövt göra. Temat för seminariet i Köpenhamn där han medverkar är smärtsamt aktuellt: övergreppen mot medier i Polen, Ryssland och Azerbajdzjan.

Politologerna - 15 jan 14 kl. 11:49

Varför bildas nya partier?

Hösten 2005 disputerade jag på avhandlingen Varför bildas nya partier. Den försöker besvara varför människor bildar nya partier över huvud taget, och varför det blev allt vanligare att nya partier bildades under perioden 1973 – 2002. Studien har fått sina 15 minuter i rampljuset vart fjärde år sedan dess: under valår ringer journalister ringer och vill veta mer om de nya partier som bildats och ställt upp inför valen.

Trelleborgs Allehanda - 23 maj 14 kl. 14:12

Pessl skrev för att skrämmas

Om amerikanska Marisha Pessls två romaner har något gemensamt är det huvudpersonernas lätt förvridna syn på världen. Sin senaste roman, "Nattfilm", ser hon som en psykologisk thriller. För första gången skrev hon för att skrämmas.

Kristianstadsbladet - 23 maj 14 kl. 14:12

Pessl skrev för att skrämmas

Om amerikanska Marisha Pessls två romaner har något gemensamt är det huvudpersonernas lätt förvridna syn på världen. Sin senaste roman, "Nattfilm", ser hon som en psykologisk thriller. För första gången skrev hon för att skrämmas.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Cornucopia - 18 feb 15 kl. 15:01

Sammanfattning DAB: Nedsläckningen av FM-bandet kommer leda till mindre radiolyssnande

Dags för en sammanfattning kring hela dabaclet med att den internationella standarden FM-sändningar ska stängas ner 2022 för att tvinga folk att lyssna på en icke-efterfrågad digitalradio, DAB.

Se även tidigare artiklar i ämnet, som testet av DAB, Internetsänd digitalradio och FM-radio, eller att nya radioapparater kostar enbart hushållen minst två miljarder SEK och att stationär DAB är meningslös, då man i stationära installationer ändå har tillgång till Internet om inte strömmen gått.
Jag har sedan mitt DAB-test nu omkomfigurerat arbetsplatsen till nätsänd Internetradio, eller för den delen digital musik och ljud över huvud taget.

Sydsvenskan - 03 jun 15 kl. 16:54

Ta på ett par ­solglasögon själv

Ett lika säkert vårtecken som tussilagon är att självutnämnda modeorakel kliver fram och ondgör sig över att vuxna män bär kortbyxor på sommaren. Under hänvisning till att det är något ”vi alla skulle vilja slippa se” drar Linus Reinhag i sin insändare ”Tvinga inte på oss dina skamlöst blottade ben” (2/6) fram de vanliga argumenten att vi bär kortbyxor bara för att visa upp oss och våra ofta alltför vita ben.Det kommer kanske som en chock för dig, Linus, men den enkla anledningen till att man har kortbyxor på sommaren är helt enkelt att det är för varmt med långbyxor.

Sydsvenskan - 04 jun 15 kl. 18:37

Det vi gör tillsammans är för viktigt för nakna ben

Jag är glad att mitt inlägg om anständig klädsel vunnit spridning och att Fredrik Abrahamsson (Åsikter 4/6) och Rita Åkesson (Åsikter 2/6) besvärat sig med att framföra åsikter om vad de känner i frågan.Vi gnuggas mot varandra i ett samhälle. Det jag är intresserad av att belysa om kortbyxeanvändning handlar om de värderingar som ligger till grund för beslut vi tar.

SvD - 09 apr 17 kl. 07:30

Vill vi ha friheten, måste vi ta ansvar för den

Ett terrordåd påminner oss om den mänskliga ekvationen för ett fungerande samhällskontrakt: Friheten kräver ansvar. Vill vi ha friheten, måste vi ta ansvaret för den. Detta gör sig återkommande bekant, oavsett vilka aspekter av tillvaron det gäller.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.