Expressen > Nyheter

Friday, 22 January, 06:50

Expressen - 14 jan 21 kl. 07:02

Svenska grupperna som sprider falska uppgifter om coronavaccinenDe kallar vaccinet ”en dödsfälla”, påstår att det kan orsaka sterilitet och immunkollaps – och förespråkar i stället att staten delar ut gratis kosttillskott.Expressen har inför massvaccinationen mot covid-19 granskat de svenska vaccinmotståndarna, där vissa hävdar att corona inte alls är farligt och sprider konspirationsteorier om en överhet som vill ta död på befolkningen.– Den här typen av desinformation dödar, säger säkerhetsexperten Patrik Oksanen, som skrivit en rapport om påverkansoperationer under pandemin. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Patrik Oksanen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska gruppernasom , sprider, falska, uppgifterom , coronavaccinen
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Rasistblogg sprider falska uppgifter om The MaulerAndra lögner från rasistbloggen

På Facebook är källkritiken fortfarande död. Efter att ha fått flera frågor om ett påstått rånförsök kände sig Alexander "The Mauler" Gustafsson tvungen att tydliggöra att det inte stämmer. Det började med att rasistbloggen "Hänt i Sverige" publicerade ett inlägg med rubriken: "Ovanligt dumdristig neger gav sig på MMA-stjärnan Alexander Gustafsson i nattmörket – åkte på dyngstryk!

DN - 24 aug 18 kl. 00:37

Ny studie: Ryska troll sprider falska varningar om vaccin

Ryska troll sprider felaktiga uppgifter om vaccin på nätet. Och det är samma troll som försökte påverka det amerikanska presidentvalet, visar en ny amerikansk studie..

SR - 04 dec 13 kl. 12:54

Bildt: Ryssland sprider falska uppgifter om avtalet

I Kiev inleds i morgon ett ministermöte som avslutar Ukrainas ordförandeskap inom OSSE, Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa. Sveriges utrikesminister Carl Bildt reser till Kiev ikväll, och han ser med fortsatt oro på utvecklingen i Ukraina..

YLE - 14 aug 12 kl. 12:44

Kreditbolagen har fått falska uppgifter om betalningsstörningar

Utmätningsverket har skickat ut hundratals falska uppgifter om betalningsstörningar till kreditbolagen. I värsta fall kan en person nekas kredit på grund av falska betalningsstörningar. Sådana fall har man ändå påträffat bara några av, uppger man på Utmätningsverket.

Kristianstadsbladet - 23 okt 12 kl. 09:54

"Kungabok bygger på falska uppgifter"

Foto: Johan Lindvall
?Den motvillige monarken? orsakade stort rabalder när den kom ut 2010.

DN - 16 nov 15 kl. 12:10

Falska uppgifter om terrorattackerna sprids på nätet


Efter terrorattackerna i Paris har en rad falska uppgifter florerat på nätet. Här är några uppgifter som inte stämmer..

UNT - 21 nov 11 kl. 06:58

Falska uppgifter om personalen

Uppsalapolitikern Stavros Giangozoglou som äger Estia förskola har lämnat falska uppgifter om personalens utbildning.? Det här är allvarligt, säger Göran Hedefalk, uppdragsstrateg vid kommunen.Antalet klagomål är rekordartat och föräldrar flyr nu från Estia förskola..

LV - 15 okt 14 kl. 08:37

”Falska uppgifter från centern”

– Centern far med falska uppgifter när man säger att moderaterna förhandlat med socialdemokraterna under mandatperioden. Det är också falskt att KD och FP står bakom centerns krav på en annan alliansledning..

Cornucopia - 06 okt 16 kl. 11:34

Media spred falska uppgifter om Jan Björklunds avgång

Media, inklusive jag själv, spred falska uppgifter om Jan Björklunds avgång. Nu vill media hävda att det inte var de som spred uppgifterna utan riksdagen. Fast det var exakt vad som hände.

Dalarnas tidningar - 19 okt 16 kl. 13:46

Spred falska uppgifter om ledarskribent – man åtalas för grovt förtal

En man i 55-årsåldern från Örnsköldsviks kommun spred falska uppgifter på Facebook om Hudiksvalls tidnings politiska redaktör, tillika ledarskribent för DT, Patrik Oksanen. Nu åtalas mannen för grovt förtal..

Dalarnas tidningar - 19 okt 16 kl. 13:46

Spred falska uppgifter om skribent – man åtalas för grovt förtal

En man i 55-årsåldern från Örnsköldsviks kommun spred falska uppgifter på Facebook om Mittmedias Patrik Oksanen. Nu åtalas mannen för grovt förtal..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.