SR > Nyheter

Monday, 18 January, 14:16

SR - 14 jan 21 kl. 06:40

Försäljningsrekord för bostadsrätterDet sattes nya försäljningsrekord i antalet sålda bostadsrätter och villor under förra året med 120.000 sålda bostadsrätter, vilket är 8.000 fler jämfört med året innan. Dessutom såldes nästan 57.000 villor i Sverige och det är 1.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Svensk Mäklarstatistiks

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försäljningsrekordför , bostadsrätter
PrivataAffärer - 11 nov 19 kl. 09:43

Hemnet: Försäljningsrekord för bostadsrätter i oktober

”Vi har haft höga försäljningsnivåer den sista tiden och nu fick vi en ny rekordnivå i oktober, med över 10.000 sålda bostadsrätter”, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt. I oktober såldes det 10.

VA - 11 nov 19 kl. 10:29

Nytt försäljningsrekord för bostadsrätter – ”marknaden fungerar bra”

I oktober såldes det rekordmånga bostadsrätter via bostadsajten Hemnet, då det för första gången någonsin såldes över 10.000 bostadsrätter under en månad. .

PrivataAffärer - 13 nov 19 kl. 06:59

SBAB: Marknad för nyproducerade bostadsrätter mättad

Tittar man på enskilda kommuner ser det på sina håll också långt mer dramatiskt ut, med stora överskott av nyproducerade bostadsrätter. Det visar SBAB Booli Housing Market Index, ett nytt index som mäter balansen mellan utbud och efterfrågan på nyproduktion av bostäder. ”Totalt för Sverige ligger såväl bostadsrätter som villor och hyresrätter i ett spann som anger att det är en hyfsad balans.

PrivataAffärer - 14 jan 19 kl. 06:24

Färre bostadsrätter såldes 2018

Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Antalet sålda bostadsrätter är ned från 2017, men det var samtidigt ett rekordår. Jämför man med 2016, som var mer ett normalår, såldes det i stort sett lika många bostadsrätter 2018.

YA - 02 sep 13 kl. 06:30

Ystads bostadsrätter har blivit 24 procent dyrare

Ystad pekas ut som en av vinnarna i Skåne när det gäller prisutveckling för bostadsrätter, men när det kommer till villor är siffrorna inte riktigt lika imponerande.
Statistiken baseras på en jämförelse gällande kvadratmeterpris för sålda objekt under perioden januari till juni 2008 jämfört med samma period i år. I Ystads kommun har priserna ökat med 24 procent för bostadsrätter, jämfört med 9 procent i Skåne.

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 09:38

Göteborgs kommun vill köpa upp till 1 000 bostadsrätter åt asylsökande

Enligt ett färskt internt tjänsteutlåtande hos Muteborgs kommun (PDF) föreslås att kommunen ska köpa upp till 1 000 bostadsrätter för att härbergera asylsökande. Detta in kombination med att man ska uppföra sk Kaplanslum, köpa- eller bygga nya hyresrätter, samt ta befintliga hyresrätter hos Förvaltnings AB Framtiden i anspråk.

Man skriver:
"I Göteborg är bostadsläget för nyanlända flyktingar mycket ansträngt och det har uppmärksammats bland annat i riktlinjerna för bostadsförsörjning och i strategi och plan mot hemlöshet.

Cornucopia - 20 aug 16 kl. 17:16

Kommunerna börjar spekulera i bostadsrätter

Bostadsbubblan kan blåsas upp lite till med hjälp av skattepengar. Det rapporteras om att flera kommuner börjat köpa bostadsrätter för att klara av kraven på bostäder åt i kommunen tvångsplacerade. I Ängelholm anser man att det är en bra riskfri affär och att man kan få tillbaka pengarna när man säljer lägenheten.

Alingsås tidning - 24 jan 16 kl. 05:30

Bostadsrätter allt dyrare

Bostadsrättspriserna steg kraftigt under 2015 och de väntas fortsätta att öka under 2016.
– Vi har en jättestor uppgång på bostadsrätter, säger Peter Jonsson, Svensk Fastighetsförmedling. Förra året steg priserna på bostadsrätter i Västra Götalands län med 18 procent.

Dagens PS - 14 okt 16 kl. 10:22

Nytt uppsving för bostadsrätter

Di.se skriver med hänvisning till Valuegard att bostadsrättspriserna fortsätter stiga, visserligen inte lika snabbt som tidigare men snabbare än för villor. Enligt artikeln ligger prisuppgången på bostadsrätter på 1,5 procent i september.

Cornucopia - 07 dec 16 kl. 09:33

Boende i Malmö kommuns bostadsrätter får besittningsskydd - kommunen kan inte sälja

I 268 av de 380 bostadsrätter som Malmö kommun köpt för att tillfälligt hysa behövande har hyresgästen erhållit besittningsskydd och kan bo kvar resten av livet. Lägenheten kan i praktiken endas säljas till hyresgästen som därmed får ett utmärkt förhandlingsläge vid försäljning rapporterar Sydsvenskan.

Malmö kommun har genom åren köpt in 380 bostadsrätter som tillfälliga lösningar åt socialt behövande.

Skånskan - 20 apr 17 kl. 18:39

Stopp för bostadsrätter

MALMÖ Sen 2016 har Malmö stad köpt in 56 bostadsrätter för att kunna ta emot de kommunplacerade asylsökande som staten har tilldelat staden. Nu sätter kommunledningen stopp för inköp av fler bostäder. ERWP.

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Fortsatt hårda restriktioner i Norge

Beskeden innebär bland annat fortsatt stränga gränskontroller, fortsatt utskänkningsförbud av alkohol och ett tak på max fem gäster hemma. Vissa lättnader för barn och unga ges dock, bland annat öppnas för träningar och fritidsaktivitet för unga under 20 år. "Vi gör det som är nödvändigt för att hålla kontroll på smittan och folk bör vara beredda på att leva med olika typer av restriktioner allra minst fram till sommaren sa statsminister Erna Solberg när hon redogjorde för coronaläget i Stortinget.

SR - 1 timme sedan

Experten: Maffian gynnas av pandemin

När människor hamnar i ekonomiska problem på grund av pandemin innebär det ökade möjligheter för maffian att bedriva illegal låneverksamhet med höga räntor, säger forskaren Carina Gunnarsson vid Institutet för framtidsstudier. I onsdags inleddes den näst största maffiarättegången någonsin i Italien, mot den nu mäktigaste maffiaorganisationen – Ndranghetan. Enligt uppskattningar omsätter organisationen årligen över 400 miljarder kronor..

SR - 1 timme sedan

Säkerheten vid obevakade järnvägsövergångar ska förbättras

För några år sen fick Trafikverket uppdraget att förbättra säkerheten vid de obevakade plankorsningarna i landet. Enligt Bengt Olsson, Trafikverkets presschef ska runt tusen sådana korsningar byggas om fram 2026 men han säger att arbetet tar tid. Igår inträffade en dödsolycka vid en obevakad järnvägskorsning i Söråker i Timrå kommun där två flickor i tonåren omkom efter att ett tåg krockat med skotern de färdades på..

SR - 2 timmar sedan

Kvinna döms till 14 års fängelse för anstiftan till mordförsök

Kvinnan som misstänks ha anstiftat till mordförsöket på en känd advokat i Stockholm döms nu till 14 års fängelse. Tingsrätten anser att hon sedan 2018 planerat och försökt få mannen mördad. Sedan tidigare har den man som sköt advokaten dömts till 14 års fängelse för mordförsöket..

SR - 2 timmar sedan

Kraftig ökning av antalet varsel

Rapporter om 1555 varsel inkom under förra veckan till Arbetsförmedlingen,bara en gång sedan mitten av september har antalet varsel under en enskild vecka varit högre. Samtidigt är antalet arbetslösa i landet nu 465 000 vilket motsvarar en arbetslöshet på 8.9 procent, och det följer en fortsatt svag ökning av antalet som saknar jobb.

SR - 2 timmar sedan

Massrättegång mot oppositionella i Kambodja

Massrättegången mot fler än 150 tidigare medlemmar och anhängare av det upplösta oppositionspartiet visar hur Hun Sen systematiskt förföljer sina motståndare. I stort sett alla åtalade anklagas för konspiration och förräderi mot staten något som medför ett maximalt straff på 12 års fängelse. "Hun Sen blir allt mer totalitär och gör allt för att utplåna alla oppositionella" säger Kasit Piromya tidigare thailändsk utrikesminister och nu talesperson för organisationen Asiatiska parlamentariker för mänskliga rättigheter..

SR - 3 timmar sedan

JUST NU: Aleksej Navalnyj i häktningsförhandling

Texten uppdateras..

SR - 3 timmar sedan

Rekordmånga anmälningar om smitta på jobbet

Rekordmånga anmälningar om arbetsplatsrelaterade incidenter och olyckor kopplade till covid-19 har rapporterats in till Arbetsmiljöverket de första två veckorna i år och det är en oroväckande utveckling enligt Ulrika Scholander är avdelningschef. Under förra veckan rapporterades 484 anmälningar vilket är fler än någon tidigare vecka under pandemin. Flest anmälningar kommer från vård och omsorg men sedan informationen förtydligades till andra branscher har även anmälningar från verksamheter som skolor och butiker börjat strömma in..

SR - 5 timmar sedan

Cancerpatienter riskerar få vänta

Regioner befarar att canceroperationer behöver skjutas upp när vårdens resurser går åt till den växande coronavården. Nu upphandlar Uppsalaregionen operationskapacitet av privata vårdgivare. Enligt sjukvårdsdirektör Mikael Köhler i Region Uppsala upphandlas enklare operationer för att frigöra vårdplatser för mer komplicerade ingrepp..

SR - 6 timmar sedan

Stora vindkraftparker kan komma i konflikt med rennäringen

LKAB:s satsning på stora vindkraftparker som företagets fossilfria utvinning av järnmalm kräver, kan riskera att komma i konflikt med rennäringen. Svante Axelsson, nationell samordnare för fossilfritt Sverige, ser inga större problem med att placera ut dom. "Renskötseln är beroende av sammanhängande betesmarker och det finns inte så stora ytor kvar", säger Åsa Larsson Blind, förbundsordförande för Svenska Samernas Riksförbund..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.