Nerikes Allehanda > Opinion

Friday, 22 January, 06:28

Nerikes Allehanda - 14 jan 21 kl. 06:37

Resning inom LO mot Metall och Kommunals ledningar”Solidaritet är att vi ställer upp för varandra och ställer krav på varandra även om vi inte....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
LO, Metall, Kommunals

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resninginom LO mot , Metalloch , Kommunals, ledningar
ÖstersundsPosten - 23 okt 15 kl. 14:25

DN har fel - IF Metall bär inte skulden för splittrat LO

I veckan sprack LO-samordningen inför den kommande avtalsrörelsen. Bakgrunden är en oenighet ifall förbunden skulle backa upp Kommunals krav på lönelyft för undersköterskor eller generella låglönesatsningar. IF Metall backade upp Kommunals krav, flera andra fackförbund önskade i stället låglönesatsningar generellt..

Expressen - 29 apr 16 kl. 11:29

Tiden nära ta slut för Kommunals avtal

Pressen är hård från medlemmarna på att skandalomsusade Kommunal ska få igenom kravet på en löneökning för undersköterskorna på 2,2 procent – och 400 kronor. IF Metall hotar att gå ut i sympatistrejk om Kommunal inte får igenom lönelyftet. – Vi väldigt glada för det stödet vi får från IF Metall men också från allmänheten och våra medlemmar, säger Kommunals avtalschef Johan Ingelskog..

BT - 05 sep 11 kl. 14:46

Risk för huggsexa i valrörelsen - Metall vill inte satsa på kvinnorna

LO:s samordning sprack redan innan avtalsrörelsen började. Metall trotsar den kvinnopott som de andra vill ha. Även arbetsgivarna beklagar och fruktar nu en huggsexa.

DN - 25 feb 19 kl. 20:02

IF Metall drar inte in partistöd: ”Men under ständig omprövning”

IF Metall kommer inte att dra in sitt partistöd till Socialdemokraterna efter Kommunals besked. Samtidigt menar fackförbundet att frågan diskuteras flitigt internt.  – Det här är något som är under ständig omprövning hos oss, säger förbundsordförande Marie Nilsson.

BT - 19 nov 12 kl. 13:54

Ökad rättssäkerhet vid resning i brottmål

Bestämmelserna om resning har varit luddiga och i vissa delar bristfälliga. Många regler har inte funnits nedskrivna i lag, utan har bara funnits i praxis hos riksåklagaren och Högsta domstolen. Nu ökar vi rättssäkerheten och förutsebarheten för den enskilde genom att sätta detta på pränt.

Alingsås tidning - 15 mar 19 kl. 05:30

Kommunen flyttar VA-ledningar från E20

Ett omfattande arbete med att flytta VA-ledningar från E20 genom Alingsås pågår just nu i kommunens regi.
På flera håll ligger VA-ledningar under, eller precis intill, E20 där den går genom centrala Alingsås. Att det inte är en optimal placering stod klart när en vattenledning nyligen började läcka under E20 vid Sveaplan.

News55 - 11 feb 16 kl. 16:31

Man som dömdes till barnvåldtäkt beviljas resning

Mannen fälldes i Hovrätten år 2008 till två års fängelse samt skadestånd till flickan på 85 000 kronor. Han avtjänade sitt straff och betalade skadeståndet men bestämde sig efter det för att ansöka om resning. ”Detta är extremt udda” Bevisningen, förhör med den då fjortonåriga flickan samt vittnesförhör med personer som kunde styrka brottet, var tillräckligt för att mannen skulle dömas mot sitt nekande.

Sydsvenskan - 07 apr 16 kl. 14:15

Resning i omtalat mordfall

Svea hovrätt beviljar resning i målet mot Samir Sabri, som dömdes för mord för 30 år sedan.Samir Sabri erkände mordet på sin styvmamma 1986 i Stockholmsförorten Tensta. Han tog senare tagit tillbaka sitt erkännande och sökte resning efter att Aftonbladet granskat fallet i sin kriminalpodd.

SmålandsPosten - 17 jan 15 kl. 09:10

Gamla ledningar och många läckor

De senaste åren har Älmhult drabbats av allt fler läckor och stopp i VA-nätet.
– Det gäller att lägga våra pengar på exakt rätt ställe, säger Fredrik Danielsson. Produktionschef Fredrik Danielsson, Älmhults kommun har full koll på läckor, stopp i rören och standarden på kommunens vatten- och avloppsnät.

Magazin24 - 11 feb 11 kl. 12:21

Ann-Britt får Kommunals jämställdhetspris

Arbetar på förskolan Vitsippan i Ramnäs. Fackförbundet Kommunal har tilldelat Ann-britt Ekman, barnskötare i Ramnäs Kommunals jämställdhetspris på 25 000 kronor.
Hon får detta pris för sitt ihärdiga arbete mot mäns våld mot kvinnor.

Nyheter 24 - 18 jan 12 kl. 14:51

Quick får resning i ytterligare ett mål


1980 dömdes Thomas Quick för mordet på den 11-åriga pojken Johan Asplund. Nu tvivlar hovrätten på hans skuld och beviljar honom resning i målet. I november 1980 försvann Johan Asplund från sitt hem i Sundsvall.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.