Corren > Nyheter

Thursday, 21 January, 00:26

Corren - 14 jan 21 kl. 06:30

Oansvarigt av Kommunal att varsla om strejkKommunals strejkvarsel mitt under en pandemi visar brist på ansvar skriver Vårdföretagarnas förhandlingschef Per Östlund i en replik till Kommunal Östs debattartikel..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Kommunal, Vårdföretagarnas, Per Östlund, Kommunal Östs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oansvarigtav , Kommunalatt , varslaom , strejk
Affärsvärlden - 15 apr 13 kl. 14:39

Kommunal varslar om strejk

I förhandlingarna med Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, varslar fackförbundet Kommunal om strejk för anställda i 100 kommuner, landsting och ett antal Pactaföretag, samt om nyanställningsblockad i alla kommuner, landsting och ett antal Pactaföretag..

NSD - 17 apr 13 kl. 07:54

Kommunals varslade strejk rycker närmare

I måndags varslade fackförbundet Kommunal om strejk. Den 29 april bryter den ut om ett avtal inte nåtts mellan Kommunal och motparten Sveriges kommuner och landsting (SKL). Katarina Törmä, ordförande i Kommunals Kirunasektion, menar att Kiruna kommun bör ställa sig bakom fackets krav..

NT - 27 apr 13 kl. 14:18

Kommunal förbereder för strejk

Natten till måndag går närmare 9000 medlemmar inom fackförbundet kommunal i strejk om inte medlarna lyckas få dom att komma överens med arbetsgivaren Sveriges kommuner och landsting..

SvD - 15 apr 13 kl. 15:11

Nu varslar Kommunal om strejk

1 740 kronor i löneförhöjning över tre år..

Magazin24 - 28 apr 13 kl. 16:10

Ingen strejk ? SKL och Kommunal har enats

Vid midnatt, natten mellan lördagen och söndagen skulle strejk ha brutit ut bland 9 000 anställda i Sverige. På söndagen valde dock SKL och Kommunal att enas efter att de fått medlarnas bud på söndagsmorgonen, enligt expressen.se.

Trelleborgs Allehanda - 25 apr 13 kl. 18:40

Kommunen rustar för strejk

Foto: Tomas Nyberg
Om inget händer blir gymnasiet en smutsig skola som inte kan erbjuda eleverna någon lunch från och med måndag. ?Vi kan egentligen inte förbereda oss?

Magazin24 - 15 apr 13 kl. 16:22

Kommunal varslar om strejk och blockad

Fackförbundet Kommunal varslar om nyanställningsblockad i alla landets kommuner - och strejk i bland annat Köping från och med den 29 april. Det gnisslar rejält i förhandlingarna mellan Kommunal och dess motpart Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).
Kommunal har nu varslat om blockad och strejk.

Trelleborgs Allehanda - 17 apr 13 kl. 16:04

Strejk kan slå hårt mot Trelleborg

Arkiv*: Tomas Nyberg
Skolelever utan mat, brist på personal inom barn- och äldreomsorg och smutsiga lokaler. Fackförbundet Kommunals varsel om stridsåtgärder slår brett i Trelleborg.
Svenska Kommunalarbetareförbundet och SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) har inte kunnat enas om ett nytt avtal.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 06:41

Oansvarigt agerande med Byggnads strejk


I veckan varslade Byggnads om stridsåtgärder mot företag som är medlemmar i Sveriges Byggindustrier. Varslet är utformat i tre etapper under april. Byggnads agerande är oansvarigt.

Västerbottens Folkblad - 07 dec 16 kl. 20:00

Strejk i Röbäck hotar äldre

Vårdföretagarna menar att de överens med Kommunal om lönerna för undersköterskor, ändå hotar Kommunal nu med strejk mot äldreboende i Röbäck. Vilket kan drabba patienter och äldre. Det skriver Inga-Fryklund, förbundsdirektör Vårdföretagarna.

Dagens Media - 26 maj 20 kl. 07:38

Kommunal räknar inte upp budgeten – då tvingas LO Mediehus varsla

LO Mediehus växer och gick med vinst 2019. Men Kommunal vill minska sin kostnad för tidningen. ”Vi måste ställa in organisationen efter våra kunder och tvingas varsla fem journalister”, förklarar vd Robert Jonsson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.