UNT > Nyheter

Thursday, 28 January, 07:09

UNT - 14 jan 21 kl. 06:30

Så kan den skenande ungdomsarbetslösheten stoppasDet behövs fler åtgärder för att motverka ungdomsarbetslösheten i Uppsala och Sverige, skriver Thomas Erséus och Andreas Åström..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Uppsala, Sverige, Thomas Erséus, Andreas Åström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan den , skenande, ungdomsarbetslösheten, stoppas
Alliansfritt Sverige - 04 dec 13 kl. 16:40

EU ger Sverige stödpengar för att bota ungdomsarbetslösheten

Ungdomsarbetslösheten är nu officiellt så hög att EU-Kommissionen nu definierar flera svenska regioner som "krisregioner", som därför ska få stödpengar från EU för att få fler unga i arbete. Det är mellersta Norrland, norra Mellansverige och Sydsverige det handlar om. Det handlar om totalt 780 miljoner kronor kommissionen ska ge som stöd, en summa som staten och regionerna själva ska lägga till ännu mer till, trots att de ännu inte har finansiering för dessa.

Magazin24 - 06 maj 13 kl. 11:54

(S): Vi vill sätta stopp för ungdomsarbetslösheten

Om den höga arbetslösheten bland svenska ungdomar. Sverige står inför stora framtidsutmaningar. Idag är mer än 400 000 svenskar arbetslösa.

Cornucopia - 09 aug 16 kl. 08:55

Nej, ungdomsarbetslösheten minskar för att antalet ungdomar minskar

TT rapporterade igår om att ungdomsarbetslösheten faller. Detta är inte regeringens, politikens eller arbetsmarknadens förtjänst, utan som jag påtalade redan i början av 2013 beror detta på att vi har allt färre ungdomar sedan 90-talsbabyboomen inte längre räknas som ungdomar.
Åldersfördelningen 19-25 år minskar som synes.

Cornucopia - 11 feb 16 kl. 16:17

Ungdomsarbetslösheten ett totalt misslyckande för regeringen.

Praktikantministern Ylva Johansson slår sig för regeringens bröst över att ungdomsarbetslösheten minskat. Men dels är det på alliansens politik och dels har det enbart med den demografiska utvecklingen att göra. Istället för arbetslösa ungdomar har vi fått arbetslösa 25-åringar och regeringen har totalt misslyckats med arbetslösheten bland ungdomar under omständigheterna.

YLE - 03 jun 13 kl. 06:26

Chockökning av ungdomsarbetslösheten i Esbo

Från 2012 till 2013 har arbetslösheten bland 17 - 25-åringarna i Esbo stigit med över 60 procent. Bland de som är under 20 år har ökningen varit ännu högre, och arbetslösheten har ökat med 76 procent sedan ifjol. Sammanlagt är drygt 4000 Esbounga utan studie- eller arbetsplats.

Trelleborgs Allehanda - 01 maj 13 kl. 12:40

Löfven: Utrota ungdomsarbetslösheten

Foto: Scanpix
Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven inledde första maj med löftet att "utrota ungdomsarbetslösheten". Han lovade också att sätta punkt för fas 3. - Vi ska befria alla ur fas 3.

BT - 20 apr 14 kl. 12:59

M löser inte ungdomsarbetslösheten

Våra socialdemokratiska förslag om att avskaffa FAS-3 och att arbetslösa ungdomar ska få hjälp direkt med utbildning, jobb eller praktik tycker inte Moderaterna om. De litar blint på att företagare ger ungdomar jobb bara man sänker skatter och/eller avgifter. Om nu dessa skatte- och avgiftssänkningar hade hjälpt hade det väl varit bra men nu har det ju bevisligen inte gjort det.

Västerbottens Folkblad - 11 okt 16 kl. 10:15

Lägsta ungdomsarbetslösheten på åtta år

Arbetslösheten bland ungdomar fortsätter att minska. I Västerbotten minskade ungdomsarbetslösheten i september med 24 procent jämfört med samma månad i fjol. I riket är ungdomsarbetslösheten den lägsta på åtta år.

BT - 19 feb 13 kl. 11:28

Ungdomsarbetslösheten viktigast för LO

Arbetslösheten är vårt största samhällsproblem. I december var arbetslösheten 7,4 procent, enligt SCB. I grund och botten är den alldeles för höga arbetslösheten ett stort politiskt misslyckande.

NT - 03 jun 13 kl. 16:13

Kommunen vill halvera ungdomsarbetslösheten

Med draghjälp från högsta ledningen inom Arbetsförmedlingen ska Norrköpings kommun ta itu med den höga ungdomsarbetslösheten. ? Vi vill halvera ungdomsarbetslösheten, säger Teresa Carvalho (S), ordförande i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden..

Regeringen - 11 mar 15 kl. 10:23

Kommundialoger för samverkan om ungdomsarbetslösheten

En av regeringens viktigaste frågor är att bekämpa ungdomsarbetslösheten. Därför har arbetsmarknadsminister Ylva Johansson rest runt i landet för att samtala med kommuner och lokala arbetsförmedlingar om hur stat och kommun gemensamt kan hitta lösningar för att minska ungdomsarbetslösheten. Här sammanfattar arbetsmarknadsministern och ordförande för Delegationen för unga till jobb, Lil Ljunggren Lönnberg, sina intryck från kommundialogerna och hur arbetet efter dialogerna ser ut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.