SVT > Inrikes

Sunday, 17 January, 19:18

SVT - 14 jan 21 kl. 06:26

Här är granskning om assistansfusket – i korthetAssistansbranschen pekas ut som särskilt hårt drabbad av välfärdsfusk. SVT Nyheter har granskat bolagen som myndigheterna har stoppat – och kan avslöja detaljer om hur deras upplägg går till. Här är granskningen i korthet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT Nyheter

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är granskningom , assistansfusketi , korthet
Dagens PS - 17 aug 17 kl. 13:26

KU-granskning dolkstöt för Löfven?

Gräver på djupet i den smutsiga affären. ”Vi kommer begära att Säpos förundersökningsprotokoll lämnas ut till oss. Vi tror att den kommer att bli en viktig del av utredningen”, deklarerar Konstitutionsutskottets vice ordförande Björn von Sydow för Expressen.

SR - 29 jun 16 kl. 14:07

Så ska Försäkringskassan utrota assistansfusket

Försäkringskassan har stoppat felaktiga utbetalningar på sammanlagt nära 59 miljoner kronor och ska få över 46 miljoner i skadestånd. Det är resultatet av en femårig satsning för att komma åt assistansfusket..

Affärsvärlden - 27 maj 11 kl. 08:03

Fem nyheter i korthet från WSJ och FT

Hårdare kapitalkrav för banker, granskning av AT&T och Google-pakt. Det är några av de nyheter hämtade från Wall Street Journal och Financial Times som du kan läsa om här..

DI - 28 nov 13 kl. 08:03

Morgonens nyheter i korthet

TYSKT REGERINGSFÖRSLAG KLART. Europas största ekonomi, Tyskland, är ett steg närmare att få en ny regering - men Socialdemokraterna kan fortfarande fälla försöken. (DI, SvD, DN) DONATIONSGRANSKNING.

Dalarnas tidningar - 29 apr 16 kl. 10:09

Mobilförbud på Bergetskolan i Orsa upprör - nu ska Skolinspektionen inleda en granskning

Det var i april som Skolinspektionen tog emot en anmälan som rör Bergetskolan. I korthet rör denna anmälan att man infört ett mobilförbud utan att man förankrat detta hos eleverna. Ett förbud ska vila på frivillig grund.

DI - 23 maj 16 kl. 17:17

Energi i korthet

Godkänt för svensk strålsäkerhet Det internationella atomenergiorganet Iaea bedömer att det svenska systemet för strålsäkerhet är stabilt och fortsätter att utvecklas på ett bra sätt. Under en vecka undersökte strålsäkerhetsexperter hur väl Strålsäkerhetsmyndigheten lever upp till Iaeas standarder, genom en så kallad IRRS-granskning (Integrated Regulatory Review Service). Granskningen presenterades för regeringen och Strålsäkerhetsmyndigheten i början av maj och är en uppföljning av en mer omfattande undersökning 2012.

SVT - 26 sep 17 kl. 18:57

Tomma ramavtal ger högre kostnader – granskningen i korthet

SVT Nyheters nya granskning av systemet med inhyrd personal i vården visar hur avtal inte följs och hyrbolag rundar avtalade priser. Landstingen vill få bästa möjliga hyrpersonal till lägsta möjliga pris, och tecknar ramavtal med fasta priser efter långa upphandlingar. Men ramavtalen blir i praktiken ofta just – tomma ramar..

Expressen - 07 maj 20 kl. 08:00

CORONA I KORTHET: Norge varnar för andra smittovåg • Personal på boende vågar inte gå in till de äldre • Bråket om miljonhyran för fältsjukhuset i Stockholm

Spridningen av coronaviruset går nedåt i Norge.Men nu varnar myndigheter för en andra våg då det är för få smittade i landet, rapporterar nyhetsbyrån NTB.■■■
Bristen på skyddsutrustning och information gjorde att personal inte vågade gå in till äldre med coronasmitta.

Alliansfritt Sverige - 10 nov 11 kl. 07:00

Nyheter i korthet: Insatsstyrkor, historierevisionism och värdet av polisuppgifter


TORSDAG. Det är torsdag. Och precis som så många andra dagar i veckan är det dags för nyheter i korthet.

Alliansfritt Sverige - 05 okt 11 kl. 14:00

Nyheter i korthet: KD-kris, planekonomi och en förbaskad dyr spårväg


ONSDAG. Det är onsdag. Vet ni vad det betyder?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.