SR > Nyheter

Thursday, 28 January, 00:45

SR - 14 jan 21 kl. 06:19

Alkoholförbudet efter kl 20 förlängsFörbudet mot att servera alkohol på restauranger efter klockan 20.00, förlängs till den 24 januari. Det säger socialminister Lena Hallengren till SVT Nyheter. Förbudet har gällt från den 24 december och då sattes 15 januari som slutdatum, men nu förlängs det alltså till 24 januari. Lena Hallengren motiverar beslutet med att det är en fortsatt hög smittspridning i samhället och att det är stort tryck på vården..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lena Hallengren, SVT Nyheter, Hallengren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alkoholförbudetefter kl 20 , förlängs
Länstidningen i Jämtland - 28 apr 17 kl. 13:20

Alkoholförbudet i centrala Östersund förlängs

Här är det snart förbjudet att dricka alkohol. Politikerna fattade på torsdagen ett snabbt och enhälligt beslut..

YLE - 16 jun 16 kl. 05:19

Åtminstone 36 gripna i nya EM-kravaller

Åtminstone 36 människor har gripits och 16 skadade vårdas på sjukhus efter sammandrabbningar mellan fransk kravallpolis och fotbollssupportrar i staden Lille. Det var framför allt engelska fotbollssupportrar som ställde till med bråk den här gången. Tiotusentals fotbollssupportrar från England, Wales, Frankrike, Ryssland och Slovakien tog över Lille på onsdagen inför matchen mellan Ryssland och Slovakien.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

USA redo att återinträda i kärnavtal med Iran

Den nye amerikanske utrikesministern Antony Blinken säger att USA kommer återinträda i kärnenergiavtalet om Iran backar från de avsteg som gjorts från överenskommelsen. Avtalet slöts 2015 för att förhindra Iran från att framställa kärnvapen. USA lämnade avtalet 2018 och införde sanktioner som Iran vill att landet ska lätta på innan de backar från sina avsteg..

SR - 3 timmar sedan

Ny lag om tillträdesförbud – ska göra butiker tryggare

Enligt den nya lagen som träder i kraft den 1 mars, kan en åklagare besluta att förbjuda en person att komma in i en viss butik om det finns risk att den begår brott, till exempel stöld. Den som bryter mot tillträdesförbudet ska kunna dömas till böter eller fängelse i högst sex månader. Var tredje butik har varit utsatt för stöld den senaste månaden, enligt Svensk handel..

SR - 3 timmar sedan

Ekström: Pengarna ska gå till barnen – inte till vinster

Utbildningsminister Anna Ekström tycker det är problematiskt att det går att göra vinst på tilläggsbelopp som beviljats för särskilt stöd till elever. Ekots granskning har i dag visat att en sjättedel av skolorna som fått mest tilläggsbelopp i Malmö, Göteborg och Stockholm hade en vinstmarginal på över 10 procent och att flera skolbolag delat ut miljonvinster till ägarna. Skolorna menar att de inte bryter mot några regler..

SR - 4 timmar sedan

Elliot, 19, fortsätter berätta om förintelsen

19-årige Elliot Moskovicz föreläser på skolor om sina farföräldrars upplevelser under förintelsen och han menar att medvetenheten och kunskapen hos dom som lyssnar är låg. När allt färre överlevande från förintelsen finns kvar tar en ny generation vid berättandet. ”Det blir extra extra viktigt, nu kommer andra, tredje och till och med en fjärde generation som pratar om det här, säger Elliot Moskovicz..

SR - 5 timmar sedan

Skola i Höör har väktare för att hålla föräldrar utanför

Enebackeskolan i Höör har anställt väktare för att hålla föräldrar borta från sina lokaler. Efter att flera av elevernas föräldrar inte följt riktlinjerna som skolan satt upp för att förhindra smittspridning. Innan man tog in väktare har man på skolan försökt lösa problemet på andra sätt - skolans ledning har både skickat ut information, de försökte låsa skolans lokaler, men trots det har föräldrarna tagit sig in..

SR - 5 timmar sedan

Kritiserade abortlagar börjar gälla i Polen

Polen genomdriver nu det nästan heltäckande förbudet mot abort som landets konstitutionsdomstol fastslagit i en dom. I domen konstaterar konstitutionsdomstolen att även abort av foster med skador ska förbjudas. Abort tillåts framöver endast vid graviditet efter våldtäkt, incest eller när moderns liv står på spel..

SR - 5 timmar sedan

Norge skärper sitt inreseförbud

Norge stoppar nu alla icke-nödvändiga resor in i landet för att hindra smittspridningen av den brittiska coronamutationen, det uppger statsminister Erna Solberg ikväll. Undantag görs för svensk vård- och omsorgspersonal. De skärpta inresereglerna gäller från midnatt till fredag och åtminstone två veckor framåt, uppger Solberg..

SR - 6 timmar sedan

Bättre resultat än väntat för banken SEB

Banken SEB redovisar en vinst på 6,3 miljarder för fjärde kvartalet 2020, vilket är ett starkare resultat än marknaden hade förväntat sig, men sämre än motsvarande kvartal 2019. Såväl in- som utlåningen har ökat och därmed även kreditförlusterna, vilket lär fortsätta under 2021, enligt SEB:s vd Johan Torgeby. Banken föreslår en begränsad utdelning till aktieägarna på 4.

SR - 6 timmar sedan

E-journaler till Indiens fattiga

Sedan ett antal år tillbaka har privata aktörer och regeringen samarbetat om att driva digitaliseringen i Indien. Nästa steg är att skapa digitala hälsojournaler anpassade till de som bor i småstäderna och landsbygden. Systemet gör det möjligt för individen att ha flera e-identiteter; något som kan vara livsavgörande i ett samhälle där det till exempel finns stigma mot aborter och mental ohälsa..

SR - 7 timmar sedan

Ryssland vill förlänga kärnvapenavtalet med USA

Rysslands parlament har godkänt en förlängning av kärnvapenavtalet med USA i fem år. USA:s president Joe Biden har också meddelat att han vill se en femårig förlängning, och har diskuterat förslaget med den ryske presidenten Vladimir Putin. Avtalet skulle ha löpt ut nästa vecka..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.