SR > Vetenskap

Thursday, 28 January, 03:40

SR - 14 jan 21 kl. 06:11

Bättre hantering av "big data" hjälper forskare att förstå naturenTidigare var problemet att det fanns för lite information om arter och ekosystem. Nu är problemet istället att det inte alltid finns datorsystem som klarar av att hantera den stora mängden information. Men forskare arbetar för att utveckla fler system..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre hanteringav , big, data, hjälper, forskareatt , förstå, naturen
IDG - 01 apr 14 kl. 10:17

"Big data hjälper oss att upptäcka universum"

Sverre Jarp, nyligen pensionerad CTO på Cern, som kommer till Stockholm i början av maj för att prata om big data och universum..

Computer Sweden - 01 apr 14 kl. 10:17

"Big data hjälper oss att upptäcka universum"


Sverre Jarp, nyligen pensionerad CTO på Cern, som kommer till Stockholm i början av maj för att prata om big data och universum.

.

Dagensanalys.se - 05 jun 16 kl. 13:38

Tänk om Polisen förstod sig på Big Data

Jag fick två brev från Polisen den gångna veckan. Det första kom fem dagar efter att jag besökt min lokala polisstation och bekräftade i en tjock bibba papper med skrivmaskinsliknande text att min anmälan om kontokortsbedrägeri var registrerad. Det andra kom dagen efter för att meddela att utredningen var nerlagd i brist på utredningsuppslag.

Dagensanalys.se - 30 okt 17 kl. 10:18

Data Talks och Lincube blir ett gemensamt bolag

Marketing Automation företaget Data Talks och Big data och Analytics företaget Lincube nu går samman. ”För kunderna handlar det om att få ihop helheten”, säger Lincubes VD Stefan Lavén. ”Vi hjälper dem, att på ett enkelt sätt, hantera och visualisera de enorma mängder data som genereras i alla kundkontakter och kanaler och göra den användbar samt agera med en hög grad av automation och AI för att skapa hög tillväxt och lönsamhet.

Dagensanalys.se - 26 maj 16 kl. 09:12

Öppen data kan leda till fler säljleads

Vainu har byggt en webbtjänst som hittar leads åt B2B-säljare genom att kombinera information från öppen data med en detaljerad företagsdatabas. Nu expanderar man genom att lansera sin danska och norska databas. – Det känns jätteroligt att ha ett nordiskt erbjudande, den här expansionen är ett stort men naturligt steg framåt för oss på, säger August von Sydow, nordisk chef, Vainu.

Skånskan - 08 nov 18 kl. 05:00

Teknikjätte hjälper Veberöd bli smartare

Veberöd Projektet Smarta Byar i Veberöd tar ett nytt steg framåt när den internationella teknikkonsultjätten WSP nu inleder samarbete med Byutveckling AB.– Det här skapar väldiga möjligheter, säger Jan Malmgren, vd för Byutveckling AB som har sitt säte i Veberöd och redan driver flera delprojekt gällande smart teknik för landsbygden.
Det nu aktuella samarbetet sker med WSP Telecom vars arbete med digitaliserad och hållbar samhällsutveckling hittills varit inriktat på städer.

DN - 14 maj 17 kl. 21:00

”Regeringen vill snabba på arbetet med öppna data”

Sverige har halkat efter i arbetet med öppna data – offentligt producerad data som fritt kan användas för effektivisering och nya tjänster. Regeringen snabbar nu på arbetet med en rad insatser. Öppna data hjälper offentlig sektor och ger svenska företag möjligheter att skapa innovativa tjänster, skriver civilminister Ardalan Shekarabi (S)..

Dagensanalys.se - 21 jan 16 kl. 12:40

More Data söker Online Marketing Specialist

More Data växer och söker nu en Online Marketing Specialist. Om du brinner för Google Analytics, SEM och Google Adwords måste du spana in den här annonsen! More Data hjälper företag att effektivisera sin marknadskommunikation med digital strategi, analystjänster och verktyg för mätning och uppföljning.

Dagensanalys.se - 04 jun 18 kl. 19:39

Digital transformation handlar om att skapa den bästa kundupplevelsen genom att använda sig av data på ett smart och automatiserat sätt

Digital transformation har skapat ett digitalt kaos allt går snabbare och det är svårt att hänga med, men vi gillar när allt går snabbare och snabbare så det gäller att hänga med på resan in i en digital framtid. Därför behöver man smarta system som hjälper till att skapa en optimal kundresa. Live från PegaWorld Las Vegas 2018 morgonsession (i en annan tidsson).

Dagensanalys.se - 05 jul 18 kl. 14:25

”Med stöd av AI hjälper teknologier marknadsförare att fatta smartare beslut”

Redan idag påverkar AI våra dagliga liv. Netflix förutspår vilken serie vi vill sträcktitta på och Nest lär sig vilken temperatur vi föredrar hemma. Med AI-tekniken blir våra arbeten enklare, snabbare och mer effektiva, inom marknadsföring likaså vilket kommer leda till smartare varumärken och medieföretag.

YLE - 13 apr 16 kl. 04:01

Finländska myndigheter avslöjar var du surfar - data slussas till företag

När du surfar på webbsidor som upprätthålls av finländska ministerier, städer och sjukvårdsdistrikt sparas en hel del information - till exempel att du läser om könssjukdomar eller skuldrådgivning - hos amerikanska företag. Det här avslöjar Yle Nyheters granskning. Våra surfvanor övervakas och sparas för att företag ska kunna sälja skräddarsydd reklam som hjälper till att finansiera många av de webbsidor vi använder.

Fler nyheter från SR

SR - 17 timmar sedan

Lungfisken har den största kända arvsmassan

Den australiska lungfisken har den största arvsmassan av alla hittills undersökta djur..

SR - 18 timmar sedan

Elbilsboomen i Tyskland skyndar på klimatomställningen

Försäljningen av elbilar har tagit stor fart i en rad länder under 2020, bland annat i Tyskland. Det har fått bedömare att tro att omställningen till ett hållbart transportsystem kan gå fortare än tidigare beräknat..

SR - 19 timmar sedan

Starkt folkligt stöd för klimatåtgärder världen över

Världens hittills största opinionsundersökning om klimatförändringarna visar att en stor majoritet av de svarande anser att jorden befinner sig i ett klimatnödläge..

SR - 21 timmar sedan

Möjligt läkemedel mot coronaviruset i tidiga försök

Ett läkemedel tänkt som cancerbehandling, har i en studie i tidskriften Science visat lovande resultat mot coronaviruset..

SR - Igår: 07:56

Det är både ordning och oreda bland de här nya planeterna

Ett nytt rymdfynd kan ge ny kunskap om hur planeter och solsystem bildas..

SR - Igår: 06:00

Förlamade möss kan gå igen

Forskare i Tyskland har lyckats få förlamade möss att gå igen, efter att ha stimulerat deras hjärnor med ett speciellt protein..

SR - Igår: 06:00

Så kan massiv trädplantering lyckas

Genom att presentera en lista med tio gyllene regler för hur trädplantering bäst kan skötas, hoppas en internationell forskargrupp att planteringsinitiativ ska bli bättre på att gynna klimat och biologisk mångfald..

SR - I förrgår: 10:41

Flera falska blåbockar på världens museer

Av det fåtal exemplar av den utdöda blåbocken som finns bevarade på museer i världen, visar en ny analys att flera i själva verket inte alls är blåbockar..

SR - I förrgår: 08:53

Bråk när elnätet byggs ut i Sverige

Den gröna elen ses som en klimaträddare. Men i takt med att elnätet byggs ut, ökar konflikterna kring bygget av nya kraftledningar i Sverige..

SR - I förrgår: 08:02

En fjärdedel av världens arter av bin har inte synts till på 30 år

En fjärdedel av alla kända arter av vilda bin i världen har inte synts till i offentliga register de senaste 30 åren. Det handlar om ungefär 5 000 av de över 20 000 kända biarterna globalt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.