SR > Nyheter

Thursday, 28 January, 15:59

SR - 14 jan 21 kl. 06:02

Medlarbud för äldreomsorgenI försöken att undvika strejk i äldreomsorgen har facket Kommunal och Vårdföretagarna nu fått ett bud från medlarna, erfar Ekot. Om parterna inte kommer överens bryter konflikt ut i morgon, fredag, och nästa vecka utvidgas den till strejk. Den hotande konflikten handlar framför allt om löner..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kommunal, Vårdföretagarna, Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Medlarbudför , äldreomsorgen
BT - 08 maj 12 kl. 17:19

Medlarbud i tv-konflikten

Tjänstemannafacket Unionen säger ja till medlarbudet på bilprovningens område. Men arbetsgivarparten Almega säger däremot nej. Därmed talar mycket för strejk på bilprovningarna i morgon.

TA - 18 jun 14 kl. 20:26

Seko säger ja till medlarbud

Foto: Bosse Nilsson
Parterna i tågkonflikten träffade medlarna vid 19-tiden på onsdagen. Kort därpå sade Seko ja till medlarbudet.Almegas besked dröjde - och under kvällen var det ännu oklart hur besvärligt resandet i midsommar blir.

BT - 18 jun 14 kl. 20:26

Seko säger ja till medlarbud

Parterna i tågkonflikten träffade medlarna vid 19-tiden på onsdagen. Kort därpå sade Seko ja till medlarbudet. Almegas besked dröjde - och under kvällen var det ännu oklart hur besvärligt resandet i midsommar blir.

BT - 18 jun 14 kl. 20:41

Seko säger ja till medlarbud

Parterna i tågkonflikten träffade medlarna vid 19-tiden på onsdagen. Kort därpå sade Seko ja till medlarbudet. Almegas besked dröjde – och under kvällen var det ännu oklart hur besvärligt resandet i midsommar blir.

BT - 06 nov 13 kl. 13:38

Samla äldreomsorgen i en nämnd

Jag har det senaste året gång på gång fått signaler från anhöriga om omsorgstagare i Borås som vittnar om förändringar inom äldreomsorgen som uppfattas som försämringar. Det är dags att stanna upp och fråga oss varför omsorgstagare är missnöjda, skriver Annette Carlson (M). Den äldrevård som idag bedrivs i hemmen och på särskilda boenden bedrevs för bara tio år sedan i stor utsträckning på sjukhusens intensivvårdsavdelningar.

YLE - 17 nov 16 kl. 15:37

Elva miljoner ska bort från äldreomsorgen i Österbotten

Fler äldre borde bo hemma i Österbotten. Det är resultatet när elva miljoner måste skäras bort från äldreomsorgen i Österbotten i och med vårdreformen. Utveckla äldreomsorgen, det vill regeringen med ett av sina spetsprojekt.

YLE - 04 feb 14 kl. 16:59

"Närvårdarna väljer inte äldreomsorgen"

Närvårdarutbildningen har visst hängt med i utvecklingen inom äldreomsorgen - däremot är det få ungdomar som är intresserade av att jobba inom äldrevården. Sjukvårdslärare Monica Ståhlberg-Singh på Prakticum svarar på kritiken av närvårdarutbildningen. Socialråd Hanna Ahonen vid Valvira har kritiserat serviceboendena för att vara institutionaliserade och att åldringarna där har liten självbestämmanderätt.

YLE - 08 jun 15 kl. 04:45

Äldreomsorgen: Det offentliga och privata bör gå hand i hand

En åratal lång läkarbrist och ett veritabelt ambulansrally av äldre. Här några orsaker till varför Vasa gick in för samarbete med en privat aktör gällande läkartjänster i stadens äldreomsorg, särskilt på serviceboenden. Chefen för hem- och anstaltvården i Vasa Matti Paloneva berättar hur staden ändrade kursen i äldreomsrogen.

BT - 05 aug 14 kl. 09:08

Ljus framtid i äldreomsorgen

Vård och omsorg är en bransch med stora möjligheter – här och nu, och ännu mer i framtiden. Behovet av medarbetare är stort och kommer bara att öka, samtidigt som både yrket och arbetsmarknaden blir allt mer varierad och specialiserad. De allra flesta som arbetar inom äldreomsorgen tycker själva att deras arbete är viktigt och meningsfullt.

YLE - 04 nov 14 kl. 04:58

Närpes utvecklar äldreomsorgen

I Närpes vill man utveckla äldreomsorgen. Man satsar på rehabilitering och har en utvecklande syn på vardagen. Och trots att man egentligen inte har för lite personal, blir dimensioneringen snedvriden eftersom man har blandat klientel.

Helsingborgs Dagblad - 11 apr 12 kl. 10:36

Medlarbud i handelskonflikt på gång

I eftermiddag kan ett första medlarbud komma i handelskonflikten. På förmiddagen fortsatte förhandlingarna och först därefter väntas besked om det kommer ett bud som eventuellt kan lösa konflikten innan storstrejken i handeln bryter ut natten till fredag. ?

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Tyskland rekommenderar inte Astra Zenecas vaccin till personer över 65

Tysklands vaccinkommission har beslutat att inte rekommendera Astra Zenecas vaccin mot coronaviruset till personer som är 65 år eller äldre. Enligt experterna finns inte tillräckliga bevis för att vaccinet är effektivt för äldre personer. Vaccinet rekommenderas därför bara till personer mellan 18 och 64 år, enligt uppgifter i tyska medier..

SR - 1 timme sedan

E4 Uppsalavägen avstängd efter masskrock

Upp mot 20 bilar har krockat strax efter Stora Wäsby, i riktning mot Arlanda. Ytterligare 5-6 bilar har krockat i riktning mot Stockholm Räddningstjänst är på plats och vägen är avstängd från trafikplats Glädjen respektive Rosersberg Det ska vara mycket halt på platsen.

SR - 1 timme sedan

Villkorlig dom för mordbrand på minkfarm

Idag kom domen mot två unga män som åtalats för en brand på en minkfarm i Blekinge hösten 2019. Enligt åtalet sympatiserar männen med våldsbejakande högerextremism och åklagaren hävdar att det finns ett ideologiskt motiv till branden. "När det gäller en av personerna som haft kontakt med det som beskrivs som högerextrema grupper så ses det här som mera allvarligt", säger reporter Henrika Åkermanson om domen.

SR - 1 timme sedan

Ytterligare 95 dödsfall i Sverige

95 bekräftade dödsfall i covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten vid torsdagens pressträff. Därmed har totalt 11520 smittade avlidit i landet. Sammanlagt har 564 557 personer i Sverige bekräftats smittade av covid-19..

SR - 1 timme sedan

Hör Folkhälsomyndighetens presskonferens

Folkhälsomyndigheten håller presskonferens om coronaläget. I dag deltar Anders Tegnell, statsepidemiolog, Thomas Lindén från Socialstyrelsen och Svante Werger från MSB. Ekot sänder direkt..

SR - 2 timmar sedan

Navalnyj blir kvar i fängelset

En domstol i Moskva har idag avslagit den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs begäran om att häva häktningen på 30 dagar. Navalnyj och hans försvarsadvokat hävdar att häktningen skedde olagligt. Navalnyj greps när han anlände till flygplatsen i Moskva 18:e januari och fördes till en polisstation i närheten.

SR - 3 timmar sedan

Transplanterade två händer – “Fantastiskt”

Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg har som första sjukhus i Norden lyckats med en dubbel handtransplantion. Två händer flyttades från en organdonator till en patient som för flera år sedan förlorade båda sina händer efter en infektion. “Det är som är så fantastiskt är att man får tillbaka en hand och känsel och allt som är så förknippat med en hand”, säger specialistläkare Per Fredrikson..

SR - 4 timmar sedan

Britterna skickar inga vaccindoser till EU

Astra Zenecas vaccinleveranser till Storbritannien kommer inte att avbrytas för att fler doser ska kunna skickas till EU. Det meddelade Storbritanniens vice premiärminister Michel Gove idag. En del politiker inom EU har begärt att Storbritannien ska skicka vaccin till EU-länder för att uppfylla den kvot som Astra Zeneca tidigare lovat.

SR - 4 timmar sedan

Livstidstraff för politikermord i Tyskland

I Tyskland föll idag domen i den uppmärksammade rättegången om mordet på den lokale CDU-politikern Walter Lübcke i staden Kassel. En 47-årig nynazist som skjöt ihjäl Lübcke utanför hans hem döms till livstids fängelse för mord. En man som pekats ut som medhjälpare och anstiftare frikänns från iblandning i mordet.

SR - 5 timmar sedan

Regionerna rustar med pensionerad personal

Alla regioner kommer att anställa extrapersonal när de inleder vaccinationen av den breda allmänheten mot covid-19 i vår. Man kommer bland annat att behöva sjuksköterskor, läkare och administrativ personal. De flesta regionerna känner sig trygga med personalsituationen, men är oroliga att leveranserna av vaccinet kommer att dröja..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.