UNT > Nyheter

Tuesday, 19 January, 03:00

UNT - 14 jan 21 kl. 06:00

Bibliotek Uppsala erbjuder talboksservice igenFrån och med nästa vecka kommer det åter att bli möjligt låna talböcker i Uppsala, skriver Maria Kungsman..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Uppsala, Maria Kungsman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bibliotek, Uppsala, erbjuder, talboksservice, igen
Västerbottens Folkblad - 17 nov 14 kl. 08:28

Så vill Skellefteåborna ha sitt nya bibliotek

Den tre veckor långa invånardialog kring Skellefteås framtida bibliotek är avslutad och synpunkterna sammanställda. Resultatet visar att en majoritet av de som lämnat sina synpunkter vill besöka ett bibliotek som erbjuder lite av allt – såväl böcker och kunnig personal som kafé, mötesytor och mer teknik. Dialogen har innefattat en omröstning mellan tre bilder som […].

Alliansfritt Sverige - 03 jan 11 kl. 19:27

Hannas stolar: kommunalråd i företagande i Uppsala, ordförande för Företagarna i Uppsala och företagare i Uppsala

Många stolar. Alliansfritt avslöjar Hannas alla stolar. Han sitter på en hel del tydligen.

UNT - 23 jun 20 kl. 21:00

Elektronikkedja i Uppsala erbjuder drive in

Hamburgare och drive in är ett etablerat koncept. Nu går det även att köpa en tv på ett liknande sätt hos Mediamarkt..

BT - 06 maj 11 kl. 07:45

Så här blir Tranemos nya bibliotek

Betong och glas ? och en massa träd. Nu finns skisserna som visar hur Tranemos nya bibliotek ska se ut.

Kristianstadsbladet - 16 apr 13 kl. 16:43

Vårt stora behov av bibliotek - och bibliotekarier

Foto: Albin Brönmark
När jag läser Erik Sjögrens (MUF) insändare om skolbibliotek (Kristianstadsbladet 10/4) kom jag att tänka på min egen bokslukarålder. Biblioteket blev då en tillgång när mina föräldrar inte hade råd att köpa böcker, inte ens Pippi Långstrump. De mörka vinterkvällarna när jag travade till biblioteket under gatlyktorna som gjorde min skugga ömsom lång ömsom kort är ett av mina starkaste minnen från den lilla staden i Finland där vi bodde då.

YLE - 16 okt 13 kl. 12:59

E-bibliotek populära

Helmets e-bibliotek har lockat många kunder. Över 150 000 e-tidningar har laddast ned via tidsskriftstjänsten, och den nya filmtjänsten Indieflix har utnyttjats av 6000 användare under den första månaden. Från och med början av september har användare kunnat titta på över 2500 filmer via filmtjänsten.

SR - 14 dec 15 kl. 10:16

Vart tredje bibliotek saknar böcker på minoritetsspråken

Svenska bibliotek erbjuder inte böcker på de svenska minoritetsspråken: finska, samiska, meänkieli, romani och jiddish, trots att de har det i uppdrag – det visar en enkät som Sisuradio har gjort bland 30 bibliotek..

Sydsvenskan - 04 dec 15 kl. 10:23

Nedläggning av SGU-bibliotek kritiseras

En lång rad tunga namn inom svensk geologi protesterar nu mot att Sveriges geologiska undersökning (SGU) ska lägga ned sitt bibliotek, skriver SVT:s "Kulturnyheterna".Biblioteket rymmer Sveriges största samling av geologisk forskning från 1600-talet och framåt, en samling som vid årsskiftet ska flyttas till Uppsala universitet. Men enligt SVT följer en del av samlingen inte med i flytten utan ska i stället förstöras, vilket kritiseras av Geologiska föreningen, Naturhistoriska museet och professorer på Göteborgs, Stockholms, Lunds och Luleå universitet.

Skånskan - 11 dec 15 kl. 06:00

74 studentlägenheter vid Harlösas bibliotek

HARLÖSA Harlösa ska få 74 studentlägenheter, enrummare på mellan 27 och 35 kvadratmeter, som fördelas i två långsmala byggnader, centralt placerade invid ortens bibliotek – med egen expressbuss raka vägen in till Lunds universitet på 15-20 minuter. Bygglov beviljades på onsdagen.– Vi blev väldigt glada för ansökan.

Blekinge Läns tidning - 20 apr 19 kl. 16:00

Bibliotek satsar på inkludering

Sölvesborgs bibliotek erbjuder högläsning för vårdtagare på kommunens äldreboende. – Vi vill nå ut till en målgrupp som hamnar lite i skymundan i samhället, säger bibliotekarien Marcus Bernhardsson. .

Dalarnas tidningar - 15 aug 20 kl. 07:00

Dalarnas mysigaste bibliotek erbjuder läsning i det gröna

Det mest exklusiva biblioteksbesöket någonsin? På Sundborns bibliotek är en välkommen - en i....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.