SVT > Kultur

Saturday, 16 January, 04:38

SVT - Igår: 06:00

Kraftkarlar och atletdamer – ny bok om styrketräningens historiaStyrketräningen tycks vara en manligt kodad aktivitet – först år 2000 fick kvinnor tävla i tyngdlyftning i OS. Och spåren från styrketräningens historia syns på gym än idag, skriver författaren och journalisten Sara Martinsson i den nya boken Knäböj..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
OS, Sara Martinsson, Knäböj

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftkarlaroch , atletdamerny , bokom , styrketräningens, historia
Skånskan - 07 jun 18 kl. 04:00

An­nie Lööfs po­li­tiska rötter

An­nie Lööf sitter se­dan ett par vec­kor re­gel­bun­det i bok­hand­lar och sig­nerar sin bok, San­ningens ögon­blick (Eker­lids för­lag). Den kom ut i bör­jan av maj och har fått, för en bok av en po­li­ti­ker, ovan­ligt po­si­tiva re­cen­sioner.
Senast hyllades An­nie Lööf av Syd­svens­kans po­li­tiska chef­re­dak­tör Hei­di Avellan.

Skånskan - 16 maj 18 kl. 14:00

Världen en­ligt Lööf

An­nie Lööfs ny­ut­kom­na bok San­ningens ögon­blick är en bland­ning mellan tids­av­gränsad me­mo­ar och idé­pro­gram. Den är mer el­ler mind­re upp­delad i två delar: män­ni­skan An­nie Lööf och par­ti­le­da­rens ideo­lo­gi. Cen­ter­par­ti­ets po­li­tiska fo­kus­om­rå­den sätts i sam­man­hang med ex­em­pel på per­soner och hän­del­ser som kan för­klara Lööfs håll­ning i en viss fråga.

YLE - 17 aug 16 kl. 06:14

Tölö bibliotek öppnar sig upp mot parken efter två år av renovering

Bibliotekets balkonger har tagits i bruk igen, och på första våningen går det att köpa en kaffe och ta den ut på altanen. Tölö bibliotek har också fått fler toaletter och eluttag. - Det känns som man skulle få vända ett nytt blad i en bok.

YLE - 08 dec 15 kl. 09:57

Han tränar med världsmästare!

OK Trians Victor Mansner har hela hösten tränat med världens bästa orienteringslandslag. Studier vid Aarhus universitet har gett honom
möjlighet att träna med Elitecenter Orientering där hela den danska orienteringselitenfinns.
Bättre träningskamrater kan man inte ha.

YLE - 08 dec 15 kl. 09:57

Victor tränar med danska världsmästare!

OK Trians Victor Mansner har hela hösten tränat med världens bästa orienteringslandslag. Studier vid Aarhus universitet har gett honom möjlighet att träna med
Elitecenter Orientering där hela den danska orienteringseliten finns. Bättre träningskamrater kan man inte ha.

Skånskan - 02 maj 17 kl. 01:00

Tidningen ska man kunna lita på

ERWP.fif(0)I ”The Great Ter­ror: Stalin’s Purge of the Thir­ties” (1968) be­skrev Ro­bert Con­quest 1930-talets ut­rens­ningar i Sov­jet­unio­nen. En del väns­ter­in­tel­lek­tu­ella kri­ti­serade bokens in­ne­håll, och den fick sitt rik­tigt stora ge­nom­brott först ef­ter kalla krigets slut när nya ar­kiv­data gav Con­quest rätt i många av­se­en­den.

YLE - 03 apr 17 kl. 22:54

På campuset tycks alla känna Kasper Björkqvist

Var Kasper Björkqvist än rör sig på campuset dyker det upp någon som hälsar på finländaren. Hockeyspelaren trivs med att träna och studera i USA - men starten var tuff. Klockan är halv tolv på förmiddagen och föreläsningen i marknadsföring på Providence College på den amerikanska östkusten har precis börjat.

Skånskan - 13 jun 19 kl. 16:54

Konst­närer med at­ti­tyd tar plats i sommar

Malmö Årets som­mar­ut­ställ­ning på konst­hallen bjuder på verk av tre kvinn­liga konst­närer som alla gått sin egen väg i livet och som hållit sig utan­för både konstens cent­rum och dess finrum.I kväll är det ver­nis­sa­ge för ut­ställ­ningen ”Three Mor­al Tales” med verk av franska konst­nären Joëlle de la Casiniére, flam­länds­ka Anne-Mie Van Kerckhoven och por­tu­gi­sis­ka Ana Jotta.
– Ut­ställ­ningens cu­ra­tor, Fran­çois Piron, har velat sam­man­föra tre konst­närer som är rätt så olika varandra.

Skånskan - 20 feb 16 kl. 01:00

Be­ro­en­de av en­ga­ge­mang

Opinion Jag är se­dan ett par år till­ba­ka en­ga­ge­rad i mina barns bord­ten­nis­fö­re­ning. Sonen började spela och det senaste året har även tvil­ling­tjejerna varit med. Det har till och med gått så långt att jag själv har spelat nå­gra matcher, men det är utan tve­kan inom sty­rel­se­ar­be­tet och an­nat runt ping­isen som min ta­lang ligger.

Skånskan - 10 apr 19 kl. 05:30

Re­kord­långa vård­köer

Den av­gå­en­de re­gi­on­sty­rel­sen fick an­svars­fri­het av re­gi­on­full­mäk­tige, trots den all­var­liga kri­tik som re­vi­sorerna riktade mot den. Ett un­der­skott jäm­fört med bud­geten på näs­tan en halv mil­jard och ett re­do­visat un­der­skott på 90 mil­joner till­sam­mans med ti­digare allt­för stora un­der­skott en­ligt de re­do­vis­nings­prin­ciper som de­fi­nierar åter­ställ­nings­kravet gör att re­vi­sorerna kon­sta­terar att de eko­no­miska un­der­skotten inte är ”för­en­liga med god eko­no­misk hus­håll­ning”.
Kost­naderna har ökat snabbare än in­täkterna un­der alla de fyra år som Hen­rik Fritzon (S) styrt, utom 2017.

Skånskan - 26 sep 19 kl. 14:00

Bad­be­söken sjönk till normala nivåer

Es­löv De senaste som­rarnas tur­bu­lenta vä­der­lekar har re­sul­terat i tvära kast i badbesöksstatistiken. För Es­lövs bad­hus­chef är det inte lätt att pla­nera bud­geten.Bad­sä­songen kan kon­sta­teras vara över för i år, och kan nu bok­föras.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.