Sydsvenskan > Utrikes

Wednesday, 20 January, 09:01

Sydsvenskan - 14 jan 21 kl. 05:11

Få kontroller av pandemilagenFå av landets länsstyrelser har ännu utfört kontroller för att se till att den nya pandemilagen efterlevs, rapporterar Sveriges Radio Ekot . Pandemilagen trädde i kraft i söndags och gav länsstyrelserna ansvaret att inspektera bland annat butiker och gy.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sveriges Radio Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , kontrollerav , pandemilagen
Helsingborgs Dagblad - 13 jan 16 kl. 19:34

Id-kontroller stänger ute och traumatiserar

Sverige har precis gjort så att den nordiska passfriheten, som funnits sedan 1952, nu bör räknas som bruten, detta i och med beslutet att införa id-kontroller för de människor som vill in i landet.Det är en väldigt kall tid på mer än ett sätt.Lagrådet fick i december en remiss på regeringens lagförslag om särskilda åtgärder vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet.

Nya Wermlands Tidningen - 15 maj 14 kl. 06:00

50 kontroller finns att hitta

Filipstads orienteringsklubb brukar varje år placera ut sammanlagt 50 kontroller till friskvårdssatsningen Naturpasset. Årets kontroller finns redan ut i skogen. – Vi har 25 kontroller i Kalhyttan och 25 kontroller i Persberg, säger Kjell Dahlgren från Filipstads OK..

YLE - 13 mar 15 kl. 07:23

Möt recensenterna i Kontroller

Snart är det premiär för det nya spelprogrammet Kontroller med Ted Forsström som programledare. Måndagen 23.3 är det premiär för Kontroller, den nya serien om allt inom spelvärlden.

Sydsvenskan - 17 dec 15 kl. 16:22

Id-kontroller kan bli kortvariga

Flyktingbarn som anländer med sina föräldrar undantas från de nya id-kraven över Öresund.De nya id-kontrollerna genomförs från den 4 januari, men fortsätter bara "så länge de behövs".Sanktionsavgifterna för Skånetrafiken, HH Ferries och andra operatörer blir "rimliga".

Helsingborgs Dagblad - 17 dec 15 kl. 16:22

Id-kontroller kan bli kortvariga

Flyktingbarn som anländer med sina föräldrar undantas från de nya id-kraven över Öresund.De nya id-kontrollerna genomförs från den 4 januari, men fortsätter bara "så länge de behövs".Sanktionsavgifterna för Skånetrafiken, HH Ferries och andra operatörer blir "rimliga".

Cornucopia - 23 dec 15 kl. 09:25

Öresundsbrotågen stängs ner på grund av ID-kontroller

SJ slutar köra tåg över Öresundsbron och Öresundstågen går bara till Kastrup och inte till Köpenhamn, som en konsekvens av införandet av ID-kontroller för att komma in i Sverige. Miljöpartiets språkrör Fridolin skyller på regeringen och säger sig ha jobbpendlat över bron.

ID-kontrollerna införs, eftersom regeringen påtalat att de svenska samhället och mottagningssystemen endast klarar 1 000 - 2 000 asylsökande i veckan.

Skånskan - 05 jan 16 kl. 21:17

Kontroller på tågen ska minska risken för förseningar

SKÅNE Polisen kan tänka sig id-kontroller redan ombord på tågen mellan Danmark och Sverige.
Detta för att minska risken för förseningar när pendlingen drar igång på allvar efter jul- och nyårshelgerna.I dag sker polisens kontroller av tågpassagerarna först när Öresundstågen anländer till stationen i Hyllie, vilken kan leda till förseningar om arbetet drar ut på tiden.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 16 kl. 19:30

ID-kontroller är en djävla skit, men…

Osökt kommer jag att tänka på Kjell-Olof Feldts tillfällighetsdikt – ”Löntagarfonder är en djävla skit, men nu har vi baxat dem ända hit” när jag konfronteras med det hyckleri som präglar debatten kring införandet av id-kontroller över Öresund.Fonderna infördes av ett motvilligt socialdemokratiskt parti under tryck från LO. Migrations- och justitieminister Morgan Johansson är säkert ärlig när han säger ”helst hade vi velat slippa”id-kontrollerna.

Skånskan - 17 dec 15 kl. 09:52

I dag tas beslut om id-kontroller

Nyheter Riksdagen väntas idag fatta beslut om en ny lag som innebär att regeringen under de kommande tre åren kan införa ID-kontroller för alla bussar, båtar och tåg som transporterar passagerare till Sverige. Lagen träder i kraft den 21 december men först den 4 januari har regeringen aviserat att ID-kontrollerna ska införas. Samtidigt fortsätter polisens gränskontroller.

Västerbottens Folkblad - 17 mar 16 kl. 12:39

M oroas över lucka i id-kontroller

I sommar löper förordningen om id-kontroller ut. Ska de förlängas, så måste man vänta i två veckor då inga kontroller kan utföras. Förordningen om id-kontroller gäller bara sex månader i taget.

Regeringen - 14 dec 16 kl. 10:15

Regeringen beviljar ersättning för kostnader i samband med ID-kontroller

Regeringen har idag fattat beslut om en förordning som ger transportörer rätt att ansöka om ersättning för kostnader som utförs enligt regeringens föreskrifter om ID-kontroller. Ersättning lämnas för skäliga kostnader som operatörer av buss, tåg eller passagerarfartyg har haft för att utföra ID-kontroller. Kostnaderna ska kunna styrkas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.