Länstidningen i Södertälje > Nyheter

Sunday, 24 January, 10:49

Länstidningen i Södertälje - 14 jan 21 kl. 05:00

Debatt: Förstör inte Maren – bygg hotellet på Lunas rivningstomtDet är med sorg och förskräckelse jag följer utvecklingen av och planerna för Södertäljes....
Läs mer på Länstidningen i Södertälje
Läs mer om:
Maren, Lunas, Södertäljes

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Förstörinte , Maren, bygg, hotellet, Lunas, rivningstomt
SVT Debatt - 28 okt 13 kl. 06:00

Sluta bygg Sveriges städer efter bilen

TRANSPORTER Svenskar blir mindre och mindre intresserade av bilen, samtidigt som vi får larmrapporter om klimatförändringar, luftföroreningar, den alltmer akuta bostadssituationen och en kollektivtrafik med enorma investeringsbehov. Vi behöver ett paradigmskifte i stadsbyggnadspolitiken där vi slutar bygga våra städer och förorter med bilen som norm, skriver Lorentz Tovatt och Alfred Askeljung. Sedan 50-talet har antalet bilresor ökat och ökat medan antalet som väljer kollektivtrafik legat kvar på samma nivå.

ÖstersundsPosten - 12 apr 16 kl. 13:57

Debatt: Förstör inte Österängsparken – bygg inga Attefallshus där

Öppet brev till Östersunds kommun.

SVT Debatt - 19 okt 17 kl. 08:46

”Vivallas arkitektur är kriminell – bygg bort den”

”Kan man bygga sig till kriminalitet kan man förstås bygga sig bort från kriminalitet. Kan man åtgärda Vivallas strukturella brister kan man åtgärda problemet”, skriver Mark Isitt..

Dalarnas tidningar - 27 aug 20 kl. 07:05

Debatt: Förstör inte Djurmo – bygg nytt någon annanstans

Gagnef kommuns förslag på ett nytt bostadsområde i Djurmo innebär att 7 villatomter och 24....

BT - 06 apr 14 kl. 11:50

"Kulturhistorisk förstörelse i Borås"

Intressant att någon reagerar på Borås Stads bygg- och kulturpolitik. Onekligen intressant att det är en före detta anställd på kommunens Stadsbyggnadskontor. Hoppas nu att denna debatt kan bli livaktig och viktig.

Skånskan - 26 jan 16 kl. 14:00

Bygg på stambanan – och dess grenar

Debatt Stambanan genom Skåne och Småland behöver uppgraderas redan nu. Det får vi inte glömma bort när vi planerar framtidens kommunikationer. Basen läggs redan i dag.

DI - 27 maj 13 kl. 11:35

Debatt: Det är nu vi måste bygga

Nu startas ett nätverk för att öka byggandet i främst huvudstadsregionen där behovet är störst. Att bygga bostäder och infrastruktur tar tid, och det är hög tid att börja. En viktig åtgärd är enklare och snabbare planprocesser med färre möjligheter att överklaga, skriver bygg- och fastighetsbolag..

Nyteknik - 29 apr 19 kl. 07:00

”Bygg ihop Europas elnät – för klimatets skull”

DEBATT. När vindkraften går för fullt i Danmark tvingas Svenska kraftnät stänga elnätsförbindelsen. Om industrin ska kunna elektrifieras med förnybar el krävs att elsystemen i Europa förstärks och kopplas samman, skriver civilingenjören Emma Wiesner (C), kandidat till Europaparlamentet..

Vestmanlands Läns Tidning - 31 aug 20 kl. 15:02

Debatt: Lägg REX på land och bygg in båten

Förstörda kulturföremål. Vad jag närmast tänker på är bogserbåten REX som tillhör Hallstahammars....

SVT Debatt - 07 feb 14 kl. 15:01

Nu startar vi Industripartiet

POLITIK Den politik som drivs i Sverige har inte med verkligheten att göra. Ska Sveriges välfärd finnas kvar måste vi satsa på vår basnäring: industrin.  Vår industri har skapat och till stor del byggt vår välfärd till det den är idag.

YLE - 11 jun 15 kl. 06:03

"En fis i riksdagen känns på socialkontoret"

När man fiser i riksdagen på förmiddagen känns doften på socialkontoren på eftermiddagen. Det är den sverigefinska författaren Susanna Alakoski som ger exemplet för att visa varför socialarbetarna har en plikt att kritisera dåliga beslut som går ut över människornas välmående. ”Mod i socialt arbete” är temat för en konferens som pågår i Helsingfors.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.