Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 20 January, 07:48

Sydsvenskan - 14 jan 21 kl. 05:00

”Länge har en blind fläck styrt äldreomsorgen.”Christer Neleryd, f d chef på Socialstyrelsens äldreenhet, och Monika Olin Wikman, f d landstingsdirektör..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Neleryd, Socialstyrelsens, Monika Olin Wikman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Längehar en , blind, fläck, styrt, äldreomsorgen
HBL - 19 jun 13 kl. 19:21

Bensow-trojkan har styrt länge

Rolf Wahlsberg, som avgick i går, har ägnat en ansenlig del av sin tid åt Bensows barnhems styrelse, först som ordförande och sedan som medlem.Skandalen kring Stiftelsen Bensows barnhem Granhyddan rullades upp i november då Hbl:s Staffan Bruun avslöjade att barnhemmet under flera år stegvis monterats ner för att slutligen helt stänga i november. Snart efter nyheten visade det sig att det dolde sig en rad andra oegentligheter bakom fasaderna vilket ledde till att Patent- och registerstyrelsen (PRS) inledde en utredning av verksamheten.

YLE - 10 jul 15 kl. 10:36

"Så länge man står i skuld är man inte fri"

Korruptionen och den överdimensionerade, inkompetenta byråkratin. Det är Greklands största problem och de främsta bakomliggande orsakerna till den kris landet befinner sig i nu, och har befunnit sig i flera år. Det säger Ole Norrback som var ambassadör i Aten 2003-2007.

YLE - 25 apr 16 kl. 12:54

Hur länge kan en dålig chef få fortsätta?

Dåligt arbetsklimat och en personal som lider på grund av utdraget dåligt ledarskap bekymrar den tipsare som kontaktar oss med egna erfarenheter. Hen har arbetat inom tredje sektorn, där samma chef styrt i mer än tio år. Under samma tid har flera från personalen mått dåligt och sökt sig bort.

Expressen - 21 okt 19 kl. 09:47

Robinson-Adnan misstänkt för rakbladsattack på medfånge

Han blev känd för svenska folket genom sin medverkan i ”Expedition: Robinson”.Förra året dömdes han för att ha planlagt och styrt mordet på en småbarnspappa i Katrineholm.Nu misstänks Adnan Mzori, 42, ha försökt mörda en medfånge med rakblad inne i fängelset – och för att med våld ha släpat en kriminalvårdare mot en kökskniv..

Blekinge Läns tidning - 03 mar 20 kl. 05:00

Dogmatism har styrt narkotikapolitiken för länge

Sedan kriminaliseringen av enskilt bruk av narkotika 1988 har svensk narkotikapolitik varit allt annat än välfungerande. Principen har länge varit att jaga – snarare än att vårda – enskilda personer i missbruk..

Sydsvenskan - 01 apr 15 kl. 04:00

"Jag har styrt om resplaner, undvikit och förhalat"

Uppemot var fjärde svensk är rädd för att flyga. Psykologen Erik Matton var länge en av dem. Men han var inte bara rädd, han hade flygfobi.

Dalarnas tidningar - 20 jun 20 kl. 14:16

Nu kommer pengarna – myggbekämparna redo vid Nedre Dalälven: ”Styrt av vad som händer i naturen”

Den fruktade invasionen stickmyggor har än så länge lyst med sin frånvaro vid Nedre Dalälven. Men....

Dalarnas tidningar - 27 feb 17 kl. 07:30

Ehrling: Maktfullkomligheten visar att S styrt för länge – och man håller inte sina löften

Inför landstingsfullmäktige i dag, och med bara 1,5 år kvar till valet, är det klokt att se tillbaka på den politiska utvecklingen förra och denna mandatperiod. När det på valnatten 2014 stod klart att S tappat nästan 5000 röster, och de rödgröna förlorat sin majoritet i landstingsfullmäktige samtidigt som Sjukvårdsalliansen fortsatt var mindre, fattade vi på DT:s ledarredaktion ett för många oväntat, men oss självklart beslut: Vi skrev att C borde kliva över blockgränsen och försöka bilda majoritet tillsammans med S och MP..

Hela Gotland - 25 jul 19 kl. 18:03

”På danslägret visar man vad man går för”

Länge har Visby Dansskola styrt dansläger på Fårö, närmare bestämt var det 33e året i år..

YLE - 19 nov 14 kl. 04:21

Framtidens jobb förändras - hänger skolan med?

Studiehandledning är mycket mer än att hålla reda på prognoser på arbetsmarknaden. Det är ett ämne där många elever hittar sin egen personlighet, sina styrkor och svagheter. Därför borde studiehandledning få en tydligare plats i läroplanen, anser studiehandledare Peter Grannas.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

11 personer som sitter på världens hårdast bevakade fängelse

Det har kallats Klippiga bergens Alcatraz. Mitt ute i ingenstans, i Colorado i USA, ligger ADX Florence, ett av världens hårdast bevakade fängelser. De 490 fångarna har varsin cell på endast sju kvadratmeter, med säng, dusch, toalett, skrivbord och stol, allt gjutet i cement.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.