Expressen > Nyheter

Thursday, 21 January, 00:24

Expressen - 14 jan 21 kl. 04:30

Hit går din pension när du dör – detta kan du påverkaEn del pensioner går att ärva.Men hur gör jag för att min familj ska få pengarna?Här går vi igenom vad som sker med allmänna pensionen, tjänstepensionen och privata pensionssparandet när du dör – i arbetsför ålder respektive i pensionsålder..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Här

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hit, gårdin , pensionnär du , dördetta kan , du påverka
DN - 27 feb 14 kl. 06:10

Hit flyttar svenska pensionärer

Svenska utvandrare föredrar fortfarande Danmark, Norge, Storbritannien och USA, men den snabbaste klättraren på listan är det nya skatteparadiset Portugal, skriver Dagens Industri..

Trelleborgs Allehanda - 24 okt 12 kl. 14:15

Smygehem vill aktivera byns pensionärer

Foto: Tomas Nyberg
Är du pensionär, bor i Smygehamn och har det tråkigt? Då väntar ljusa tider för dig. På Smygehem öppnar man upp för fler aktiviteter och man vänder sig nu främst till de som bor själva.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:51

Pensionärerna festade loss

Svenska pensionärsförbundets fester brukar locka en stor publik. Så även årets vårfest som arrangerades på Norrvalla i Vörå. Förutom dans till tonerna av Vörå Spelmanklubb bjöds det på kaffe, mingel och program bl.

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 07:49

SD står upp för pensionärerna

Foto: CHRISTINE OLSSON / TT
För få pensionärer känner till äldreförsörjningsstödet, tycker Mats Rosenqvist. Han anser att de olika regeringar som styrt sedan 2003 visat ett stort förakt mot pensionärerna och att äldreförsörjningsstödet borde marknadsföras bättre.
Endast Sverigesdemokraterna har tagit stark ställning för pensionärers eftersläpande pension och gick ut i senaste höstbudgeten med kraftigt sänkt pensionärsskatt.

YLE - 03 okt 13 kl. 06:07

Kaskö håller på att bli ett pensionärsparadis

Allt handlar inte bara om avbefolkning när det gäller Kaskö. Pensionärerna som inte är beroende av att det ska finnas arbete på bostadsorten stortrivs i den lilla lugna och natursköna staden och alltfler flyttar hit från stressen i större städer. Heidi Fröjd flyttade till Kaskö, från sin födelsestad Helsingfors, 2009 och hon har inte ångrat sig en sekund.

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 12 kl. 21:18

Svängig personalfest för pensionärer

Foto: Tom Wall
Varför ska man sluta träffa sina jobbarkompisar bara för att man råkat gå i pension? Trelleborg AB:s pensionärer åt lunch och dansade i Parken.
Under tisdagen är det mycket liv på Parken.

News55 - 07 nov 16 kl. 12:35

Pensionärer rycker in i sjukvården

– Man känner sig inte som en pensionär längre när man kommer hit. Jag tycker det är roligt att komma ut och jobba, säger pensionären Britt Marie Rautila, 67, till Sveriges Radio.  Britt Marie hoppar ofta in och arbetar på sin gamla arbetsplats reumatologen vid Sunderby sjukhus i Norrbotten, och det finns många fler som henne.

News55 - 07 nov 17 kl. 15:49

Professor: Klyftorna bland pensionärer kommer att öka

Det finns i dag stora klyftor mellan pensionärer som tidigare har jobbat som arbetare eller tjänstemän, men också mellan könen. – Skillnaden mellan hög- och låginkomsttagare kommer att bli ännu större i framtiden, särskilt när det ”nya” pensionssystemet får fullt genomslag, säger Roland Kadefors, professor vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, till Göteborgs-Posten. Personer som är födda innan 1953 har en pension som helt eller delvis grundar sig på de 15 år då de tjänat som bäst.

BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Fler pensionärer hos fogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 10 mar 13 kl. 15:05

Allt fler pensionärer hotas av indrivning hos kronofogden

Allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin. Personer över 70 år är den ålderskategori som växer snabbast bland Kronofogdens registreringar. Drygt 19 000 personer över 70 år hamnade i Kronofogdens register i fjol.

BT - 07 dec 14 kl. 12:12

Rapport: Bra skydd för pensionärer

Drygt var tionde pensionär har en låg ekonomisk standard. Det är samma andel som i hela befolkning, enligt Pensionsmyndigheten. - Visst kan man göra den jämförelsen, men det löser inte problemen för de fattiga pensionärerna, säger PRO:s Curt Persson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.