SR > Nyheter

Tuesday, 26 January, 21:46

SR - 14 jan 21 kl. 03:02

Få länsstyrelser har kontrollerat trängselnDen nya pandemilagen som ska begränsa trängseln trädde i kraft i söndags, men 11 av 15 länsstyrelser som Ekot pratat med har ännu inte utfört kontroller. Enligt lagen har landets 21 länsstyrelser ansvar att kontrollera trängseln på bland annat köpcenter, badhus, gym och sportanläggningar. Men till exempel Stockholm och Halland gjordes besök redan i måndags..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot, Stockholm, Halland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , länsstyrelserhar , kontrollerat, trängseln
SVT - 03 sep 20 kl. 06:24

Trängseln inom kollektivtrafiken ökar – länsstyrelserna kräver nationella riktlinjer

Trots uppmaningar om att undvika kollektivtrafiken är trängseln ofta stor i rusningstrafik. Det visar en sammanställning av trafikläget under de senaste veckorna från landets 21 länsstyrelser som SVT tagit del av. Nu kräver landets länsstyrelser tydliga nationella riktlinjer för vad som ska räknas som trängsel..

SR - 03 sep 20 kl. 12:19

Fler reser kollektivt – länsstyrelser kräver riktlinjer mot trängsel

Trängseln i kollektivtrafiken har de senaste veckorna ökat i princip i alla regioner enligt en sammanställning från landets länsstyrelser. Nu kräver de tydliga nationella riktlinjer för att minska trängseln..

Sydsvenskan - 03 sep 20 kl. 08:05

Länsstyrelserna kräver riktlinjer för trängsel

Trängseln i kollektivtrafiken ökar, trots uppmaningar om att undvika att resa kollektivt under rusningstrafik. Nu vill landets 21 länsstyrelser ha tydliga nationella riktlinjer för vad som räknas som trängsel, rapporterar SVT Nyheter. Antalet resenärer.

News55 - 03 sep 20 kl. 08:05

Länsstyrelserna kräver riktlinjer för trängsel

Trängseln i kollektivtrafiken ökar, trots uppmaningar om att undvika att resa kollektivt under rusningstrafik. Nu vill landets 21 länsstyrelser ha tydliga nationella riktlinjer för vad som räknas som trängsel, rapporterar SVT Nyheter. Antalet resenärer….

SR - 03 sep 20 kl. 08:34

Länsstyrelserna kräver riktlinjer för trängsel

Trängseln i kollektivtrafiken ökar, trots uppmaningar om att undvika att resa kollektivt under rusningstrafik. Nu vill landets 21 länsstyrelser ha tydliga nationella riktlinjer för vad som räknas som trängsel, rapporterar SVT Nyheter..

Expressen - 03 sep 20 kl. 08:43

Länsstyrelserna kräver riktlinjer för trängsel

Trängseln i kollektivtrafiken ökar, trots uppmaningar om att undvika att resa kollektivt under rusningstrafik. Nu vill landets 21 länsstyrelser ha tydliga nationella riktlinjer för vad som räknas som trängsel, rapporterar SVT Nyheter..

GöteborgsPosten - 03 sep 20 kl. 08:05

Länsstyrelserna kräver riktlinjer för trängsel

Trängseln i kollektivtrafiken ökar, trots uppmaningar om att undvika att resa kollektivt under rusningstrafik. Nu vill landets 21 länsstyrelser ha tydliga nationella riktlinjer för vad som räknas som trängsel, rapporterar.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Pfizers vaccin blir dyrare per flaska

Tidigare i januari minskade Pfizer/Biontech sina leveranser tillfälligt, och förklaringen var problem i leveranser av råmaterial. Från början antog Pfizer/Biontech att deras flaska med vaccin skulle räcka till 5 doser, men senare insåg man att en flaska kan räcka till 6 doser. Nu vill företaget ta mer betalt för samma flaska.

SR - 3 timmar sedan

Estlands nya regering tillträder - Kaja Kallas är första kvinnan någonsin på posten

Estland har fått en ny regering. Premiärminister Kaja Kallas är den första kvinnan någonsin på posten. Kallas ska försöka vända den negativa utvecklingen i och med pandemin.

SR - 4 timmar sedan

Osäkerhet om svensk pendling till Finland

Vid midnatt skärper Finland gränsrestriktionerna mot Sverige och det innebär bland annat att färre svenskar väntas få arbetspendla till grannlandet. Endast så kallat nödvändig pendling ska tillåtas, och företagaren Hanna Kunnari är osäker på om hon får åka till jobbet i morgon bitti. Finland, med låg smittspridning, skärper gränsrestriktionerna för att stoppa det muterade coronaviruset..

SR - 4 timmar sedan

Våldsamma Coronaprotester i Nederländerna: ”Det är galet”

I Nederländerna har kravallpolis drabbat samman med demonstranter som protesterar mot utegångsförbudet som införts för att bromsa coronasmittan. De flesta Ekot pratar med står dock bakom de strikta restriktionerna och de är chockade över våldet. ”Det är galet”, säger Rens Mulder i Eindhoven där våldsamma protester ägde rum i helgen..

SR - 5 timmar sedan

SEB spår stark återhämtning

Sveriges BNP tros öka med närmare tre procent i år och med nästan fem procent nästa år. Även flertalet andra utvecklade ekonomier väntas få en stark tillväxt. Men det finns en risk att utvecklingen blir mer dämpad om coronavaccineringen inte blir så framgångsrik som många räknar med..

SR - 6 timmar sedan

Poeten och författaren Lars Norén är död

Dramatikern, poeten och författaren Lars Norén är död. Lars Norén var en av Sveriges mest internationellt framgångsrika dramatiker och skrev under 60 år både poesi, skönlitteratur och dramatik..

SR - 6 timmar sedan

Stopp rv 47 Grästorp - traktor och buss har krockat

Strax efter klockan 14 på tisdagseftermiddagen kom larmet om en olycka på rv 47 mellan Grästorp och Flakeberg där en buss och en traktor ska ha krockat. Vägen är avstängd i båda riktningar till kl 16:30 enligt den senaste prognosen. Texten uppdateras.

SR - 6 timmar sedan

Mer pengar för att kontrollera trängseln

Regeringen vill skjuta till 175 miljoner till länsstyrelserna och 75 miljoner till kommunerna. Länsstyrelserna ansvarar för kontroll av trängsel på bland annat köpcenter, kommunerna för kontroll av trängsel på restauranger. Hittills har inga viten delats ut till någon verksamhet enligt den nya pandemilagen..

SR - 7 timmar sedan

I Ryssland manar regimkritiker till nya protester

Aleksej Navalnyjs stab har utlyst nya protester redan på lördag, efter rekordstora protester i lördags över hela Ryssland. Svaret på de landsomfattande protesterna från regimen tyder på en allt större nervositet. I Kremltrogen tv kallas Navalnyj en politisk pedofil och en oväsentlig politiker utan förmåga att organisera någon rörelse eller något parti..

SR - 7 timmar sedan

242 nya döda med bekräftad covid-19

Ytterligare 242 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. De nytillkomna dödsfallen i myndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare. Totalt har nu 11 247 smittade avlidit i landet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.