Aftonbladet > Nyheter

Monday, 25 January, 21:40

Aftonbladet - 14 jan 21 kl. 01:34

73. Ett hot mot demokratin▸ Ola Söderholm har begått övertramp i det stingsliga samtalet om Kapitoliumattacken vilket ledde till att en lokaltidning i Göteborg kallade honom fula ord som "opinonsbildare". Liv Strömquist ger sig i gangsterrap-debatten och pratar om vilka historier som blir berättade och vilka som inte blir det..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Söderholm, Kapitoliumattacken, Göteborg, Strömquist

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 73 Ett hotmot , demokratin
Kristianstadsbladet - 29 mar 14 kl. 07:30

Flera politiker har utsatts för hot

Arkivfoto: Tommy Svensson
Har det politiska klimatet hårdnat i Bromölla? Flera av politikerna i Bromölla vittnar om att de utsatts av allt från trakasserier till mordhot. Ett hot mot demokratin anser några politiker.

SmålandsPosten - 07 nov 13 kl. 00:30

Ett hot mot demokratin

På tisdagseftermiddagen offentliggjorde polisen i västra Götaland att SD-anhängare i regionen utsatts för bombdåd. Bara några timmar senare utsattes Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson för en så kallad tårtning i Södermalm i Stockholm. Det är naturligtvis stor skillnad på ett våld som står i begrepp att skada eller döda - och att slänga en gräddbakelse i ansiktet på någon.

BT - 08 nov 13 kl. 00:30

Demokratin tål inte allt

En tårta som kastas mot en partiledare är illa nog. Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har lika stor rätt som övriga partiers främsta att kunna röra sig, tala fritt och möta sina väljare. Men med lite perspektiv på den senaste tiden många hot och överfall på politiker är det uppenbart att det är på gräsrotsnivå som våldet i högre grad riskerar att få för demokratin ödesdigra konsekvenser.

SVT Debatt - 28 jul 13 kl. 16:43

Islamofobisk humor gynnar inte demokratin, Gardell

SKÄMT SOM SÅRAR Jonas Gardell använder ofta humor för att granska makten och dra ner byxorna på fåniga fördomar. Men det betyder inte att humor i alla lägen gynnar demokratin. Gardells twitterskämt om att muslimska kvinnor ser ut som ?

BT - 03 jun 14 kl. 08:08

Protester som vidgade demokratin

Jag tror inte längre att romanen är ett möjligt uttrycksmedel, förklarade Sven Delblanc 1967. Han tog avstånd från skönlitteraturen och pläderade för en litteratur efter Jan Myrdals förebild. Den skulle tala sant och öppet om både det privata och det politiska och framför allt om förbindelsen mellan de två.

Barometern - 07 nov 13 kl. 07:49

Demokratin attackeras

På tisdagseftermiddagen offentliggjorde polisen i västra Götaland att SD-anhängare i regionen utsatts för bombdåd. Allvaret markerades med att attentaten uppgraderas till en ”särskild händelse”. Bara några timmar senare utsattes Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson för en så kallad tårtning på (in)toleranta Södermalm i Stockholm.

Barometern - 07 nov 13 kl. 07:49

Demokratin attackeras

På tisdagseftermiddagen offentliggjorde polisen i västra Götaland att SD-anhängare i regionen utsatts för bombdåd. Allvaret markerades med att attentaten uppgraderas till en ”särskild händelse”. Bara några timmar senare utsattes Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson för en så kallad tårtning på (in)toleranta Södermalm i Stockholm.

YA - 19 dec 13 kl. 04:00

Försvara demokratin

Foto: Stig-Åke Jönsson / TT
Våld och hot mot folkvalda måste motarbetas med alla lagliga och fredliga medel.
Klockan 17 på tisdagen exploderade en sprängladdning som kastats in i brevinkastet på SD-politikern Anders Dahlbergs bostad i Arlöv. Dahlberg var hemma tillsammans med fru och barn.

BT - 07 maj 14 kl. 08:16

Många medier utsatta för hot

Två av fem medieföretag har utsatts för hot sedan förra årsskiftet, visar en ny mätning. - Det leder till självcensur, säger Utgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter som anser att demokratin hotas.Två av fem medieföretag har utsatts för hot sedan den 1 januari 2013 enligt en TNS Sifo-undersökning.

Skånskan - 11 feb 16 kl. 17:30

”Manipulationen ett hot mot demokratin”

Skurup Oppositionsledaren Johan Bolinder (M) anklagar kommunalrådet Pierre Esbjörnsson (S) för att ha ändrat i protokoll i efterhand. Nu har han gjort en anmälan till förvaltningsrätten.
– Det hotar demokratins grundvalar, säger han om bakgrunden.

YLE - 21 jun 17 kl. 10:14

Nordisk rapport: Näthat så allvarligt att det hotar demokratin

Näthat har blivit en del av människors vardag och det är så omfattande att det hotar demokratin. Så lyder sammanfattningen av en färsk Nordisk rapport om näthat, som tagits fram på initiativ av Nordiska ministerrådet. Näthat och hot på nätet är så allvarligt att det hotar att tysta röster i det offentliga rummet, skriver Nordisk information för kunskap om kön NIKK i sin rapport.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.