SR > Nyheter

Sunday, 17 January, 09:33

SR - 14 jan 21 kl. 01:08

Oklart om förlängning av alkoholförbudAlkoholstoppet på dom svenska krogarna från klockan 20 ska enligt tidigare beslut upphöra på fredag, men ännu finns det inget nytt besked från regeringen om det kommer förlängas eller inte, det rapporterar Aftonbladet. Samtidigt har en del krogar börjat annonsera om att man kan boka bord efter klockan åtta i helgen. Socialminister Lena Hallengren säger till tidningen att regeringen inte kan ge besked så långt i förväg, det beror på hur situationen ser ut..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Aftonbladet, Lena Hallengren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oklartom , förlängningav , alkoholförbud
Supermiljöbloggen - 26 apr 16 kl. 22:04

Supermiljöpodden #10 – Koldioxidinfångning (CCS)

I veckan skrevs Parisavtalet under med målsättningen att hålla den globala temperaturökningen (väl) under 2 grader. Att vi står inför stora utmaningar är alla överens om, men hur dessa ska lösas är ännu oklart. Supermiljöpodden diskuterar den omstridda tekniken att fånga in koldoxid från atmosfären.

BT - 05 jul 12 kl. 08:22

"Aldrig kontrollerade av polis"

Trots förbud mot alkoholförtäring på allmän plats, kontrolleras få av polisen. Och vilka platser det gäller är svårt att veta, enligt det picknicksällskap BT frågade vid Almenäsbadet. ?

YLE - 06 maj 15 kl. 04:30

Hambo: "En bra start räcker ingenstans"

Namnet på allas läppar så här långt in på fotbollsligasäsongen är Vahid Hambo. Den 20-årige FC Interanfallaren toppar skytteligan och har redan nämnts som Finlands motsvarighet till Sveriges världsstjärna Zlatan Ibrahimovic. Dessutom verkar nästan varje steg Vahid Hambo tar skapa rubriker.

YLE - 06 maj 15 kl. 04:30

Hambo är månadens ligaspelare

Namnet på allas läppar så här långt in på fotbollsligasäsongen är Vahid Hambo. Den 20-årige FC Interanfallaren toppar skytteligan och har redan nämnts som Finlands motsvarighet till Sveriges världsstjärna Zlatan Ibrahimovic. Dessutom verkar nästan varje steg Vahid Hambo tar skapa rubriker.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Kvinnojourer kritiska till coronabidrag

Kvinnojoursorganisationen Roks anser att coronabidragen är felriktade och ska förbrukas på för kort tid. “Vi upplever ett monumentalt ointresse för våra verksamheter”, säger ordföranden Jenny Westerstrand. Finansminister Magdalena Andersson har viss förståelse för kritiken..

SR - 1 timme sedan

usa

Stödet för Donald Trumps insats i Vita huset har rasat sedan hans sympatisörer stormat kongressen. Knappt var fjärde väljare anser nu att Donald Trump gör ett tillräckligt bra jobb på sin post, enligt den senaste sammanvägningar av nationella mätningar som gjorts av två ansedda opinionssajter. Som en jämförelse hade de fem senaste presidenterna före Trump åtminstone hälften av befolkningens godkännande i motsvarande mätningar när de tog farväl av Vita huset..

SR - 2 timmar sedan

Spionanklagade Huawei vanligt i kommunalt bredband

De kinesiska bolag som portats från det svenska 5G-nätet förekommer ofta i bredbandsnäten. Utrustning från kinesiska Huawei eller ZTE ligger till grund för nästan en fjärdedel av alla bredbandsuppkopplingar som täcks av Svenska stadsnätsföreningen, enligt en ny kartläggning. Post- och telestyrelsen vill inte säga till Ekot huruvida även de fasta näten kommer att täckas av 5G-förbudet..

SR - 5 timmar sedan

Vaccinskepsis på nätet: “Helt grundlösa påståenden”

Tusentals kommentarer och inlägg i svenska Facebookgrupper om covid-19 handlar de senaste veckorna om vaccineringen, visar Ekots genomgång. I vissa fall är det rena lögner som sprids, säger Matti Sällberg, professor på Karolinska institutet och expert på vaccin. Han säger att det finns stora risker med att felaktiga påståenden sprids, men tror att ju fler som vaccineras kommer det uppfattas som säkrare..

SR - 6 timmar sedan

Ryskspråkiga områden hårt drabbade av Covid-19

I Estland har coronaviruset slagit hårt mot de områden där många ur den ryska minoriteten bor. Trots tillgång på ryskspråkig information och riktade kampanjer sticker de områdena ut i coronastatistiken. "30 procent av befolkningen är ryssar, de bor i tätbefolkade områden, jobbar på fabrik, eller har jobb som inte kan göras på distans", säger ryskspråkige Eduard Odinets från det socialdemokratiska partiet..

SR - 12 timmar sedan

Man skjuten efter skottlossning i Märsta

En skottlossning har ägt rum i Märsta norr om Stockholm. Enligt polisen har en person blivit träffad i samband med skottlossningen och har livshotande skador. Ett stort antal polispatruller är på plats och söker nu efter en eller flera gärningsmän.

SR - 10 timmar sedan

Mordet i Märsta "Sköt in bland kroggästerna"

På lördagskvällen krossades drömmen att den nyöppnade krogen skulle bli något bra och nytt i området, när skott avlossades utifrån och in genom restaurangens fönster. En man sköts till döds på samma plats där flera gäster satt och åt. Ekot har pratat med en man med kopplingar till restaurangen "Folk kommer inte våga röra sig i centrum.

SR - 16 timmar sedan

Rådet till äldre med hemtjänst: Vänta med vaccinering

De nu godkända vaccinerna mot covid-19 är känsliga att transportera och flera regioner vill inte ge vaccinsprutan i hemmen. Sveriges kommuner och regioners råd till äldre med hemtjänst, som inte kan ta sig till vårdinrättning, är att vänta med vaccinering tills Astra Zenecas vaccinkandidat blir godkänt av EU. Ett sådant godkännande väntas i slutet av januari eller i början av februari..

SR - 17 timmar sedan

Borgerliga rädda att PPM-fonderna blir för få

Pensionsgruppen diskuterar nu hur premiepensionssystemet ska ändras och borgerliga företrädare är rädda att det ska bli för få fonder. “Jag vill poängtera att en stor valfrihet är väldigt, väldigt viktig”, säger Centerpartiets Solveig Zander. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi betonar att systemet måste vara säkert men att det också behöver finnas valfrihet..

SR - 17 timmar sedan

FHM: Blir ingen förtur för yrkesgrupper

Kraven på förtur av vaccin till olika yrkesgrupper avvisas av folkhälsomyndighetens chef Johan Carlson. Den röriga vaccineringen mot svininfluensa avskräcker, uppger han. “Det är viktigt att först vaccinera människor som är riskutsatta – sen vaccinera så snabbt som möjligt i befolkningen”, säger Carlson i Ekots lördagsintervju..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.