Världen Idag > Nyheter

Friday, 22 January, 17:01

Världen Idag - 14 jan 21 kl. 00:00

Vi skulle ha fokuserat mer på gudstjänsten i vardagen.I mina två senaste ledarkrönikor har jag delat lärdomar som jag tycker att jag har gjort under pandemin. I en sådan här situation bör vi, åtminstone som ledare, ta tid att reflektera över hur vi har byggt församling och om det finns saker som vi skulle ha gjort annorlunda, med pandemin som facit i hand. I Predikaren 10:10 används ett uttryck som översätts på lite olika sätt. I 1917 års bibelöversättning används uttrycket ”vishet är att göra allt på bästa sätt”. Jag gillar den formuleringen.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Predikaren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi skulle ha fokuserat, mer, gudstjänsteni , vardagen
YLE - 02 apr 17 kl. 14:03

"Gudstjänsten inte bara prästens show"

Kyrkan satsar på ökad gemenskap i och kring gudstjänsten. I Sundom kapellförsamling i Vasa ställer man till med drop-in-frukost före högmässan. Gemenskap och delaktighet är två av nyckelorden när det gäller utveckling av gudstjänsten - ett arbete som pågår inom den evangelisk-lutherska kyrkan som bäst.

News55 - 29 nov 16 kl. 12:40

Hemtjänsten körde iväg med Anne-Marie, 90, mitt under gudstjänsten

Maria Persson såg fram emot att hennes mamma skulle komma och lyssna på henne när hon uppträdde med kören i kyrkan i Nykroppa.  – Min mamma har haft en stroke, sitter i rullstol och jag beställde färdtjänst från serviceboendet till kyrkan, säger Maria till Aftonbladet. – Adventskonserten började klockan fyra, och jag beställde att mamma skulle åka tillbaka klockan fem.

Alingsås tidning - 09 jun 12 kl. 09:52

Sista gudstjänsten i Metodistkyrkan 

ALINGSÅS:   På söndag hålls den sista gudstjänsten i vad många menar är Alingsås vackraste byggnad. ?Det ska inte bli roligt att avsluta men jag ser ändå fram emot gudstjänsten, säger pastor Andreas Kjernald..

Alliansfritt Sverige - 22 sep 12 kl. 19:57

KD-riksdagsman: Att inte medverka i gudstjänsten för tankarna till Sovjet

DUMT. Riksdagsledamoten Roland Utbult (KD) är en herre man inte blir riktigt klok på. Nu senast hans märkliga debattartikel:
Gudstjänsten vid riksdagsöpppningen är en traditionell högtid som absolut inte kräver kristen bekännelse.

BT - 13 jan 13 kl. 13:05

Sista gudstjänsten i Vänga Kyrka - lokalen köpt av Jill Johnson

I dag hölls den allra sista gudstjänsten i Vänga kyrka. Ny ägare av huset blir countrysångerskan Jill Johnson. Efter mycket diskuterande har missionshuset i Vänga sålts, och inför ett fullsatt kyrkorum har nu den sista gudstjänsten ägt rum under Perarne Lindbergs ledning.

BT - 13 jan 13 kl. 13:05

Sista gudstjänsten i Vänga missionshus - lokalen köpt av Jill Johnson

I dag hölls den allra sista gudstjänsten i Vänga missionshus. Ny ägare av huset blir countrysångerskan Jill Johnson. Efter mycket diskuterande har missionshuset i Vänga sålts, och inför ett fullsatt kyrkorum har nu den sista gudstjänsten ägt rum under Perarne Lindbergs ledning.

GT - 17 jul 13 kl. 14:54

Fräcke biltjuven slog till under gudstjänsten

TROLLHÄTTAN. Den fräcke biltjuven slog till under gudstjänsten annandag jul. Stal organistens rock med bil- och bostadsnycklar.

Corren - 12 maj 14 kl. 19:50

Pingstkyrkan såld – sista gudstjänsten hålls i höst

Pingstkyrkan på Kungsgatan har sålts. Sista söndagen i september inleds den sista gudstjänsten i lokalen – därefter bärs korset iväg till Cupolen där gudstjänsten avslutas..

Nya Wermlands Tidningen - 21 jan 13 kl. 11:32

Sista gudstjänsten i metodistkapellet

1870 bildades den första metodistförsamlingen i Värmland och det var i Åtorp. 1915 byggdes metodistkapellet i Åtorp och i söndags hölls den sista gudstjänsten där. ?

Länstidningen i Jämtland - 16 nov 17 kl. 06:48

Ingen kom till gudstjänsten - Prästen: "Ska vi lägga ned verksamheten?"

Inte en enda besökare dök upp på den senaste gudstjänsten i Hackås kyrka. Det fick prästen Malena Lundefalk att reagera offentligt. På Facebook ställde hon frågan: Ska vi lägga ner gudstjänstverksamheten i byn?.

Expressen - 28 nov 16 kl. 22:09

Anne-Marie fördes ut under gudstjänsten

Rullstolsburna Anne-Marie Andersson, 90, blev hämtad av färdtjänsten innan gudstjänsten var slut. Hennes dotter stod i kyrkokören då hon såg sin mamma försvinna. – Jag tänkte "Vad är det här för idiot", sägerd dottern Maria Persson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.