Världen Idag > Nyheter

Thursday, 28 January, 16:32

Världen Idag - 14 jan 21 kl. 00:00

Inget kommer att hända om inte vi är törstiga.Joh 2:1–11 Evangelietexten den här helgen är från bröllopet i Kana. Jesus, helt utan åthävor och till synes lite motvilligt, visar med all tydlighet hur fullständigt i kontroll han är över skapelsen och naturlagarna, när han låter vatten förvandlas till vin. Jesus är så mycket mer och större än någon av oss förstår. Den dagen närmar sig då alla ska erkänna honom som den han är. Han är livets källa.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Evangelietexten, Kana, Gud, Marias, Jesus, Jesu

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingetkommer att , händaom inte vi är , törstiga
Cornucopia - 13 sep 20 kl. 11:42

Långläsning: "Spioner maskerade till turister" - som man känner sig själv - sovjetisk propaganda och kontraspionage

"För vårt sovjetiska moderland!"Nedan har en läsare ("skribenten") gjort ett referat och delvis översättning av den gamla sovjetiska propagandaskriften och kontraspionagehandboken "Spioner maskerade till turister" från 1963. En mycket intressant historia, tillika aktuell på många sätt än idag.

HBL - 22 sep 13 kl. 07:30

Nu talar Bror ?Bunta? Wahlroos sekreterare ut

Hon tog hand om kanslichefens smutstvätt, överraskade honom i de delikataste situationer, såg supandet och mobbandet och kände till gubbarnas kvinnoaffärer. Men hon minns sin chef Bror Wahlroos med värme och respekt.? Jag skulle inte berätta allt det jag nu tänker göra om jag inte var alldeles säker på att ?

News55 - 10 mar 16 kl. 10:23

Agnes Wolds tio budord för den kritiskt tänkande människan

Årets kvinna, professor Agnes Wold har i Expressen satt ihop sina egna tio budord på temat forskning, fakta och feminism om allt från att strunta i dyra hudkrämer till att inte vara rädd för att dricka vin när man ammar. 1. Du skall inga andra gudar hava vid sidan av – delad föräldraledighet ”Det är enkel matematik, 50/50.

Sydsvenskan - 04 okt 14 kl. 05:30

Smärtsam träffsäkerhet i Anita Desais I säkert förvar

Han har det inte lätt, Deven Sharma, huvudpersonen i Anita Desais alltför okända moderna klassiker ”I säkert förvar” från 1984 som Bakhåll nu ger ut i nyöversättning. Inte nog med att han måste försörja sig (och sin familj) som lärare i hindi – ett uppenbart nederlag för en misslyckad poet och försvarare av det indiska minoritetsspråket urdus litterära överlägsenhet. När möjligheten infinner sig att släppa in poesin i sitt liv igen och samtidigt göra något värdefullt för sitt utrotningshotade favoritspråk, finner han sig dessutom snart barskrapad, desillusionerad och nära att mista allt han tidigare tagit för givet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.