Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 27 January, 05:02

Världen Idag - 14 jan 21 kl. 00:00

Joggande judinna mördad – ett offer för tystnadskulturDen 20 december 2020 är israeliska sexbarnsmamman Esther Horgan ute på sin vanliga joggingrunda. Det är mitt på dagen. Där, på joggingrundan, mitt på dagen, stöter hon på palestinske Muhammad Cabha. Muhammad är också ute på en runda, men inte för att jogga. Han är ute på en runda för att döda en jude.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Esther Horgan, Muhammad Cabha, Israel

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Joggande, judinna, mördadett , offerför , tystnadskultur
DN - 26 mar 18 kl. 21:03

85-årig judinna mördad i Paris – polisen utreder antisemitiskt motiv

En 85 år gammal judinna har påträffats knivhuggen till döds i en delvis utbränd lägenhet i Paris. På måndagen inledde fransk polis en förundersökning angående misstänkt mord av antisemitisk karaktär. Två personer har gripits.

Dagen - 27 mar 18 kl. 13:10

85-årig judinna mördad i Paris i misstänkt hatbrott som väcker avsky

President Macron och inrikesminister Gérard Collomb fördömer mordet som skakar Frankrike..

Dagen - 27 mar 18 kl. 13:10

85-årig judinna mördad i Paris i misstänkt hatbrott som väcker avsky

President Macron och inrikesminister Gérard Collomb fördömer mordet som skakar Frankrike..

DN - 28 mar 18 kl. 17:50

Marsch för mördad judinna skapar spänningar

Mireille Knoll, 85, hittades mördad i Paris i fredags. Ikväll klockan 18.30 arrangeras en marsch mot antisemitismen för att hedra hennes minne.

GT - 23 okt 15 kl. 14:39

Hon kunde ha blivit mördarens offer

Polisen misstänker att Nerijus Bilevicius, 35, försökte locka in en joggande kvinna i en bil – dagen innan Lisa Holm mördades. Men kvinnan anande oråd och sprang från platsen. Hon har, med stor sannolikhet, pekar ut Nerijus Bilevicius som mannen som tilltalade henne på "knagglig engelska"..

Skånskan - 22 okt 16 kl. 20:10

Bokens dag med historia och nutid

Bokens Dag Bokens dag 2016
Medverkande: Nina Björk, Elisabeth Åsbrink, Cilla och Rolf Börjlind, Carin Hjulström och Björn RanelidDet är återigen dags för bokens dag, det årligen återkommande litterära eventet i Hässleholms kulturhus. Dagens innehåll skulle kunna sammanfattas både som historia/ nutid och fack/skönlitteratur.
Vi börjar med facklitteraturen – och den historiska.

News55 - 29 okt 15 kl. 15:03

35-åringens hustru: ”Jag vägrar att vittna”

SKARABORG. Lisa Holms pappa berättade bland annat detaljerat om kvällen då Lisa Holm, 17, aldrig kom hem från det café i Blomberg där hon sommarjobbade. Han fortsatte att berätta hur han kontaktade polisen och sökandet efter dottern, samt dagen som hon hittades mördad.

Sydsvenskan - 06 mar 16 kl. 04:00

Spåren leder in i vår tid

Jag besöker med jämna mellanrum den judiska begravningsplatsen invid S:t Pauli kyrkogård i Malmö. Det är en oas mitt i staden, men också en plats som gör mig påmind om historiens värsta brott. Oftast stannar jag framför en rad oansenliga gravstenar.

Skånskan - 18 mar 16 kl. 10:00

Flykten över Öresund fokus i Mattssons nya

Kultur och Nöje Läsarna känner honom som författare av deckare från 40-talets Malmö. Nu byter Set Mattsson genre. Nya Så länge min bror andas är en historisk thriller som tar sin start i Köpenhamn augusti 1943.

SVT - 09 maj 12 kl. 19:51

Två häktade för knivöverfall

De bägge 17-åringar som igår attackerade och knivskar en joggande kvinna i Duved är nu anhållna misstänkta för grov misshandel. Kvinnans upplevelse är att gärningsmännen verkade ha väntat på lämpligt offer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.