SR > Nyheter

Monday, 25 January, 18:37

SR - 13 jan 21 kl. 22:23

Just nu: Röstningen klar – Trump ställs inför riksrätt igenDet amerikanska representanthuset har precis avslutat sin omröstning om att ställa president Donald Trump inför riksrätt. Resultatet visar att det finns majoritet som vill ställa presidenten inför riksrätt. Det stod klart efter att 218 av representanthusets ledamöter röstat för ett riksrättsåtal. Minst tio republikaner i kammaren har röstat ja till riksrätt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Donald Trump

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Justnu , Röstningen, klar, Trump, ställsinför , riksrätt, igen
Dagens PS - 07 apr 17 kl. 14:08

JUST NU: Domen klar mot Saabtoppar

Sju personer har stått åtalade för ekonomiska brott i Saab Automobile före konkursen 2011. För fem av dessa yrkade åklagarna på Ekobrottsmyndigheten på fängelse. Men Vänersborgs tingsrätt frikänner samtliga åtalade på alla punkter, framgår det i domen som kom klockan 14, det vill säga alldeles nyss.

Ekonomistas - 22 feb 16 kl. 16:34

Prognosmarknaden just nu: Clinton mot Trump eller Rubio

Även om opinionsundersökningarna i USA just nu (februari 20196) visar nästan dött lopp mellan Hilary Clinton och Bernie Sanders medan Donald Trump leder skyhögt, ges en helt annan bild av den politiska prognosmarknaden där folk köper och säljer värdepapper som endast ger betalning ifall en viss kandidat vinner sitt partis presidentvalsnominering. De senaste priserna på dessa marknader visar att Clintons segerchans står i över 80 procent medan Trump leder knappt över Mark Rubio. Och dessa marknader brukar i slutändan få rätt.

Nyheter 24 - 06 jul 12 kl. 16:55

Just nu: Isaksson klar för turkisk nykomling


Nu är det bekräftat - Andreas Isaksson är klar för Kasimpasa i den turkiska ligan. ISTANBUL. I onsdags skrev Nyheter24 att landslagsmålvakten att Andreas Isaksson var överens med Kasimpasa.

Expressen - 04 jun 19 kl. 13:38

JUST NU: Är klar för Real Madrid

Sommarens första stora övergång är klar. Luka Jovic, Bundesligas stora succéanfallare, är klar för Real Madrid. .

VA - 19 jun 17 kl. 08:58

Vi fick just veta hur mycket Trump egentligen tjänar som president

Nu vet vi hur mycket Trump tjänar på att vara president. .

DN - 25 sep 19 kl. 16:06

Just nu: Samtalet mellan Trump och Zelenskyj har offentliggjorts

Ett samtal mellan USA:s president Donald Trump och den ukrainska presidenten Volodymyr Zelenskyj har orsakat stor….

Eurosport - 13 nov 11 kl. 16:09

Ishockey - Just nu: Bremberg klar för Timrå

Fredrik Bremberg floppade hos HV71 och fick sparken i september. Nu är han klar för jättejumbon Timrå..

Eurosport - 02 feb 12 kl. 13:17

Längdåkning - Moscow - Just nu: Ingemarsdotter klar för semi

Ida Ingemarsdotters form håller i sig. Den svenska längdskidåkaren, som vann sin första individuella världscuptävling i Milano i mitten av januari, är klar för semifinal i fristilssprinten i Moskva..

Nyheter 24 - 10 maj 12 kl. 14:38

Just nu: Hörnqvist klar för VM


Patric Hörnqvist är klar för VM. Det berättade Per Mårts under dagens svenska träning. STOCKHOLM.

Aftonbladet - 13 dec 12 kl. 16:33

JUST NU: Skandalspelare klar för Örebro

Tvingades bort från Almtuna efter domarattacken ? klar för ny klubb.

Eurosport - 09 jul 13 kl. 17:18

Fotboll - Just nu: Mellberg klar för nordisk storklubb

Olof Mellberg fortsätter sin karriär i Danmark. Backen är klar för storklubben FC Köpenhamn. Den förre Villarreal-spelaren har skrivit på för två år.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Linde om Ryssland: oroväckande utveckling

EU:s utrikesministrar fördömer gripandet av den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj och demonstranter i helgen. Men det blev inga beslut om nya sanktioner mot landet vilket några EU-länder eftrerfrågat. "De verktygen finns kvar", säger utrikesminister Ann Linde som träffar landets utrikesminister nästa vecka..

SR - 1 timme sedan

USA är tillbaka på den internationella klimatscenen

"En 3,7 till 4,5 grader varmare värld, kommer att bli en värld som är omöjlig att leva i för många människor i världens fattigaste och mest sårbara länder.", det var USA:s nya klimatsändebud John Kerrys budskap på det digitala mötet Climate Adaptation Summit. Hundratals talare från hela världen samlas under två dagar för att fokusera på klimatanpassning.

SR - 1 timme sedan

Fågelinfluensa hos landets största äggproducent - alla höns avlivas

Fågelinfluensan tvingar Sveriges största äggproducent CA Cedergren i småländska Mönsterås att avliva sina 1,3 miljoner höns. Jordbruksverket är på plats tillsammans med hemvärnet och frivilliga, som hjälper till att forsla bort de avlivade hönsen. Enligt Svenska ägg lär det här inte påverka tillgången på ägg i butik, men däremot kan det bli svårare att få tag på färdigmat och halvfabrikat med svenska ägg..

SR - 1 timme sedan

Polisen vädjar om hjälp efter hundratals vandaliserade träd

200 träd har vandaliserats i Malmö den senaste tiden och det här skapar stor frustration hos Malmöborna. Stora polisresurser har satts in för att ringa in gärningspersonen, bland annat har Gärningsmannaprofilgruppen hos Nationella operativa avdelningen, Noa kontaktats. Men det räcker ändå inte utan nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp..

SR - 1 timme sedan

Flera tvingades vända när Sverige stängde gränsen mot Norge

För första gången sedan andra världskriget har nu Sverige stängt gränsen mot Norge och infört ett inreseförbud, med vissa undantag, vilket det har lett till flera olika konsekvenser. Gränspolisen vid Svinesund har under dagen avvisat flera stycken som bland annat velat åka in till Sverige för att handla. Jan-Erik Eylertsen, som jobbar i en butik vid gränsen, säger att detta är ytterligare ett slag mot butiken och att nu "Kommer det väl inte en käft"..

SR - 1 timme sedan

Åklagaren vill se dagsböter för Estonia-dyk

Idag hölls rättegången i Göteborgs tingsrätt mot två svenskar som enligt åklagaren ska ha gjort sig skyldiga till kränkt gravfrid under dykningar vid Estonia-vraket 2019. Åklagare och advokater är överens om att svenskarna har dykt vid Estonia, men frågan är hur lagen om kränkt gravfrid ska tillämpas. En speciallag skyddar dykningar vid vraket, som ligger på intrnationellt vatten, men fartyget som filmteamet befann sig på när dykningarna genomfördes var tyskflaggat, och Tyskland hade inte skrivit under gravfridslagen..

SR - 1 timme sedan

EU avråder från resor till högriskländer – däribland Sverige

EU-kommissionen avrådde idag från icke nödvändiga resor till och från EU-länder med extra hög smittspridning, däribland Sverige. Kommissionen föreslog idag att länder med 500 eller fler nya coronafall per 100 000 invånare ska klassas som högriskländer på de riskkartor som den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC publicerar varje vecka. I dagsläget är tio EU-länder klassade som högriskländer, bland dem Sverige, Spanien, Portugal Irland , Nederländerna och de tre baltiska staterna..

SR - 1 timme sedan

Debutanternas kväll under Guldbaggen

I kväll arrangeras den 55 upplagan av Guldbaggegalan och det är många debutanter som är nominerade. Bland annat Nathan Grossman som gjort filmen ”Greta” och Henrik Schyffert som regisserat ”Spring Uje Spring” är nominerade till årets film. Pandemin har gjort att många filmer varit tillgängliga för att strömmas på internet och ”Se upp för Jönssonligan” fick inte någon biopremiär alls..

SR - 2 timmar sedan

Moderna: Vaccin fungerar mot virusmutationer

Vaccintillverkaren Moderna säger att företagets vaccin mot covid-19 är effektivt också mot de virusmutationer som först upptäcktes i Storbritannien och Sydafrika. Laboratorietester visar att vaccinet leder till ungefär samma nivå av antikroppar mot den brittiska virusvarianten som mot tidigare varianter. Antikroppsnivån gällande den sydafrikanska vanten var lägre - men ändå över de som förväntas vara skyddande enligt företaet , rapporterar nyhetsbyrån AFP..

SR - 2 timmar sedan

Myndigheters stödinsatser gynnar män

På kort sikt har de offentliga stöden en utjämnande effekt men på lång sikt bidrar de till att mäns inkomster är högre än kvinnors, enligt Kommissionen för jämställda livsinkomster som regeringen har tillsatt. Kvinnor får mer pengar av staten som kompenserar för inkomstbortfall, till exempel för sjukdom och föräldraledighet. Män får i högre grad stöd som gynnar dem långsiktigt, som stöd för att komma närmare arbetsmarknaden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.