SVT > Utrikes

Friday, 15 January, 21:57

SVT - Igår: 22:24

USA-experten om riksrätten mot Trump: ”Många republikaner är oerhört upprörda”Donald Trump ställs inför riksrätt en andra gång. Riksrätten avgörs i senaten. Men att han fälls där är inte troligt, enligt Ginna Lindberg, USA-kommentator på Sveriges Radio..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Trump, Ginna Lindberg, Sveriges Radio

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-expertenom , riksrättenmot , TrumpMånga , republikanerär , oerhört, upprörda
SVT - 11 aug 20 kl. 09:47

USA-experten: Så attackerar Trump och Biden varandra

Presidentvalet i USA närmar sig och både Donald Trump och Joe Biden har släppt reklamfilmer. Ginna Lindberg, USA-kommentator på Sveriges radio, har tittat närmare på hur de attackerar varandra..

SVT - 06 feb 20 kl. 12:40

USA-kännaren om Trumps friande i riksrätten: ”Kommer att bli ett starkt vapen”

Senaten har nu friat USA:s president Donald Trump från båda åtalspunkterna i riksrättsprocessen. USA-kännaren Jakob Stenberg tror inte att riksrätten har skadat Trump avsevärt. – För Trump så tror jag att det här kommer bli ett starkt vapen i valet i november, säger han i Morgonstudion..

Expressen - 21 jan 20 kl. 16:35

Nu drar riksrätten mot Donald Trump i gång

Under tisdagen inleds rättegången mot president Donald Trump som är ställd inför riksrätt.Republikanernas majoritetsledare i USA:s senat, Mitch McConnell, har gett ett förslag om vilka principer som ska gälla för riksrätten mot presidenten.McConnell föreslår bland annat en tajt tidsram för att processen ska bli så snabb som möjligt, skriver Bloomberg.

DI - 23 jan 20 kl. 19:07

Anförande i riksrätten mot Donald Trump

USA är tudelat i sin syn på riksrätten mot president Donald Trump, men en majoritet vill att senaten — som nu agerar….

SVT - 03 feb 20 kl. 02:48

Bernie Sanders frustration – riksrätten stoppar kampanjandet

Riksrättsåtalet mot USA:s president Donald Trump har skapat problem för de presidentkandidater som också är senatorer, visar en ny dokumentärserie. Samtidigt som senatorerna har suttit fast i riksrättsförhör i Washington DC, har viktigt kampanjarbete bedrivits i Iowa. – Det innebär mycket svårigheter, säger Bernie Sanders i “Vem kan utmana Trump?

YLE - 06 feb 20 kl. 05:55

Morgonkollen: Donald Trump är friad i riksrätten, Sannfinländarna kvar i täten i den senaste partimätningen

USA:s president Donald Trump har frikänts på båda åtalspunkterna i riksrätten. YLE:s senaste partimätning visar att Sannfinländarna fortfarande är Finlands populäraste parti..

SR - 19 dec 19 kl. 12:51

Riksrätten mot Trump väcker starka reaktioner

I natt blev det klart att USA:s president Donald Trump kommer att ställas inför riksrätt, efter omröstningen i representanthuset. Ekots utrikeschef Ginna Lindberg följer dramat och berättar om reaktionerna..

UNT - 06 feb 20 kl. 17:16

Trump: Riksrätten en fruktansvärd prövning

Det var en "fruktansvärd prövning", säger USA:s president Donald Trump i sitt första uttalande efter att han frikänts i den historiska riksrättsprocessen på onsdagskvällen..

Expressen - 22 aug 17 kl. 09:29

USA-experten: Trump i behov av lyckad insats

Donald Trump förklarade i natt att trupperna från USA stannar kvar i Afghanistan.Men hur målet att utplåna IS och talibanerna ska uppnås gavs inga svar på.– USA är i behov av en lyckad insats, säger USA-experten och Expressenkrönikören Frida Stranne..

DI - 07 nov 16 kl. 04:50

USA-experten: Därför gillar de Trump

Om man vill förstå Donald Trump måste man förstå amerikansk populärkultur. Amerikaner älskar vinnare. Och de gillar politiker som är framgångsrika företagare och som har har egna pengar, eftersom det är ett tecken på att de inte är korrumperade, skriver USA-experten Janerik Larsson..

SVT - 13 mar 18 kl. 17:10

USA-experten om avskedandet av Tillerson: ”Kommer inte som en överraskning”

Donald Trump och Rex Tillersons relation har gnisslat och skavt – och nu kommer beskedet: Tump avskedar USA:s utrikesminister. – Det här är Trumps sätt att agera. Det är hårdfört och okonventionellt – och det ingår i ett mönster, säger USA-experten Erik Åsard..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.