SVT > Utrikes

Tuesday, 26 January, 07:56

SVT - 13 jan 21 kl. 21:48

Åsberg: ”Donald Trump kommer bli den första president som ställs inför riksrätt två gånger”Alldeles strax inleds omröstningen om ett nytt riksrättsåtal mot president Donald Trump i det amerikanska representanthuset. Demokraterna har majoritet i kammaren så allt talar för att han kommer åtalas. – Den traditionella delen av republikanerna och demokraterna har en sak gemensam: Man vill försöka hindra Trump att ställa upp i valet 2024, säger SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trump, Donald Trump, SVT, USA, Stefan Åsberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åsberg, Donald, Trumpkommer bli den första , presidentsom , ställs inför riksrätt två gånger
YLE - 19 sep 17 kl. 08:12

Bengt Östling: I dag blir Donald Trump världsledare

Nu blir Donald Trump världsledare, skriver USA-korrespondent Bengt Östling i och med att Trump har hållit sitt första tal vid FN:s generalförsamling. President Donald Trump är kritisk. - Förenta nationernas budget har ökat med 140 procent.

SVT - 18 maj 20 kl. 09:14

USA:s president Donald Trump kallar Obama för inkompetent

USA:s president Donald Trump har svarat med flera ilskna tweets på att företrädaren, Barack Obama, indirekt kritiserat det amerikanska ledarskapet under coronakrisen. – Det här är Obamas första tunga politiska utspel sedan han lämnade Vita huset. Vanligtvis kritiserar inte en president som lämnat Vita huset sin efterträdare, säger SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg..

Skånskan - 12 nov 16 kl. 17:31

Donald Trump knockade medierna

ERWP.fif(0)Hillary Clinton blir nästa amerikanska president, trodde jag i tisdags. Det gjorde jag trots att jag kunnat se, inte minst genom att djupdyka i amerikanska internetkällor, att det var en ytterst endimensionell bild av valrörelsen som speglades i svenska massmedier som mest ägnade sig åt okritiskt svassande för Hillary Clinton.

YLE - 28 aug 17 kl. 18:43

Se presskonferens med presidenterna Donald Trump och Sauli Niinistö direkt kl. 23.15!

President Sauli Niinistö träffar USA:s president Donald Trump i Vita huset i kväll. Se presskonferensen direkt med början kl. 23.

YLE - 09 nov 16 kl. 14:04

Valet av Donald Trump förvånar österbottningarna

Förvåning och en viss osäkerhet kunde man ana bland österbottningarna när resultatet av det amerikanska presidentvalet blev klart och USA:s blivande president heter Donald Trump. Kaj-Ole Lindegård följde med början och slutet av valvakan. - Då jag gick och lade mig ledde Hillary Clinton, men då jag vaknade hade Trump tagit flera av de stora och viktiga delstaterna, säger Lindegård.

Cornucopia - 26 maj 17 kl. 16:05

Fredagsmys: Donald Trump på Europa- och NATO-turné

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad kan vara mysigare än att skåda hur Donald Trump uppför sig i internationellt sällskap hos våra västerländska demokratier och hur uppskattad han är, samt hans sociala finkänsla?

USA:s president Donald Trump är alltså ute och reser i Europa för att träffa sina NATO-allierade västerländska demokratier.

Nerikes Allehanda - 16 feb 16 kl. 05:15

Donald Trump for president?

”Du är den största lögnaren i världen” skrek Donald Trump åt Ted Cruz, som om de vore två syskon som stod framför en arg förälder och en kraschad fönsterruta. Den tv-sända debatten mellan Republikanernas sex kandidater i veckan liknande stundtals en fars. De bråkade om huruvida Trump är konservativ eller liberal.

Dagens PS - 13 nov 19 kl. 09:21

Hemlig omröstning kan störta Donald Trump

I det fall representanthuset röstar för att väcka riksrättsåtal mot Donald Trump skulle senaten med stor sannolikhet rösta emot att avsätta presidenten – men det kan finnas en lösning. Det skriver Juleanna Glover, före detta rådgivare åt flera Republikanska politiker, däribland George W. Bush och John McCain.

Sydsvenskan - 12 apr 16 kl. 17:58

Underhållning till döds. För Donald Trump är all publicitet bra publicitet.

I det nya numret av New York Review of Books läser jag en essä om Donald Trump och kommer att tänka på en av Stig Larssons mer kända diktrader: ”god är den som smakar gott!”Den finns i 80-talssamlingen ”Deras ordning” och var ett slags postmodernistisk buljongtärning, ett koncentrerat av tidsandan. Där etiken tidigare härskat regerade nu estetiken.

Nerikes Allehanda - 18 aug 16 kl. 07:15

Han skulle rösta på Donald Trump

Det har läckt ut uppgifter om att Donald Trumps kampanjchef Paul Manafort tagit emot stora bidrag för att driva ryska intressen i Ukraina. Paul Manafort nekar till detta.Men låt oss titta på de uttalanden som Donald Trump har gjort.

Expressen - 09 nov 16 kl. 09:52

Donald Trump hyllade Clinton i sitt segertal

I sitt segertal började USA:s nyblivne president Donald Trump med att hylla valets förlorare - Hillary Clinton.Även med sina största motståndare hoppas Trump att kunna enas för att bli "en president för alla".– Nu är det tid för oss att enas till ett folk, sa Donald Trump på valvakan i New York.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.