SR > Nyheter

Wednesday, 27 January, 17:07

SR - 13 jan 21 kl. 21:38

Human Rights Watch: Läget allt mörkare i världenMånga länder i världen har konsekvent utnyttjat pandemin för att stärka sin makt om befolkningen. Rapporten, som omfattar hela världen, beskriver hur länderna under förra året gjort sig skyldiga till att ha kränkt medborgarnas rättigheter, bland annat genom att inskränka yttrandefriheten. Human Rights Watch menar att mänskliga rättigheter i hela världen blivit lidande under Trump-administrationen och hoppas att USA:s tillträdande president Joe Biden kommer sätta press på länder där de mänskliga rättigheterna har försämrats..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Rights Watch, Trump, USA, Joe Biden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Human, Rights, Watch, Lägetallt , mörkarei världen
SVT - 18 jan 18 kl. 15:30

Human Rights Watch: demokratirörelsen pressade tillbaka populisterna 2017

Människorättsorganisationen Human Rights Watch presenterade på torsdagen sin årliga rapport där de summerar läget i över 90 länder. Trots konflikter och kriser väljer organisationen att fokusera på det positiva..

The Local - 27 mar 15 kl. 07:21

Swedish PM faces human rights pressure in China

Swedish Prime Minister Stefan Löfven landed in China on Friday for a two-day visit. But on the home front he has been facing pressure to push more to get human rights on the agenda when he meets with Chinese leaders..

Expressen - 31 jan 13 kl. 22:46

Organisation slår larm om läget i Ryssland

2012 var ett mörkt år för mänskliga rättigheter i Ryssland. Enligt organisationen Human Rights Watch, HRW, har det politiska förtrycket inte varit så stort sedan Sovjetunionens fall. ??

Expressen - 12 jul 19 kl. 06:55

Snart åker Elham, 17, till det fruktade slavläget

ASMARA. 17-åriga Elham Safi har växt upp i trygghet hemma hos föräldrarna i Eritreas huvudstad Asmara.Hennes pappa såg till att hon gick på en privat skola.

HBL - 25 jun 13 kl. 08:47

Ryska lagförslag förskräcker

Det kontroversiella lagförslaget mot homosexuella som i morgon behandlas i Ryssland överskuggar årets Helsinki Pride-festival. Människorättsexperter hoppas på klarare ställningstaganden när president Putin i dag träffar president Niinistö. När de två presidenterna i dag möts är det bilaterala förhållanden, internationella frågor samt samarbetet mellan Ryssland och EU som står på agendan.

BT - 29 jun 12 kl. 08:14

Journalister fängslade i ett år

Inför ettårsdagen av gripandet har ändå läget ljusnat något för de dömda svenska journalisterna i Etiopien. Men för området Ogaden, som var journalisternas mål, målas en fortsatt nattsvart bild upp. ?

Kristianstadsbladet - 20 dec 13 kl. 15:01

EU utreder insats i CAR

EU:s stats- och regeringschefer har gett utrikesansvariga Catherine Ashton i uppdrag att undersöka möjligheterna till en eventuell EU-insats i Centralafrikanska republiken.
Frågan ska nu utredas lagom i tid till nästa utrikesministermöte i Bryssel, i slutet av januari. - Läget skulle säkert motivera ytterligare insatser.

BT - 20 dec 13 kl. 15:02

EU utreder insats i CAR

EU:s stats- och regeringschefer har gett utrikesansvariga Catherine Ashton i uppdrag att undersöka möjligheterna till en eventuell EU-insats i Centralafrikanska republiken. Frågan ska nu utredas lagom i tid till nästa utrikesministermöte i Bryssel, i slutet av januari.- Läget skulle säkert motivera ytterligare insatser.

Sydsvenskan - 01 feb 13 kl. 06:30

Röster i natten

När Vladimir Putin åter blev Rysslands president i fjol befarades mörkare tider för landets regimkritiker.Det blev det också, konstaterar Human Rights Watch, som nu beskriver människorättsläget i landet som det värsta året sedan Sovjettiden.Strikta demonstrationsbestämmelser har införts och politiska organisationer som får ekonomiskt stöd från omvärlden klassas som utländska agenter.

BT - 10 sep 13 kl. 11:40

Ryssland filar på "konkret plan"

Ryssland står i kontakt med Syrien för att ta fram en "konkret plan" för hur kemiska vapen ska lämnas över, säger utrikesminister Sergej Lavrov. USA:s president Barack Obama anser att initiativet ska betraktas med skepsis.- Jag tror att man måste ta det med en nypa salt, sade den amerikanske presidenten till NBC i en av de många intervjuer han gav i natt, svenskt tid, i jakten på stöd för ett militärt angrepp mot den syriska regimen.

Kristianstadsbladet - 28 jun 14 kl. 19:58

Jätteböter för uzbekisk journalist


En uzbekisk domstol har dömt journalisten Said Abdurahimov för att ha "spridit panik" och för att ha arbetat utan ackreditering. - Domstolen har befunnit mig skyldigt på två punkter: för att ha jobbat utan licens och för att ha spridit material som hotar allmän säkerhet och ordning, säger journalisten själv till nyhetsbyrån AFP.Han döms till böter på fyra tusen amerikanska dollar vilket motsvarar nästan hundra årslöner för en minimiavlönad i Uzbekistan.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

“Astra Zeneca måste leverera utlovat vaccin”

Efter beskedet om uteblivna vaccinleveranser säger Astra Zenecas vd att det hemliga kontraktet bolaget tecknat med EU inte ger några garantier för leverans. Det stämmer inte, säger EU-kommissionen som också tillbakavisar vd:ns uppgifter att vaccinet som bolaget tillverkar i Storbritannien först ska gå till det landet. Astra Zeneca och EU-företrädare ska diskutera frågan på ännu ett möte på onsdagskvällen..

SR - 1 timme sedan

Brasilien och Mexiko låter privata bolag köpa vaccin

Brasilien och Mexiko tillåter det privata näringslivet att köpa vaccindoser I Brasilien tvingas de privata bolagen ge staten hälften av de köpta doserna, i Mexiko är kravet att företagen respekterar prioriteringsordningen En brasiliansk forskare har tidigare varnat för risken att företagen börjar sälja sitt överskott och att det därmed skapas en marknad, där bara de som har råd kommer att få vaccin i tid..

SR - 1 timme sedan

Grönt ljus – nu får 737 Max flyga i EU igen

Amerikanska Boeing har nu fått grönt ljus av EU:s flygsäkerhetsmyndighet Easa för den olycksdrabbade modellen 737 Max. Flygplansmodellen har under 22 månader förbjudits att flyga efter två olyckor som tillsammans krävde 346 liv. Sedan tidigare har Boeing fått klartecken för att flyga i USA sedan man gjort en rad uppdateringar av flygplansmodellen..

SR - 1 timme sedan

Vinst på stödpengar omöjligt enligt kommuner

Kommunerna som beviljar tilläggsbelopp för särskilt stöd för elever, anser inte att det finns utrymme att göra vinst på beloppen. Samtidigt visar Ekots granskning att flera skolor som riktar sig till den elevgruppen har haft höga vinstmarginaler. Grundskoledirektören Anders Malmquist i Malmö: "Jag tycker att det är svårt att acceptera att pengar som är avsedda för enskilda elever istället går till vinster.

SR - 1 timme sedan

Ytterligare 178 dödsfall i covid-19

178 bekräftade dödsfall i covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har totalt har 11 425 smittade avlidit i landet. Sammanlagt har 560 472 personer i Sverige bekräftats smittade av covid-19..

SR - 1 timme sedan

Varning för kraftigt snöfall i södra Sverige

SMHI varnar för kraftigt snöfall i stora delar av södra Sverige. Nederbördsområdet rör sig i kväll in främst över delar av Hallands län samt Skåne, Kalmar och Kronobergs län. I västra Götaland har snö redan orsakat problem på vägarna och det har kommit flera rapporter om olyckor idag..

SR - 2 timmar sedan

Många skadade i virusprotester i Libanon

I Libanon skadades minst 45 personer i natt när protester mot restriktioner ledde till sammandrabbningar, det uppger libanesiska Röda Korset. Det råder råder utegångsförbud i landet dygnet runt och matbutiker får bara sälja varor via hemleverans, vilket i många fall inte är tillgängligt i fattiga områden..

SR - 2 timmar sedan

Löfven: I dag minns vi alla som inte fick leva

Stefan Löfven talade när förintelsens minnesdag högtidlighölls i riksdagen 76 år efter att förintelselägret Auschwitz befriades: "Alla barn och barnbarn som inte fick födas. Alla uppfinningar, all musik, alla vardagar som aldrig hände, det är en fruktansvärd frånvaro". Ett nytt förintelsemuseum placeras i Stockholm, då Löfven tror det kan få flest besökare där och därmed sprida kunskapen bäst..

SR - 2 timmar sedan

Arbetslösheten har toppat enligt ny prognos

Nordeas ekonomer säger att redan nu, trots restriktionerna, finns det många lediga platser och varselsiffrorna är låga. Bedömningen är att arbetslösheten kommer att sjunka under året. Men en förutsättning för att prognosen ska slå in är att vaccinationsprogrammet går enligt plan..

SR - 3 timmar sedan

Skolverket ska ta fram förslag på nationell frånvarostatistik

Skolverket har tidigare avvisat förslaget med motiveringen att nationell statistik har lång eftersläpning och att det därför inte skulle vara ett verkningsfullt sätt att minska frånvaron. Det skulle också öka den administrativa bördan för skolorna, enligt myndigheten. Bakgrunden till det uppdrag Skolverket har fått, att under det här året se över möjligheten att upprätta nationell statistik över frånvaron i skolan, är ett tillkännagivande i riksdagens utbildningsutskott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.