GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 17 January, 04:06

GöteborgsPosten - 13 jan 21 kl. 13:00

Det fria ordet är i faraVår gemensamma offentlighet är i händerna på ett fåtal amerikanska techbolag som inte tvekar att stänga ned personer på oklara grunder..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det fria, ordetär i , fara
Skånskan - 01 sep 16 kl. 08:31

Det fria ordet i fokus på årets bokfestival

Det fria ordet. Det är temat för Kristianstad Bokfestival, som drar igång redan i kväll. Festivalsamordnare Ulrika Thorsson ser fram emot tre dagar med litteraturen i fokus.

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 19:45

Det fria ordet står under attack. Skyddet måste stärkas. Nu.

De största svenska tidningarnas sajter utsattes för en överbelastningsattack under lördagskvällen – bara några dagar efter att Säpo publicerat sin årsbok som bland annat varnar för effekten av just nätattacker.Landets samtliga större tidningar drabbades och även HD-Sydsvenskans båda sajter låg nere under flera timmar. Det är fortfarande oklart vem eller vilka som ligger bakom, men på ett anonymt Twitterkonto publicerades en varning och ett hot om fler angrepp.

Skånskan - 29 jun 16 kl. 18:26

Fem pennor firar fria ordet

Malmö Fem pennor som symboliserar det fria ordet startade politiska diskussioner redan innan det invigdes utanför Stadsbiblioteket i går.I år fyller offentlighetsprincipen och den första svenska tryckfrihetsförordningen 250 år, något som uppmärksammas runt om i landet under namnet Tryckfrihetsåret. I samband med det invigdes i går konstverket ”Säg det högt!

Nya Wermlands Tidningen - 29 dec 15 kl. 06:00

Det fria ordet och makten

Det fria ordet är ett mått på den egentliga friheten i ett samhälle. Ju mer neurotiskt ett samhälle är, desto snävare ramar sätts upp för det fria ordet, skriver Anosh Ghasri..

Expressen - 02 apr 16 kl. 06:33

Det fria ordet är till för att användas

Varje dag testas våra egna gränser med provokationer, extrema åsikter och satir. Både på nätet och i våra tidningar. Det fria ordet är till för att användas och i år kan vi till och med fira rätten till yttrandefrihet när Tryckfrihetsförordningen fyller 250 år.

Trelleborgs Allehanda - 01 sep 16 kl. 03:00

Hoten mot det fria ordet

I kväll inleds Bokfestivalen i Kristianstad med ett samtal om det som är själva temat: Det fria ordet. Kulturredaktören Sune Johannesson ringde historikern Jonas Nordin för att med historien som utgångspunkt resa in i dagens situation. Hans åsikt är klar: Det fria ordet är satt under press..

Kristianstadsbladet - 01 sep 16 kl. 03:00

Hoten mot det fria ordet

I kväll inleds Bokfestivalen i Kristianstad med ett samtal om det som är själva temat: Det fria ordet. Kulturredaktören Sune Johannesson ringde historikern Jonas Nordin för att med historien som utgångspunkt resa in i dagens situation. Hans åsikt är klar: Det fria ordet är satt under press..

Kristianstadsbladet - 01 sep 16 kl. 00:00

En ingående diskussion om det fria ordet

En djupgående diskussion om det fria ordet som började på 1700-talet och är minst lika högaktuell i dag lade grunden för årets bokfestival som har temat: Det fria ordet..

Skånskan - 02 dec 16 kl. 14:08

Skydda det fria ordet och demokratin

ERWP.fif(1)Vi ska vara stolta över det fria ordet och vår rätt till fri information som ger oss möjlighet att kritisera de styrande och förmedla viktiga nyheter. Idag, den 2 december 2016, firar tryckfriheten och offentlighetsprincipen 250 år.

Sydsvenskan - 23 mar 14 kl. 05:30

Låt det fria ordet bo här1Bok. I ”Fria ord på flykt” berättar sju författare om att få en fristad i Sverige. Svetlana Aleksijevitj och Parvin Ardalan medverkar.2Blogg. Svenska Pen driver en yttrandefrihetsblogg i världsklass. Senaste numret om Burma

För några år sedan träffade jag en fristadsförfattare i Sverige som förklarade att det kunde vara svårt att skriva det hon tyckte. Hon hade växt upp i en regim där kritik fick formuleras mellan raderna – allt annat var förenat med livsfara.När hon berättade gick mina tankar till Sovjet, hur medierna hade utvecklat den anonyma kritiken till en avancerad konstform.

Expressen - 10 jan 11 kl. 08:58

Fängslade för det fria ordet

Regimen i Vitryssland försöker knäcka det fria ordet. Minst 20 journalister greps och misshandlades efter det skandalösa presidentvalet i december. Sex sitter fortfarande fängslade på politiska anklagelser - precis som den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak i Eritrea.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.