DN > Ekonomi

Tuesday, 26 January, 05:28

DN - 13 jan 21 kl. 21:09

Apotek vill hjälpa – får inte svar från regeringen”Det handlar inte om att du ska läsa på universitet ett halvår för att kunna sticka en spruta.”.
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Apotekvill , hjälpafår inte , svarfrån , regeringen
Regeringen - 12 mar 13 kl. 13:12

Regeringen inför apoteksstöd i glesbygd

Regeringen inrättar ett särskilt stöd för glesbygdsapotek. Målet med statsbidraget är att upprätthålla en god läkemedelsförsörjning i hela landet. En av de faktorer som kommer att beaktas för att få ta del av bidraget är avståndet mellan det apotek som ansöker om stöd och närmast närliggande apotek.

Regeringen - 14 mar 18 kl. 08:00

Mer fokus på läkemedel på ditt apotek

Regeringen vill höja kvaliteten och säkerheten på apoteksmarknaden. I en proposition till riksdagen förslås därför att apotekens grunduppdrag förtydligas, bland annat ska läkemedel och läkemedelsanvändning vara i fokus för verksamheten, inte annan försäljning. Apotekens huvuduppgift är att kunden ska få sina mediciner snabbt och den rådgivning som ges ska hålla hög kvalitet..

Alliansfritt Sverige - 03 dec 12 kl. 15:16

Folk missnöjda med privata apotek

AVREGLERING. Svenskt Kvalitetsindex är en omfattande opinionsmätning som rankar svenska konusmenters inställning till olika aktörer. Hur har det då gått för det tidigare så omtyckta Apoteket?

Magazin24 - 25 nov 12 kl. 10:57

Fristående apotek med inriktning på service

I stora, ljusa lokaler på Vegaplan i Hallstahammar, precis intill Hammarteatern, ligger det nyöppnade Emaus Apotek. Det drivs av apotekaren Massoud Eblaghian som nyligen bestämde sig för att flytta sitt apotek från Heby till Hallsta. Den 6 november fick Hallstahammar ett nytt apotek i centrum, Emaus Apotek, som är privatägt av apotekaren Massoud Eblaghian.

Alingsås tidning - 04 okt 18 kl. 06:00

Apotek flyttar in på Kungsgatan

Den 1 november öppnar Kronans Apotek på Kungsgatan i Alingsås. Apoteket flyttar in i den lokal som SEB var etablerade i tidigare, med H&M och Systembolaget som närmsta grannar.
Kronans Droghandel Apotek AB är tredje största apotekskedjan i Sverige med över 325 apotek och mer än 2 600 medarbetare.

Alliansfritt Sverige - 28 jul 14 kl. 11:14

Ska vi ha apotek eller glasskiosker?

När vi fick höra nyheten om att Centern vill sälja ut det sista riktiga apoteket satte vi nästan Magnumstruten i halsen. Här har du en fin illustration på hur det har blivit efter den första avregleringen av apoteket: Vi måste nu ställa oss frågan om vi ska ha glassotek eller ha kvar det sista riktiga apoteket. Nu är frågan om en försäljning av Apoteket AB viktigare än glass då vi efter avregleringen har vi fått bevittna försämrad patientsäkerhet, nedläggningar i glesbygd, inga nya apotek på nya orter, sämre service, sämre arbetsmiljö, oligopol med tre skattefifflande riskkapitalbolag, högre priser, svårare att få tag i livsviktig medicin och alla missförhållanden hemligstämplas av Läkemedelsverket eftersom det är företagshemligheter.

Alliansfritt Sverige - 12 mar 13 kl. 13:59

Regeringen låter dig ta notan och apoteksjättar flyttar pengarna till skatteparadis

Hjulet är riggat så att medborgarna
alltid förlorar
Foto: Klas-Herman LundgrenOMSVÄNGNING. När apoteksmarknaden avreglerades skulle en massa saker hända - fler apotek där det fanns få, lägre priser och bättre service. Det visade sig bli tvärt om.

BT - 07 maj 12 kl. 13:48

Fler når ett apotek inom tio minuter

I nom tio minuters bilfärd når idag 89 procent av svenskarna ett apotek. Utöver de cirka 1 240 apoteken i Sverige går det idag att köpa receptfria läkemedel som febernedsättande och nässprej på ytterligare 6 000 platser, försäljningsställen som många gånger har öppet dygnet runt. Omregleringen har inneburit en ökad tillgänglighet både när det gäller receptbelagda och receptfria läkemedel.

Skånskan - 21 nov 18 kl. 15:00

Apotek i Veberöd stoppas efter larm

Veberöd Läkemedelsverket förbjuder tills vidare företaget Setriq Group AB att sälja läkemedel vid öppenvårdsapoteket Apoteket Veberöd.
Förbjudet gäller omedelbart. En rad brister har noterats på apoteket som måste åtgärdas för att verksamheten ska kunna fortsätta.

Alliansfritt Sverige - 16 jul 14 kl. 10:34

Så tar du reda på om Folkpartiet vill sälja ditt apotek

Nyligen avslöjade Dagens apotek att Centerpartiet öppnar upp för att sälja Apoteket AB som är den sista riktiga apotekskedjan. Men vad de övriga allianspartierna tyckte var väldigt dunkelt. Därför uppmanade vi våra läsare att ställa en rak fråga till Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna: Centerpartiet har öppnat upp för att sälja apoteket AB.

YA - 03 jan 11 kl. 17:35

Från televerk till apotek

När den tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn återvände från en resa till Hongkong med en sladdlös telefon i bagaget dömdes han till dagsböter. Telefonen var ju inte godkänd av Televerket! Berätta denna historia för valfri person under 25 och du kommer aldrig att bli trodd.

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

Netflix betalade minimalt med skatt

Det amerikanska streamingbolaget Netflix hade 2019 i Storbritannien intäkter på 940 miljoner pund och betalade mer i skatt än någonsin i….

DN - 9 timmar sedan

Jättehärva med moms upp i rätten

Företag misstänks ha snuvat staten på hundratals miljoner kronor i skatt..

DN - 14 timmar sedan

Stängd gräns – då blir Storlien en spökby

Tanken var att göra snabba, norska cash – sedan drog pandemin in som en lavin..

DN - 18 timmar sedan

Miljongap i livsinkomst mellan kvinnor och män

Det skiljer omkring 3,2 miljoner kronor i livsinkomst mellan kvinnor och män, konstaterar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP)..

DN - 20 timmar sedan

Störning i Swedbankappen

Flera Swedbankkunder har inte kunnat logga in på sin bank på måndagsmorgonen. Banken jobbar på att lösa problemet men kan inte säga när det….

DN - 20 timmar sedan

Bundna räntor spås stiga mer

Boräntorna är på väg upp de närmaste åren, enligt bedömare. Tror man på det och vill köra bundet finns ett fönster nu, enligt statliga….

DN - 23 timmar sedan

Oxfam: Världen mindre jämlik efter pandemin

Coronapandemin ser ut att ser ut att öka den ekonomiska ojämlikheten i hela världen..

DN - Igår: 18:12

Säkerhetsrisker skäl till stoppat hemarbete

Men problemen går att komma förbi menar, säkerhetsexpert..

DN - Igår: 05:53

Emma, 39, har varit covidsjuk i tio månader

Långtids-covid förändrade allt – orkar knappt stå • Unga högpresterande kvinnor bland de mest drabbade..

DN - I förrgår: 17:37

Svårt för fordonsjättar hantera elbilar – återkallelser ger bolagen huvudvärk

Att ställa om till att bygga och sälja elbilar har visat sig mycket svårare än väntat för biltillverkarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.