Nerikes Allehanda > Nyheter

Sunday, 17 January, 19:03

Nerikes Allehanda - 13 jan 21 kl. 20:12

Här får skådespelarna jobba när allt annat ställs inI tider då många skådespelarjobb ställs in finns det en nisch som blomstrar – inläsning av....
Läs mer på Nerikes Allehanda

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här får skådespelarna, jobbanär allt annat , ställsin
YLE - 12 apr 16 kl. 14:00

"Skådespelarna borde få styra teaterns innehåll"

Nya vindar drar över teatern i Svenskfinland - många teatrar har fått nya chefer vid rodret. Bland annat Lilla teatern får en ny konstnärlig ledare i Marina Meinander, Kari Arffman tar över Helsingfors stadsteater senare i år, Paul Olin tillträdde vid årsskiftet på Unga teatern, i höst tillträder Jukka Aaltonen som chef för Åbo svenska teater och Wasa teater fick ifjol ny ledare i Åsa Salvesen. Men betyder nya chefer också automatiskt nytänkande då det gäller innehållet och teaterns roll i samhället?

Skånskan - 03 mar 20 kl. 19:30

Trivselpunkt får kvällsöppet

STAFFANSTORP Trivselpunkten på Pilegården börjar med kvällsöppet på onsdagar med start denna vecka.
Första kvällen blir det invigning med lite goda tilltugg.Det är Trivselpunktens Teresia Wellander som kommer att finnas på plats när det är kvällsöppet på onsdagar och hålla i de aktiviteter som anordnas.

YLE - 21 sep 14 kl. 10:16

Ingen vill jobba med rörelsehindrade personer

Bristen på personal inom närvården är ett stort problem. Enligt vissa beräkningar behövs det 30 000 flera närvårdare innan år 2025. Catharina Grönqvist, kompetensutvecklare för social- och hälsovård på fortbildningscentrumet Prakticum i Helsingfors, ser allvarligt på situationen.

Expressen - 29 dec 19 kl. 15:15

Så gick det sen för skådespelarna i ”Änglagård”

I dag är Colin Nutleys filmer nästan synonymt med svenskt drama – men det var med ”Änglagård” och föregående ”Black Jack” som regissören ritade in sig själv på kartan.”Änglagård” från 1992 som porträtterar hur ett isolerat och konservativt litet samhälle ställs på ända när två världsvana karaktärer gör entré slog helt rätt och fick ett varmt mottagande.Det är väl knappast en överdrift att filmen i dag räknas till de moderna, svenska klassikerna och det kom att bli två uppföljare.

Skånskan - 17 okt 19 kl. 15:45

– Många tror att de inte kan jobba

Malmö
För ett år sedan fick Eddie Bergstrand en inflammation på synnerven och fick kraftigt försämrad syn och kunde inte jobba kvar på sin gamla arbetsplats.
I torsdags var han på Arbetsförmedlingens rekryteringsevent Gör plats! som speciellt riktade sig till funktionsnedsatta.

YLE - 01 jun 17 kl. 14:19

17-åriga Axel Ahlvik tycker det är fantastiskt att jobba på slakteri

Att jobba med djur kan innebära en hel del olika saker. För 17-åriga Axel Ahlvik innebär det slakt och styckning. Han är nämligen snart en färdigutbildad slaktare.

Barometern - 14 feb 14 kl. 08:35

Rektorn: ?Vi vill jobba smidigare?

– De önskar att universiteten är som de var för 100 år sedan, utan regler och fritt att komma och gå som man ville och ha hand om en handfull studenter – jätteskönt. Det säger Linnéuniversitetets rektor Stephen Hwang och tillägger att ett sådant sätt att jobba inte är förenligt med dagens krav på kontroll och 35?000 studenter.

Sydsvenskan - 19 mar 16 kl. 11:15

Grälls tar över i damfotbollens topp

Annika Grälls tar över ordförandeklubban i Elitfotboll dam EFD.Grälls har suttit i Kif Örebros styrelse, varit vice ordförande i EFD sedan 2012 och ersätter Per Darnell."Det ska bli spännande och ansvarsfullt.

Skånskan - 31 maj 16 kl. 13:00

Kvällsöppet ska locka fler besökare till museet

HÖRBY Museet i Hörby minskar öppettiderna men satsar samtidigt på att ha kvällsöppet en gång i veckan – på torsdagarna.
– Det har varit ett önskemål under lång tid att vi ska ha öppet på kvällarna, säger Åsa Dahlberg Ohlsson, chef för Hörby museum.Från och med månadsskiftet maj-juni ändrar museet sina öppettider.

HBL - 07 okt 13 kl. 06:39

Eleverna tvingas jobba i korridoren

Klass 4 A kan inte alltid sitta i sitt eget klassrum och jobba. Det är nämligen textilsal samtidigt, så alltid när någon har handarbete tvingas klassen flytta på sig. Det är trångt i Mattliden, alla rum är fulla.

YLE - 16 sep 14 kl. 03:56

Kvällsöppen skola nästa?

Samhället rullar på 24 h i dygnet och det ställer stora krav på familjerna. En Stockholmsskola har tagit emot utmaningen och håller öppet till halv åtta. - Det är bra att släppa in frivilligorganisationerna på skolan, kommenterar Finlandssvenska Lärarförbund, men rör inte lärarnas arbetsbilder!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.