Corren > Nyheter

Wednesday, 27 January, 02:24

Corren - 13 jan 21 kl. 20:10

Elev stämmer Skolverket för diskrimineringEn elev stämmer Skolverket efter att ha nekats hjälpmedel vid nationella prov. Eleven får stöd av flera organisationer..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Skolverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elev, stämmer, Skolverketför , diskriminering
DN - 24 okt 17 kl. 19:18

Präst sparkades efter närmande på elev – stämmer kyrkan

En erfaren präst på ett pastorat i Västsverige tog sin elev till ett enskilt rum och gjorde ovälkomna närmanden. Därefter ska han sagt till kvinnan att hon var bunden till tystnadsplikt. Prästen fick sparken – nu stämmer facket pastoratet..

Skånskan - 15 feb 15 kl. 10:30

Före detta elev stämmer Eslövs kommun

En tidigare Eslövsbo stämmer Eslövs kommun vid domstol och kräver skadestånd.
Han hävdar att han blev felaktigt placerad i särskola, och att det förstörde hans liv..

Västerbottens Folkblad - 15 apr 15 kl. 23:00

[PLUS] Stämmer kommunen efter sju år i särskola

En tidigare elev stämmer Umeå kommun eftersom han menar att han felaktigt placerats i....

Kristianstadsbladet - 08 dec 15 kl. 03:00

Särskoleelev stämmer kommunen på miljonbelopp

En tidigare elev stämmer Kristianstads kommun på drygt 1,8 miljoner kronor i skadestånd för att han felaktigt gått fyra år på gymnasiesärskolan..

Skånskan - 27 jun 19 kl. 10:30

Elev stämmer universitet

Lund En stu­dent med funk­tions­ned­sätt­ning fick inte skriva juridiktentan upp­delad i två nära till­fäl­len och ska ha tagit både psy­kisk och fy­sisk skada av hän­del­sen.
Nu tar stu­denten ären­det till dom­stol.Malmö mot Dis­kri­mi­ne­ring fö­re­träder en ju­ri­dik­stu­dent som tänker ta sitt ären­de till rätten.

BT - 26 maj 20 kl. 22:36

Borås: Aggressiv elev skrämmer personal – fackförbund kräver åtgärder

Personal har fått motta sparkar, slag och fått föremål kastade mot sig. Lärarförbundet kräver nu att åtgärder vidtas på en F-6-skola i Borås..

Skånskan - 16 feb 16 kl. 18:05

Får stöd av Malmö mot diskriminering

FALSTERBO/MALMÖ Organisationen Malmö mot diskriminering lyfter nu frågan om Malte Aspelund som trots sin dyslexi inte har rätt att använda hjälpmedel när han gör de nationella proven i svenska.– Vi vill ha en dialog med Skolverket. Det är olyckligt att verket ger instruktioner där skolorna diskriminerar sina elever om de följer dessa, påpekar Johanna Ingemarsson, jurist på organisationen Malmö mot diskriminering.

Skånskan - 07 feb 16 kl. 08:00

Skolverket planerar inga förändringar

STOCKHOLM Skolverket har inga planer på att ändra gällande regler för hur de nationella proven i svenska ska genomföras för elever med läs- och skrivsvårigheter. Möjligheten att få texten uppläst finns – men då räknas inte provresultatet.Undervisningsråd Maj Götefelt på Skolverket berättar om de möjligheter som finns för elever med läs- och skrivsvårigheter.

Nyheter 24 - 13 dec 11 kl. 13:18

Skolverket: Så ska knivdåden i skolan undvikas


Först hände det i Vallentuna, sen i Kristianstad. Har säkerhetsläget i svenska gymnasieskolor blivit sämre? SVERIGE.

BT - 26 aug 13 kl. 16:21

Ytterligare elev bränd på Lundsberg

Två elever har fått brännskador vid så kallad nollning på Lundsbergsskolan, enligt polisen. Nio personer misstänks för grov misshandel och enligt Skolinspektionen kommer skadorna från ett strykjärn.Två elever vid internatskolan ska ha utsatts för en grov misshandel på skolan, uppger polisen.

Sydsvenskan - 07 apr 11 kl. 08:38

Elev med slöja nekades praktik

Foto: Pontus Tideman
Ägare till frisersalong i centrala Malmö: "Jag måste tänka på kunderna".
Sjuttonåriga Rayan Abdel Rahman går första året på gymnasiet och hade sett fram emot praktiken på en frisersalong i centrala Malmö. Men vid första besöket kördes hon ut.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.