Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Sunday, 17 January, 00:36

Vestmanlands Läns Tidning - 13 jan 21 kl. 20:00

Socialen fick kritik för sin passivitet – nu plockas vartannat placerat barn hemDrygt 50 barn och ungdomar som varit placerade på institution har tagits därifrån – efter att nya....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialenfick , kritikför sin , passivitetnu , plockas, vartannat, placerat barn hem
YLE - 25 feb 17 kl. 10:08

Djurskydd innebär att se risker och att förbjuda passivitet

Det finns saker som borde rättas till då det gäller brotts- och förvaltningsprocesserna kring djurskydd. Kritik riktas också mot den okunnighet som råder om djurhållningsförbud. Forskaren Tarja Koskela kritiserar i sin färska doktorsavhandling (Optimaalinen eläinsuojelu rikosprosessissa ja julkishallinnossa) nuvarande system för djurskydd.

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 09:48

Östra Göinge får stark kritik

Handläggaren på socialen bestämde sig för att omplacera ett snart två år gammalt LVU-omhändertaget barn från ett familjehem till ett annat. Nu riktar Socialstyrelsen stark kritik mot Östra Göinge kommun.
Kommunens handläggning och förfarande i samband med att ett litet barn omhändertogs enligt LVU, lagen av vård av unga, har granskats av Socialstyrelsen.

Nyheter 24 - 16 maj 12 kl. 18:44

Kvinna mördades av exmake - polisen kritiseras för passivitet


31-åriga Carla mördades av sin före detta man morgonen efter hon slagit larm till polis om att hon och hennes barn var hotade till livet. Nu riktar JO skarp kritik mot polisen. JÖNKÖPING.

Kristianstadsbladet - 26 okt 13 kl. 14:30

Socialen är självkritisk om flytt av liten pojke

Anmälningar som kom bort och kollegor som pratade förbi varandra. Nu är socialen självkritisk och vill ha en statlig granskning när det gäller flytten av en liten pojke från ett fosterhem till mamman.
Det var barnhälsovården i Hässleholm, Prisma familjecentrum i Kristianstad och Kriscentrum i Kristianstad som slog larm.

Sydsvenskan - 17 mar 11 kl. 17:27

Hård kritik mot Bildt för Libyen

Foto: Scanpix /Ap / Michel Euler
Oppositionen anklagade i en riksdagsdebatt i dag utrikesminister Carl Bildt (M) för passivitet och för att ha tappat sin moraliska kompass när det gäller Libyenkrisen. Debatten hade begärts av Vänsterpartiet.
Oppositionen anklagade i en riksdagsdebatt utrikesminister Carl Bildt (M) för passivitet och för att ha tappat sin moraliska kompass när det gäller Libyenkrisen.

Nya Wermlands Tidningen - 15 mar 16 kl. 16:02

Kritik mot socialen

Socialen måste bli bättre på att dokumentera samt på att ta hänsyn till barns åsikter. Det kräver Inspektionen för vård och omsorg efter att ha granskat hur ärenden enligt Lagen om stöd och service hanterats..

Barometern - 21 nov 16 kl. 21:53

”Socialen struntar i barnperspektivet”

Socialen har inte kunskap att bedöma ungas ålder. Trots kritik om dålig rättssäkerhet väljer man att lita på Migrationsverket. Därför tvingas ensamkommande Samira att flytta..

Expressen - 01 feb 19 kl. 17:36

Socialen omhändertog fel barn – tog lekkamrat

När socialtjänsten i Orust kommun skulle omhänderta två syskon begicks en rejäl miss, enligt anmälan.Socialen förväxlade nämligen ett av barnen med en lekkamrat. Nu kommer kritik från Inspektionen för vård och omsorg..

Sydöstran - 16 okt 19 kl. 14:01

Kritik: Socialen borde inte ha släppt familj som flyttade

Socialen i Karlskrona slutade med sina stödjande insatser för en familj när de flyttade till en annan kommun. Därmed blev de utan hjälp, vilket IVO nu kritiserar..

UNT - 08 nov 12 kl. 18:48

JO-kritik mot socialen i Knivsta

Socialenheten i Knivsta har utsatts för mycket kritik de senaste åren. Två anmälningar har nyligen lämnats in till enheten och kritik från JO vittnar om fortfarande olösta problem..

Fria Tidningen - 15 nov 13 kl. 14:44

Kritik mot polisen efter insats på Kristallnatten

Inrikes Nazistmarschen under kristallnatten kantades av bråk. Nu får polisen kritik för sin passivitet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.