Expressen > Nyheter

Sunday, 24 January, 19:19

Expressen - 13 jan 21 kl. 19:10

Larmet: Nyfödda barn har resistenta bakterierTre nyfödda barn som vårdades på en neonatalavdelning i Malmö i somras visade sig vara smittade av multiresistenta bakterier.Bakterien kan orsaka allvarliga infektioner och händelsen har anmälts enligt lex Maria.Inget av barnen visade några tecken på infektion men isolerades ändå..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malmö, Maria

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmet, Nyfödda, barnhar , resistenta, bakterier
Skånskan - 19 aug 19 kl. 17:17

Sex nyfödda barn smittades på SUS

MALMÖ Neonatalavdelningen på SUS i Malmö anmäler sig själv sedan sex nyfödda barn smittats med colibakterier. Smittvägarna har inte kunnat spåras och nu vidtas en rad hygieniska åtgärder på avdelningen för nyfödda barn.Det var i januari som det upptäcktes att sex nyfödda barn som vårdades på neonatalavdelningen på SUS i Malmö bar på E colibakterier.

Barometern - 10 sep 14 kl. 17:38

Här vaccineras flest nyfödda barn

Föräldrarna i Kalmar län är bäst i Sverige på att låta nyfödda barn vaccineras. Föräldrarna i Kalmar län är bäst i Sverige på att låta nyfödda barn vaccineras. Ny statistik från 2011 visar att 99 procent av barnen har blivit vaccinerade mot de nio sjukdomar som ingår i programmet: difteri, stelkramp, kikhosta, polio, mässling, påssjuka, röda hund samt infektioner.

GöteborgsPosten - 14 sep 17 kl. 17:32

Nytt specialteam ska rädda nyfödda barn

Ett specialistteam redo att inställa sig på 30 minuter både med ambulans och helikopter - så ska patientsäkerheten för nyfödda höjas i Västra Götaland. – Det är väldigt riskfyllt att flytta svårt sjuka nyfödda barn, säger Jonas Andersson (L), ordförande i hälso- och sjukvårdsstyrelsen..

DN - 28 dec 14 kl. 00:05

”Låt alla nyfödda barn vara med sin familj dygnet runt”


Närhet är det normala. Tiden när vi lämnade våra sjuka fyra- eller åttaåringar ­ensamma på sjukhus är förbi. Tiden när vi slutar göra detta mot våra nyfödda barn är inne nu.

SVT - 12 aug 13 kl. 16:38

Läkaren sålde deras nyfödda barn

En kinesisk läkare är misstänkt för att ha lurat föräldrar och sålt deras nyfödda barn. Nu skakas byn av rapporter om flera liknande fall..

DN - 08 dec 14 kl. 10:20

Rättegång mot kvinna som misstänks dödat fem nyfödda barn

En uppmärksammad rättegång inleddes i Uleåborg i Finland i dag. Tingsrätten behandlar ett fall där en 35-årig kvinna misstänks ha dödat fem av sina nyfödda barn under en åttaårsperiod..

Jmini.se - 06 apr 16 kl. 10:14

Regionen utbildar i akut omhändertagande av nyfödda barn

Region Jönköpings län genomför under fyra dagar en utbildning av instruktörer i teamarbetet i omhändertagande av akut sjuka nyfödda barn. Länets medier bjuds in att besöka utbildningen. Den 4-7 april 2016 finns fyra instruktörer från CEPS, Centr.....

SR - 06 maj 16 kl. 06:00

Ditt nyfödda barn härmar inte dina grimaser

Tidigare forskning har hävdat att nyfödda barn kan härma sina föräldrar. Men det här verkar vara ett klassiskt exempel på övertolkning av barnens minspel..

Expressen - 28 maj 17 kl. 12:00

"Det gjorde ont när jag skulle bära på mitt nyfödda barn"

SVT-profilen Yvette Hermundstad är en passionerad golfare. I dag utövar hon sporten utan problem - något som var omöjligt för 10 år sedan. Då led hon av svåra smärtor.

GöteborgsPosten - 28 maj 17 kl. 12:12

SVT-profilen: "Gjorde ont när jag skulle bära mitt nyfödda barn"

Hon är en av de största profilerna på SVT. Nu berättar Yvette Hermundstad om smärtorna efter hästolyckan. – Det gjorde ont när jag skulle bära på mitt nyfödda barn, säger hon till Dagens Industri..

Helsingborgs Dagblad - 24 mar 18 kl. 14:03

Dödade sina nyfödda barn – döms till fängelse

Kvinnan i sydvästra Frankrike dränkte fem av sina nyfödda barn och gömde dem i en frysbox. Nu har hon dömts till åtta års fängelse. Den 37-åriga mamman bad rätten om nåd och sade att rättegången hade rivit upp "fruktansvärda och grymma minnen".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.